petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Pregled 31. kola nemačke Bundeslige

Tokom petka, subote i nedelje na programu je bilo 31. prvenstveno kolo Prve lige Nemačke „Bundesliga“. Glavni momenat ovog kola jeste taj, da je ekipa Bajerna i Minhena i zvanično osvojila titulu namenjenu prvaku države, što je peti pehar u nizu nacionalnog šampiona, odnosno 26. u klupskoj istoriji.

Bayer Leverkusen 1:4 Schalke 04

„Farmaceuti“ su nastavili sa izuzetno lošim igrama u poslednjem periodu, a ovoga puta bili su „demolirani“ pred svojim fanovima od strane ekipe Šalkea sa ubedljivih 1:4. Meč je praktično bio rešen nakon svega 18. minuta igre, posle kojih su gosti imali prednost od već tri gola. G.Burgstaller (dva gola), B.Howedes i A.Schopf su postigli golove za ekipu iz Gelzenkirhena, dok je koliko-toliko „čast“ domaćih svojim golom spasio iskusni S.Kiessling.

 

Werder Bremen 2:0 Hertha Berlin

„Zeleno-beli“ su nastavili sa sjajnim izdanjima, a ovoga puta „pala“ je ekipe Herte iz Berlina. Utakmica je rešena u prvom poluvremu kada su svojim golovima F.Bartels i M.Kruse doneli trijumf i sva tri boda domaćem timu. Verder iz Bremena je ovom pobedom stigao do mesta koje vodi u kvalifikacije za plasman u Ligu Evrope.

 

Darmstadt 3:0 Freiburg

Darmštat je sasvim neočekivano vezao i treću pobedu zaredom, a ovoga puta savladana je ekipa Frajburga sa 3:0. Ubedljiv trijumf domaćinima svojim golovima doneli su F.Platte, K.Gondorf i S.Schipplock. Iako, Darmštat pobeđuje u proteklih nekoliko kola, sasvim je izvesno da će ovaj tim naredne sezone nastupati u drugom rangu nemačkog fudbala, popularnoj Cvajti.

 

Borussia Dortmund 0:0 FC Koln

„Milioneri“ su ovom kolu naišli na „tvrd orah“, jer na svom terenu nisu uspeli da postignu pogodak ekipi Kelna, ali su i sačuvali sopstveni gol i tako stigli makar do boda. Borusija iz Dortmunda je bila bolji rival na ovom meču, ali i pored 66% poseda lopte i čak 25 upućenih udaraca ka protivničkom golu, nisu uspeli da savladaju golmana Kelna. Tim Tomasa Tuhela nakon ovog „kiksa“ uzgubio je mesto koje direktno vodi u grupnu fazu Lige Šampiona

 

Mainz 1:2 Borussia Monchengladbach

Majnc je doživeo poraz pred svojim navijačima od ekipe Borusije iz Mehengladbaha, rezultatom 1:2 i tako dodatno zakomplikovao svoju situaciju oko opstanka u elitnom takmičenju. Golove za goste postigli su L.Stindl i N.Schulz, dok je počasni gol za Majnc delo igrača Y.Muto.

 

RB Leipzig 0:0 Ingolstadt

U još jednoj utakmici u ovom kolu na kojoj nije postignut nijedan pogodak, po bod su podelile ekipe Lajpciga i Ingolštata. Uprkos neuspehu, Lajpcig je i dalje sasvim siguran na drugoj poziciji, dok je gostima ovaj bod izuzetno važan u borbi za opstanak.

 

Wolfsburg 0:6 Bayern Munchen

Fudbaleri Bajerna iz Minhena su na impresivan način osvojili novu šampionsku titulu, jer su kao gosti demolirani ekipu Volzburga sa 0:6! U listu strelaca za „Bavarce“ upisali su se R.Lewandowski (dva gola), D.Alaba, A.Robben, T.Muller i J.Kimmich. „Vukovi“ su utakmicu okončali sa desetoricom igrača na terenu, jer je L.Gustavo u 78. minutu dobio crveni karton.

 

Augsburg 4:0 Hamburger SV

U susretu dva tima koja će se do poslednjeg kola boriti za opstanak, Auzburg je na svom terenu deklasirao ekipu Hamburgera sa ubedljivih 4:0. Golove za domaćine postigli su H.Altintop (dva gola), P.Max i R.Bobadilla.

 

Hoffenheim 1:0 Frankfurt

Hofenhajm je stigao do veoma važne pobede i sva tri boda u suretu protiv Frankufrta, a „heroj“ utakmice bio je B.Hubner koji je postigao jedini pogodak na meč u 90. minutu igre. Nakon ovog trijumfa Hofenhajm je pretekao ekipu Borusije iz Dortmunda na trećoj poziciji koja direktno vodi u Ligu Šampiona.

 

Lista najefikasnijih strelaca Bundeslige :

R.Lewandowski – 28

P.Aubameyang – 27

A.Modeste – 23

T.Werner – 17

M.Gomez – 14

M.Kruse – 14

V.Ibišević – 12

A.Kramarić – 12

A.Robben – 11

L.Stindl – 11

S.Wagner – 11

J.Hernandez -10

S.Gnabry – 10

 

 

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje