sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Prelepa Hrvatska rukometašica će igrati za reprezentaciju Crne Gore

Hrvatska rukometašica Matea Pletikosić koja već tri godine nosi dres Budućnosti iz Podgorice odlučila je da u budućnosti nosi dres Crne Gore. Matea Pletikosić osim sjajnih partija na poziciji srednjeg beka na kojoj je dominirala u kadetskim selekcijama pažnju javnosti privlači i svojim izgledom – mnogi je smatraju najlepšom rukometašicom na Balkanu.  Samo godinu dana pre Matee, to je učinila i njena sunarodnica Marta Batinović koja je izabrala dres Lavica.

Crna Gora je inače jedna od najboljih reprezentacija na svetu u ženskom rukometu, a posebno je ubojit tandem krila koji čine kapiten Jovanka Radičević i najbolja rukometašica Crne Gore, Majda Mehmedović.

Crnu Goru kao i Srbiju čekaju kvalifikacioni turniru za OI. Do sada su 6 reprezentacija izborile plasman na OI u Tokiju, a plasman će izboriti i još 6: po 2 najbolje reprezentacije sa tri kvalifikaciona turnira.

Na turniru 1 igraće Španija, Švedska, Senegal i Argentina, na turniru 2 igraće Srbija, Rusija, Mađarska i Kazahstan, a na turniru 3 igraće Crna Gora, Norveška, Rumunija i Severna Koreja.


Slika preuzeta sa sajta: https://m.24sata.hr

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje