petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Pregled 32.kola Francuske Lige 1!

Ovog vikenda odigrano je 32. kolo Francuske Lige 1, postignutno je 26 golova, što je 2,6 gola po meču, prve tri ekipe na tabeli ostvarile su pobede i nastavile trku za visok plasman, dok je neprijatno iznendaila ekipa Liona, koja je ubedljivo poražena od Loriena 4:1.

LIL vs NICA 1:2 ( 1:2)

U ovom meču je sve bilo rešeno već posle 45 minuta igre, domaća ekipa je povela golom Amadua u 14.minutu, da bi potpuni preokret i važna tri boda gostima doneo Balotelli golovima u 17. i 44. minutu. Do kraja meča ekipa Nice imala je još nekoliko šansi, ali je rezultat ostao nepromenjen.

 


ANGERS vs MONACO 0:1 (0:0)

Lider prventva ekipa Monaka došla je do pobede na ovom gostovanju mnogo teže nego što se očekivalo, pobedu je doneo Falcao golom u 61. minutu. Domaća ekipa imala je veći posed lopte tokom celog susreta ali nije mogla da materjalizuje to i postigne pogodak, iako je imala prve dve velike prilike na meču preko svog napadača Diedhioua koji je dva puta izlazio jedan na jedan sa golmanom Subašićem ali nije uspeo da ga savlada. U drugom poluvremnu golman Angersa, Letellier neverovatnim intervencijama je spasao svoj tim ubedljivijeg poraza.

 


BORDO vs MEC 3:0 (1:0)

Ekipa Bordoa je iskoristila prednost domaćeg terena i lako savladala ekipu Meca.Prvi pogodak na susretu delo je Malcoma na asistenciju Vada u 14.minutu meča, ovaj igrač postigao je drugi i treći pogodak i tako zavredio titulu Igrača utakmice. U 93.minutu utakmice, Mec je ostao sa igračem manje pošto je crveni karton dobio Assou-Ekotto.


KAEN vs MONPELJE 0:2 (0:0)

U veoma važnom meču za obe ekipe i direktnom duelu za opstanak, slavili su gosti iz Monpreljea i ovom pobedom su se udaljili od borbe za opstanak pet bodova, a od Kaena sada imaju četri boda više. Prvo poluvreme završeno je 0:0, bez puno pravih šansi, da bi u nastavku ekipa Monprelje golovima Sessegnona u 49.minutu i Ikonea u 88.minutu odnela tri važna boda. O važnosti meča govori i veliki broj žutih kartona kojih je na meču bilo čak sedam.


DIJON vs BASTIA 1:2 (1:1)

U derbiju začelja sastale su se dve poslednjeplasirane ekipe i pobedu je odnela Bastia koja je sa ova tri boda sačuvala kakvu takvu nadu da može do opstanka. Gosti su poveli u 17.minutu golom Crivellia, da bi do poluvremena u 29.minut izjednačio Lees Melou. U drugom delu igre domaćin je dominirao posed, ali je do pobede ipak stigla Bastia golom Cahuzaka u 59.minutu.


LION vs LORIEN 1:4 (1:1)

Najveće iznenađenje u nekoliko poslednjih kola, priredila je ekipa Loriana koja je savladala ekipu Liona i to posle preokreta jer je Lion poveo u 28.minutu golom Tolissa, posle čega je delovalo da će domaćin zabeležiti laku pobedu. Međutim Lorien je iskoristio gotovo sve svoje šanse i pored poseda lopte od samo 30 % uspeo da postigne 4 gola, i to Waris u 42, Maraveaux u 49. i Moukandjo u 74. i 81. minutu meča.


NANSI vs REN 3:0 (1:0)

Još jedan meč u kojem je jedna ekipa dominirala na terenu, a druga postizala golove i odnela pobedu. Nansi je poveo u 11.minutu goloma Dalea, da bi u drugom poluvremenu Issa Dia postigao dva gola u 51. i 65. minutu i doneo važnu pobedu Nansiju.


TULUZ vs MARSEJ 0:0

Utakmica je završena najnepopularnijim rezultatom 0:0, obe ekipe imale su svoje šanse ali su golmani oba tima bili vrlo raspoloženi i nisu dozvolili da im se mreža zatrese na ovom meču.


ST.ETIEN vs NANT 1:1 (0:1)

Iako je pred meč domaćin smatran za velikog favorita, do boda je stigao tek u poslednjoj trećini meča, gosti su poveli preko Nakoulme u 15.minutu, a domaća ekipa tokom prvog poluvremena nije uputila ni jedan udarac u okvir gola rivala i samo jedan šut van okvira gola. U drugom delu igre, dominacija domaćina i više pokušaja ka golu od kojih je onaj koji je uputio Corgnet završio u mreži i postavio konačnih 1:1.


PARIS SG vs GUINGAMP 4:0 (0:0)

Iako rezultat kaže da je pobeda ostvarena rutinski, razvoj događaja na meču nije govorio tako posle prvog dela igre, koji je završen 0:0. Iako je PSG i tokom prvog poluvremena imao 71% poseda lopte, ali je realizacija zatajila i nije bilo završnog udarca. U drugom poluvremenu još konkretnija igra domaće ekipe i četri pogodka, najpre u 56. minutu pogađa Di Maria na asistenciju Cavania, u 60.minutu Cavani postiže gol na asistenciju Rabiota, a u 72. na asistenciju Di Marie. Konačnih 4:0 postavio je Matuidi u drugom minutu nadoknade vremena.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje