subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Najava utakmica 1. kola i predlozi za klađenje (subota)

Tinkoff Premijer Liga je prva fudbalska liga Rusije i u ovom formatu postoji od 2001. godine. U ligi učestvuje 16 timova koji imaju priliku da se bore za odlazak u Ligu Šampiona, Ligu Evrope, a oni najlošiji i u drugi rang takmičenja, Fudbalsku Nacionalnu Ligu.

Od sezone 2020-21 prva pozicija vodi u grupnu fazu Lige Šampiona, druga u kvalifikacije tog takmičenja, dok treće i četvrto mesto donose ekipama prolaz u kvalifikacije za novonastalu Evropsku Konferencijsku Ligu.


Himki – CSKA Moskva (15:00)

Nova sezona će biti otvorena utakmicom između novopridošlog Himkija i CSKA iz Moskve, a ovaj duel će se odigrati na Areni Himki od 15 časova.

Himki je prošle sezone zauzeo 2. mesto na tabeli druge lige, odmah iza Rotora, a na 27 odigranih utakmica ostvarili su 16 pobeda, 6 remija i 5 poraza. Imali su najefikasniji napad, najčvršću odbranu i, sve u svemu, apsolutno su zaslužili direktnu promociju u elitni rang. Da cela situacija bude još bolja za klub iz Podmoskovlja, uspeli su da se plasiraju i u finale kupa Rusije gde su savladani od Zenita iz Sankt Peterburga tek golom iz penala. Iako je sezona uspešno privedena kraju, ono što se desilo odmah posle iste moglo bi dosta da poremeti “crno-crvene“. Uprava je na veliko iznenađenje odlučila da otpusti Sergeja Jurana i da na njegovo mesto dovede bivšeg trenera Spartakovih omladinaca, Dmitrija Gunjka. Kako će se on snaći na toj poziciji zaista je teško predvideti, a što se tiče plasmana teško je očekivati išta osim borbe za opstanak. Iz ekipe iz ovog leta otišli štoper Egor Proškin (0/0/0), levi bek Aleksandr Smirnov (15/2/3), te i niz napadača kao što su: Udris Umajev (11/3/1), Aleksej Skvorcov (27/4/4), Dmitrij Barkov (19/3/4) i Dmitrij Kamenščikov (18/2/1), dok je stigao samo levi bek Brajan Idovu (iz Lokomotive).

CSKA je, sa druge strane, sezonu 2019-20 završio na 4. poziciji, sa 50 bodova i skorom od 14 pobeda, 8 remija i 8 poraza. Do same završnice imali su priliku da se bore i za kvalifikacije, pa možda i za grupnu fazu Lige Šampiona, ali su na kraju morali da se zadovolje “samo“ grupnom fazom Lige Evrope. Što se tiče transfera u ovom prelaznom roku, Moskovljani su doveli argentinskog napadača Adolfa Gaiča (iz San Lorenca), dok su prekinuli saradnju sa mladim golmanom Iljom Pomazunom (3/0/0) i štoperom Sedrikom Goguom (5/1/0). Okosnica je sačuvana, a napadačka linija će svakako biti unapređena talentovanim Argentincem čiji dolazak je 6. najskuplji u istoriji moskovskog kluba (8,5 miliona evra). Glavni trener Viktor Gončarenka danas na raspolaganju neće imati samo vezistu Ilzata Ahmetovog (30/4/3) koji se nije oporavio od povrede. Ostali igrači su spremni za početak nove sezone.

Tradicija je na strani “Armejaca“: 8 pobeda, 2 remija i 1 poraz.

Mišljenje urednika: Iako je Himki igrao fantastično prošle sezone, kako u napadu tako i u odbrani, igra u drugoj ligi i elitnom rangu takmičenja, pogotovo Rusije, ne mogu da se porede. CSKA je iza sebe imao nešto lošiju sezonu i opet su bili u borbi za Ligu Šampiona, što zahvaljujući njihovim izdanjima u završnici to i kiksevima direktnih rivala. Verujemo da će ovu sezonu započeti na najbolji mogući način i da pobeda ne bi trebalo da izostane.

Predlog za klađenje – 2 @1,65 – 0:2

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje