petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Pregled 32. kola nemačke Bundeslige

U periodu od 5. do 7. maja na programu je bilo 32. prvenstveno kola najkvalitetnijeg ranga nemačkog fudbala „Bundesliga“. Na devet susreta tokom ovog vikenda postignuto je ukupno 24 golova, što je u proseku 2.66 gola po meču. Derbi kola bila je utakmica između Borusije iz Dortmunda i Hofenhajma u „borbi“ za treće mesto na tabeli.

FC Koln 4:3 Werder Bremen

U prvoj utakmici u sklopu ovog kola na duelu između Kelna i Verdera iz Bremena viđena je prava goleada, postignuto je ukupno sedam pogodaka, a pobedu je odneo domaći tim rezultatom 4:3, koji su tako naneli prvi poraz gostima nakon 11 utakmica u nizu bez neuspeha. A.Modeste je bio dvostruki strelac, a po jedan gol dali su i L.Bittencourt i S.Zoller sa popularne „Jarčeve“, dok su za „zeleno-bele“ precizni bili F.Bartels, T.Gebre Selassie i S.Gnabry.

 

Bayern Munchen 1:0 Darmstadt

Osvajač titule za sezonu 2016/2017, Bajern Minhen je pred svojim fanovima minimalnim rezultatom savladao ekipu Darmšata, koji su nakon ovog poraza i zvanično ispali iz lige. Jedini gol na utakmici delo je J.Bernat-a kojeg je postigao u 18. minutu igre. Gosti su mogli da izbegnu poraz, ali je H.Altintop promašio jedanaesterac u finišu utakmice.

 

Borussia Dortmund 2:1 Hoffenheim

U direktnom „okršaju“ za poziciju broj tri na tabeli (koja vodi u grupnu fazu Lige Šampiona), Borusija iz Dortmunda je pobedila Hofenhajm rezultatom 2:1 i tako ih pretekla na prvenstvenoj lestvici. Golove za „Milionere“ postigli su M.Reus i P.E.Aubameyang (koji je tokom utakmice promašio penal), dok je gol za goste dao A.Kramarić sa bele tačke.

 

Frankurt 0:2 Wolfsburg

Volfzburg je zabeležio izuzetno važan trijumf i osvojio sva tri boda u borbi za opstanak, na gostovanju ekipi Frankurta. Pobedu gostima svojim pogotcima doneli su M.Didavi i M.Gomez u drugom poluvremenu.

 

Ingolstadt 1:1 Bayer Leverkusen

U susretu između Ingolštata i Bajera iz Leverkuzena, pobednika nije bilo, konačan rezultat je bio 1:1 i svaki od timova je osvojio po jedan bod. Gol za domaće postigao je S.Kittel, dok je za „Farmaceute“ pogodak dao K.Havertz.

 

Borussia Monchengladbach 1:1 Augsburg

Borusija iz Mehengladbaha nije uspela pred svojim navijačima da trijumfuje, jer je odigrala samo 1:1 protiv ekipe Augsburga. Gosti su poveli golom A.Finnbogason, a remi domaćem timu doneo je svojim pogotkom A.Hahn duboko u nadoknadi vremena.

 

Hertha Berlin 1:4 RB Leipzig

Lajpcig je ponovo pokazao da je reč o izuzetno jakom timu, jer su na gostovanju „razbili“ ekipu Herte iz Berlina sa 1:4. T.Werner i D.Selke su postigni po dva pogotka za gostujući tim, dok je autogolom R.Khedira, Herta stigla do svoj jedinog gola na ovom susretu.

 

Hamburger SV 0:0 Mainz

U jedinoj utakmici u ovom kolu na kojoj nije bilo pogodaka, po jedan bod osvojile su ekipe Hamburgera i Majnca. Oba sastava u preostala dva kola vodiće veliku „borbu“ kako bi sačuvali svoj prvoligaški status.

 

Freiburg 2:0 Schalke 04

Frajburg je pobedom nad ekipom Šalkea 04 stigao do pozicije koja vodi direktno u grupnu fazu Lige Evrope. Dvostruki strelac za domaći tim bio je F.Niederlecher koji je oba pogotka postigao u prvih 45 minuta igre.

Lista najefikasnijih strelaca Bundeslige :

R.Lewandowski – 28

P.Aubameyang – 28

A.Modeste – 25

T.Werner – 19

M.Gomez – 15

M.Kruse – 14

A.Kramarić – 13

V.Ibišević – 12

A.Robben – 11

L.Stindl – 11

S.Gnabry – 11

S.Wagner – 11

F.Niederlechner – 11

J.Hernandez -10


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/

 

 

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje