četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Danas je na programu komšijski derbi u ruskom prvenstvu

Prvog dana vikenda odigraće se 3 utakmice u okviru 19. kola ruske Premijer Lige, a u jednoj sastaće se Ufa iz istoimenog grada i Krila Sovjetov iz Samare. Taj duel je na programu ujutro od 9 časova i 30 minuta, a odigraće se na stadionu “Neftjanik“ u Ufi.

Ufa je nakon prolaska u 1/4 finale kupa, pobedom nad Anžijem (1:0), zabeležila odličan početak u prolećnom delu Premijer Lige, s’ obzirom da su u gostima slavili nad ekipom Tereka (1:0). Trijumfom nad “Čečenima“ ekipa iz Ufe našla se na samo 1 bod od 4. pozicije, koja vodi u kvalifikacije u Ligu Evrope i nema ikakve sumnje da je motivacija “Građana“ sada na veoma visokom nivou. Trenutno se nalaze na 6. poziciji sa 28 bodova, a zabeležili su 8 pobeda, 4 remija i 6 poraza, isto kao i petoplasirani Terek. Kod kuće su uzeli samo 10 bodova iz 8 utakmica, a sa zabeleženim učinkom od 2 pobede, 4 remija i 2 poraza trenutno su drugi najgori domaćin u ligi. Treba istaći i da je ovo ubedljivo najneefikasnija ekipa ruskog prvenstva, jer su postigli i primili po 13 golova, tako da se na njihovim utakmicama viđa u proseku 1,4 golova. Za predstojeći susret glavnom treneru Sergeju Semaku neće biti dostupni suspendovani levi krilni napadač Dmitrij Sisujev (13n/1g/3a), kao ni povređeni štoper Denis Tumasjan (5n/0g/0a) i centralni napadač Islamnur Abdulavov (12n/0g/0a). Semak je po pitanju duela sa Krilima Sovjetovim izjavio: “Znamo o kakvoj ekipi se radi. Novi trener ih je preporodio i pitanje je samo trenutka kada će im se povratiti odlična takmičarska forma izgubljena tokom zimskih priprema. Uzdam se u moje momke i verujem u pozitivan ishod“.

Krila Sovjetov nije uspela da zabeleži pozitivan rezultat na prvoj zvaničnoj utakmici u 2017. godini protiv moskovske Lokomotive, iako su bili čvrsti tokom većeg dela utakmice. Uspeli su Samarci da izdrže punih 60 minuta utakmice, nakon čega je usledio debakl i ubedljiv poraz od 3:0, pogotcima Arija (60′ i 68′) i Alekseja Mirančuka (88′). Taj poraz je ekipu Vadima Skripčenka stavio na predposlednju, 15. poziciju, gde sada imaju 15 bodova iz učinak 3 pobede, 6 remija i 9 poraza, ali i utakmicu manje od svih ostalih ekipa. Igrači u plavo-belim dresovima na gostujućem terenu još uvek nemaju pobedu, jer su zabeležili 3 remija i 6 poraza, tako da sada imaju samo 3 boda iz 9 utakmica. Beloruski stručnjak za ovu utakmicu neće imati na raspolaganju suspendovanog ofanzivnog vezistu Sergeja Tkačeva (13n/3g/0a) i centralnog napadača Đanija Bruna (6n/0g/1a). Ni glavni trener ekipe iz Samare nije bio previše raspoložen za priču: “Predstoji nam težak duel protiv Ufe. Pretrpeli smo ozbiljan poraz u prošlom kolu, ali to moramo da obrišemo iz glave. Pokazali smo da umemo da se nosimo sa jakim ekipama i nadam se da ćemo sutra uzeti bar bod“.


Međusobni susreti Ufe i Krila Sovjetova:

26.08.16 PL Krila Sovjetov Ufa 0 : 1 (0 : 0)
06.05.16 PL Krila Sovjetov Ufa 1 : 0 (1 : 0)
23.10.15 PL Ufa Krila Sovjetov 1 : 0 (0 : 0)

Kvote: 2,30 | 2,95 | 3,45 (kladionica Sekabet)

Sve u svemu, veoma teška utakmica za prognoziranje, pa ćemo ovaj put izostaviti predlog zasnovan na našem mišljenju i iznećemo samo statistički predlog. Ukoliko pogledamo međusobne susrete ove dve ekipe možemo primetiti da se nazire saradnja 3 za 3, jer su po 3 boda podelili u sezoni 2015-16, dok je u prvom delu tekuće sezone 3 boda uzela Ufa, a sve 3 utakmice završene su rezultatom 1:0. Shodno tome danas možemo da očekujemo samo pobedu ekipe Krila Sovjetov. Kvota na taj tip iznosi 3,45, dok je za tačan rezultat 0:1 kvota 7,00 u kladionici Sekabet.

Koje je vaše mišljenje za ovu utakmicu?


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje