četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga – najava sezone 2017/2018 (4. deo)

U ovom, četvrtom delu „Premijer Liga – najava sezone 2017/2018“ biće predstavljeno i analizirano pet timova – Svonsi, Vest Hem Junajted, Votford, Vest Bromvič Albion i Totenhem Hotspur.

Krenimo redom….

SVONSI

Naziv stadiona: Liberty Stadion
Grad: Svonsi
Kapacitet: 21.088 mesta
Godina osnivanja: 1912. godina
Menadžer: Pol Klement

Svonsi je imao dosta turbulentnu prošlu sezonu u kojoj su se čak trojica trenera našla na klupi ovog velškog tima (sezonu je počeo Frančesko Gvidolin, posle njega klub je preuzeo Bob Bredli, da bi sezonu završio Pol Klement). Uprava kluba je sa Klementom pronašna pravu „formulu“, jer je uspeo klub da izdidne sa dna tabeli i obezbedi opstanak u ligi, završivši sezonu na 15. mestu. „Labudovi“ su imali velikih problema u defanzivi, primili su 70 pogodaka, a jedini lošiji tim od njih u ovom segmentu, bio je Hal Siti sa 80 primljenih golova.

Tokom ovog letnjeg prelaznog roka tim su napustili: defanzivac, Đordi Amat koji je otišao na pozajmicu, vezista Džek Kork, golman Gerhard Tremel, napadač Borha Baston na pozajmicu u Malagu. Sa druge strane u ekipu su pridošli: napadač Tami Abraham na pozajmicu, holandski golman Ervin Mulder, vezista Roke Mesa. Mediji navode da je ponajbolji fudbaler tima, Gilfi Sigurdson (9 golova, 13 asistencija protekle sezone) na „pragu“ da napusti klub i da pojača redove Evertona do kraja letnje „pijace“.

„Labudovi“ su odigrali šest prijateljskih utakmicama na kojima su ostvarili tri trijumfa uz dva remija i jedan pretrpljen poraz.

Svonsi se prošle sezone „izvukao“, odnosno uspeo je da na kraju zadrži svoj prvoligaški status, a dosta toga u predstojećoj sezoni za ovaj tim zavisiće da li će u nju ući sa svojim najboljim igračem, Gilfi Sigurdsonom ili bez njega, za koga „Labudovi“ naprosto nemaju zameni. Sve u svemu i ove sezone bi ovaj klub trebao da bude zadovoljan, ako kraj sezone dočeka iznad zone ispadanja.

Kvota da baš ova ekipa na kraju sezone zauzme prvo mesto iznosi neverovatnih @1001.00.

 

VEST HEM JUNAJTED

Naziv stadiona: London Stadion
Grad: London
Kapacitet: 60.000 mesta
Godina osnivanja: 1895. godina
Menadžer: Slaven Bilić

Tim Vest Hem Junajteda je prošlu sezonu okončao na jedanaestoj poziciji na tabeli sa ukupno osvojenih 45 bodova. „Čekićari“ su imali jednu od slabijih odbrana, sa primljenih 64 pogodaka na 38 odigranih susreta.

Tim je tokom prelaznog roka bio izuzetno aktivan, pa su tako otišli: napadač Ešli Flečer, defanzivci Ris Oksford i Ris Burk su otišli na pozajmice, golman Daren Rendolf. Klub su do sada pojačali: napadači Marko Arnautović i Havier Ernandez Ćićarito, desni bek Pablo Zabaleta, golman Džo Hart na pozajmicu.

Ostvarili su svega jednu pobedu uz dva poraza i tri nerešena rezultata na prijateljskim susretima (protivnici su bili ekipe iz Engleske, Austrije i Nemačke).

Londonski tim izgleda dosta „jače“ nego protekle godine, pre svega u ofanzivnom delu, gde su doveli dvojicu dosta kvalitetnih igrača (ne treba zanemariti i dvojac iz Man. Sitija u defanzivi, koji im je bio najslabiji deo ekipe), te bi ovaj sastav trebao da ima dosta bolju sezonu, odnosnu da na kraju bude rangiran u gornjem delu tabele.

Ukoliko verujete da Vest Hem Junajted ima kvalitet da ponose epitet prvaka Engleske, za to se plaća kvota u visini od @301.00.

 

VOTFORD

Naziv stadiona: Vicarage Roud
Grad: Votford
Kapacitet: 21.438 mesta
Godina osnivanja: 1881. godina
Menadžer: Marko Silva

U ovu sezonu popularni „Stršljenovi“ ulaze sa novim trenerom na klupi, Marko Silvom koji je zamenio italijanskog stratega, Valtera Macarija. Votford je sezonu 2016/217 završio tačno iznad zone ispadanja, odnosno prvo mesto koje garantuje opstanak u ligi. Ovaj tim je imao dosta problema u oba pravca igre. Sa svega 40 postignutih golova bili su među najlošijima u ovom segmentu, a i odbrana nije bila na nivou, u čak 68 navrata su vadili loptu iz svoje mreže.

U timu Votforda u novoj sezoni nećemo gledati: napadača Mbaje Nijanga koji se vratio u matični klub, Milan, golmana Rene Gilmartina, desnog beka Huana Kamila Zunigu kome je istekla pozajmica. Nova lica u timu su: univerzalac Natanijel Čaloba, ofanzivni vezista Vil Hjuz, desni bek Francisko Femenija i napadača Andre Greja za 20.500.000 eura što je novi transfer rekord Votforda.

Tim Marka Silve je u sklopu priprema odigrao šest mečeva na kojima su imali skor od dva trijumfa, tri remija i jednog pretrpljenog poraza.

Stršljenovi“ su do sada doveli dosta dobra pojačanja, pa bi i ove sezone trebali da obezbede svoj prvoligaški status, što je i glavni cilj ovog kluba.

Koeficijent da Votford osvoji naslov šampiona Engleske iznosi @1001.00.

 

VEST BROMVIČ ALBION

Naziv stadiona: The Hawthorns
Grad: Vest Bromvič
Kapacitet: 26.852 mesta
Godina osnivanja: 1878. godina
Menadžer: Toni Pjulis

Ekipa koja je minule sezone bez ikakvih problema obezbedila opstanak u prvom rangu takmičenja, jeste Vest Bromvič Albiona. Sastav kojeg sa klupe predvodi Toni Pjulis (specijalista da timovima osigura prvoligaški status), je u poslednji deo sezone ušao bez opterećenja oko opstanka (kojeg su tada osigurali), te u poslednjih devet kola došlo je do velikog pada u njihovoj igri, nisu ostvarili nijednu pobedu uz čak sedam pretrpljenih poraza.

Iz kluba su do sada otišli: veznjak Daren Flečer, štoper Johan Olson, defanzivac Mark Vilson. Novopridošli fudbaleri su: napadač Džej Rodrigez, kineski napadač Žang Juning (ali je prosleđen na pozajmicu u Verder Bremen), centralni defanzivac Ahmed Hegazi na pozajmicu.

VBA je odigrao dosta prijateljskih susreta u kojima nisu bili uspešni, s obzirom da su imali učinak od svega dva trijumfa, jednog remija i čak šest poraza.

Ovaj tim važi za dosta neugodnog rivala svim ekipama u „Premier League“ i kao sastav koji ne prima puno pogodaka. Oni i ove sezone će biti uglavnom fokusirani na osvajanje mesta na kraju sezone koje garantuje opstanak u eliti, što bi ovaj tim i trebao da ostvari, imajući u vidu da imaju trenera kojem je to „glavni specijalitet“.

Koeficijent da upravo tim VBA podigne pehar namenjen pobedniku „Premier League“ iznosi @751.00.

 

TOTENHEM HOTSPUR

Naziv stadiona: White Hart Lane
Grad: London
Kapacitet: 36.284 mesta
Godina osnivanja: 1882. godina
Menadžer: Maurisio Poketino

Tim koji je u predhodne dve sezone ostavio sjajan utisak, jeste Totenhem Hotspur. Popularni „Pevci“ su zauzeli drugu poziciju na kraju prvenstva i bili jedini pravi rival, šampionskom sastavu Čelzija. Ovaj londonski tim je imao ubedljivu najbolju odbranu u celoj ligi sa svega 26 primljenih golova, a zahvaljujući veoma ubedljivim trijumfima u poslednja dva kola, poneli su i epitet najefikasnijeg sastava u prvenstvu sa 86 postignutih golova. Bili su najbolja domaća ekipa, sa skorom od 17 pobeda, dva remijaa i bez ijednog poraza sa gol razlikom 47:9. Ove sezone zbog proširenja njihovog stadiona „White Hart Line“, svoje protivnike dočekivaće na stadionu „Wembley“.

„Pevci“ do sada su bili totalno pasivni na transfer „pijaci“ nisu doveli nijednog igrača u svoje redove (očekivalo se da ovog leta ne troše mnogo novca za nove fudbalera, s obzirom da veliku sumu izdvajaju za renoviranje svog stadiona), ali bi do kraja prelaznog roka, ipak mogli da očekujemo neko novo lice u ovom timu. Sa druge strane Totenhem su napustili: vezista Džoš Onama na pozajmicu u Aston Vilu, standardni desni bek, Kajl Voker koji je postao novi fudbaler Mančester Sitija, defanzivni vezni Filip Lesnijak.

Ekipa argentinskog trenera, Maurisija Poketina je u pripremnom periodu odigrao pet susreta u kojima je ostvario tri pobede i dva poraza.

Tim je skoro isti kao protekle sezone (samo je prvi izbor na desnom beku, Kajl Voker napustio klub, te će njega u startnoj postavi zameniti Kiran Tripije ili eventualno neki novi fudbaler koji pokriva tu poziciju), te bi Totenhem trebao da nastavi sa sjajnim igrama iz proteklih sezona (videćemo koliko i da li će igranje domaćih utakmica na stadionu „Webley“ poremititi ovaj tim) i da bude u samom vrhu engleskog fudbala. Maurisio Poketino je sjajno uklopio ovoaj sastav, koji igra izuzetno kvalitetni na obe strane terena, imaju najboljeg strelca za sezonu 2016/2017 Hari Kejna (29 golova) u svojim redovima, te nema sumnje da i ove sezone se dosta očekuje od ovog tima.

Ovaj londonski tim je prema kladionicama četvrti favorit za osvajanje „Premier League“ sa kvotom za njihov trijumf od @11.00.

NAPOMENAPrelazni rok je još uvek aktuelan, odnosno sve do 31. avgusta u ponoć, tako da su mogući i vrlo verovatni novi odlasci i dolasci u samim timovima.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje