četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Premieršip (najava,predlozi)

Poslednjeg dana prvog kalendarskog meseca u 2018.godini bićemo u prilici da ispratimo dva meča škotskog Premieršipa. U Dinglovu na Viktoria Parku, Ros Kaunti igraće protiv tradicije dok će Hibernian biti u prilici da opravda ulogu favorita koju su mu dodelile kladionice u okršaju sa Madervelom. Pa, da krenemo redom…

Ross County – Aberdeen 

Stadion Viktoria Park u provincijskom gradu Dinglovu biće poprište domaćeg tima, ekipe Ros Kauntija koja je duboko zakucana za samo dno prvenstvene tabele i ekipe Aberdina, tima koji pokazuje veliki napredak u radu i organizaciji kluba prethodnih godina. Zato, nije slučajno da se pred ovo kolo kotiraju sa treće pozicije, odma posle neprikosnovenog Seltika i dišući za vrat drugom glazgovskom velika Rendžersu.

Trenutna forma domaćeg tima ništa dobro ne može da nagovesti, Ross nije okusio slast trijumfa na jednom meču u Premieršipu skoro puna tri meseca, da budem precizniji na poslesnjih dvanaest okršaja od kojih su čak devet puta teren napustili kao poražena ekipa a dok na pola tih mečeva nisu uspeli da pogode mrežu rivala. U seriji su od četiri vezana poraza i ostaje im samo da se uzdaju u tradiciju koja kaže da Aberdin posle dve vezane posete Viktoria Parku na kojima ostane neporažen, naredni meč ostaje praznih ruku. E sada, koliko je verovati da će se takav scenario ponoviti? Aberdin je odneo maksimalnih šest podova sa prethodna dva okršaja sa Ros Kauntijem kao gost, a da igraju u kontinuitetu govori nam forma koju su tempirali te su pretrpeli svega dva poraza na prethodnih devet prvenstvenih mečeva, oba od velikana škotskog klubskog fudbala Seltika i Rendžersa.

Hibernian – Madervel

U drugom meču dana pratimo duel Hiberniana i Madervela.

Na Ister Roudu u Edinburgu fudbaleri Hiberniana moraće dobro da se oznoje da bi opravdali ulogu favorita koju su mu nametnule kladionice. Posle zimske pauze, tri takmičarska meča odigrali su zeleni i ni na jednom nije vidjeno više od jednog gola. Dva puta teren su napustili kao poražena ekipa a da je mreža rivala ostala netaknuta. Čak ni tradicija ne ide u korist domaćem timu jer ista kaže da su na sedam mečeva kod kuće u drugoj deceniji 21.veka samo na jednom meču uspeli čitav plen da zadrže na Ister Roudu. Ako je suditi po trenutnim formama ekipa, zaključilo bi se da su kladionice žestoko pogrešile u proceni ovog meča jer i pored toga što je Madervel niz od pet poraza u gostima prekinuo remijem sa Hartsom, tim iz severnog Lanarkšira deluje kao preporodjen u kalendarskoj 2018.godini u kojoj još nije pretrpeo poraz u zvaničnim mečevima.

Ros Kaunti – Aberdin 2&0-3 (2.38)

Hibernian – Madervel dšX2 (2.05)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje