utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Pregled 31. kola španske „La Lige“

Trideset i prvo kolo je iza nas, a već sutra počinje sledeće. Neizvesnost je sve veća, a pitanje osvajače lige i dalje je veliko, te će biti razrešeno za nekoliko nedelja.  I Real Madrid i Barselona u okviru ovog kola nisu došli do tri boda, a ukoliko niste ispratili utakmice koje su se igrale pre nekoliko dana, pročitajte kratku retrospektivu svih. Uživajte!

7.4. 20:45 Villarreal – Athletic Bilbao 3:1

Viljareal je došao do vrlo bitne pobede protiv Bilbao-a već u petak, a strelci za domaći tim su bili Ruiz, Bakambu i Adrian, dok je Laporte tresao mrežu Viljareala u prvom poluvremenu, što je ujedno bio i jedini pogodak Atletik Bilbao-a na ovoj utakmici. Bilbao se porazom udaljio od mesta koje vodi u Evropu naredne sezone, dok je Viljareal na prilično doborm putu da se naredne sezone nađe u Evropi.

8.4. 13:00 Espanyol – Alaves 1:0

Espanjol je minimalnom pobedom savladao Alaves, a jedini strelac bio je Piatti u 56. minutu utakmice. Već smo pisali o tome kako je Alaves dovoljno velika senzacija ove sezone, te su uveliko osigurali opstanak u ligi, te bi eventualna 11. pozicija (na kojoj se trenutno nalaze) na kraju sezone za njih bila prava premija. Trenutno ne igraju najbolje, jer su nanizali tri poraza na poslednja tri susreta.

8.4. 16:15 Real Madrid – Atletico Madrid 1:1

Derbi kola završen je bez pobednika, a Pepe i Grizman došli su do gola. Ako posmatramo šuteve, utakmica je bila prilično efikasna, ali su golovi svakako izostali. Bilo kako bilo, bod za madridski Real je u ovom trenutku dovoljna opcija s obzirom na to da imaju 3 boda više u odnosu na Barselonu, uz utakmicu manje.

8.4. 18:30 Sevilla – La Coruna 4:2

Najviše golova videli smo na utakmici između Sevilje i Deportiva iz La Korunje, a Jovetić, Kakuta (2 gola), Sarabia i Correa su se postarali da već u prvih 45 minuta utakmice vidimo 5 golova. Sevilja je na ovom susretu opravdala ulogu favorita, a gostima ne preostaje ništa sem da se do kraja sezone lavovski bore kako bi zaisgurno uspeli da obezbede opstanak u ligi.

8.4. 20:45 Malaga – Barcelona 2:0

Možda i najveće iznenađenje kola viđeno je na utakmici između Malage i Barselone, a domaći tim je slavio rezultatom 2:0. Ramirez i Jony su doneli prevagu, a interesantno je da je Malaga imala četiri šuta u okvir gola za 90 minuta igre, a Barselona svega tri. Gosti nisu uspeli da iskoriste kiks Reala, i biće vrlo zanimljivo pratiti nastavak sezone.

9.4. 12:00 Granada – Valencia 1:3

Zaza je napokon proigrao, te je za 2 minuta doveo goste u prednost od 2 gola razlike, te je Mina u 55. minutu utakmice suštinski već upisao pobedu gostima, dok je Ponce deset minuta kasnije tu prednost smanjio. Kako stvari stoje, Granada će imati težak posao u narednom periodu, pogotovo jer je Osasuna (veliki konkurent u borbi za opstanak) došla do dve vezane pobede u poslednja dva kola.

9.4. 16:15 Celta Vigo – Eibar 0:2

Selta je izgubila od Eibara koji ove sezone igra fenomenalno, te se nalazi na korak od pozicije koja bi ih naredne sezone vodila u Evropu, te je vrlo moguće očekivati strašnu igru ove ekipe i na nekoliko predstojećih utakmica, kako bi uspeli da izbore poziciju koju toliko čekaju. Za tri dana gostuju Real Betisu.

9.4. 18:30 Osasuna – Leganes 2:1

Osasuna dolazi do druge pobede u nizu, a ovog puta je „žrtva“ bio Leganes. Leon je uspeo da dođe do dva postignuta gola te donese domaćinima vrlo bitne bodove u ovom trenutku. Sam finiš sezone biće vrlo neizvestan s obzirom na to da su matematički mnoge ekipe ugrožene. Jedno je sigurno, predstoji nam velika borba.

9.4. 20:45 Las Palmas – Real Betis 4:1

Las Palmas je došao do ubedljivog trijumfa protiv Real Betisa već nakon sat vremena igre, jer je u tom periodu vodio rezultatom 3:0, da bi Jese sa bele tačke pred kraj meča povećao prednost domaće ekipe, a Navarro došao do gola za goste. Las Palmas je ovim trijumfom nastavio dobru seriju pred svojim navijačima.

10.4. 20:45 Real Sociedad – Gijon 3:1

Real Sosijedad je u poslednjoj utakmici kola došao do pobede protiv Hihona koji se grčevito bori za opstanak, ali je ovog puta pobedila borba za Evropom. Real Sosijedad se nalazi ispod Viljareala, a iznad Eibara, dok je Hihon „okružen“ Leganesom i Granadom. Ni Sosijedadu, ali ni Hihonu mesto nije rezervisano, te će do kraja sezone morati pošteno da se namuče kako bi uspeli da se pomere barem na poziciju iznad.

Koja utakmica je na vas ostavila najjači utisak?


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje