četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Najava utakmica 12. kola i predlozi za klađenje (26. oktobar)

Tinkoff Premijer Liga je prva fudbalska liga Rusije i u ovom formatu postoji od 2001. godine. U ligi učestvuje 16 timova koji imaju priliku da se bore za odlazak u Ligu Šampiona, Ligu Evrope, a oni najlošiji i u drugi rang takmičenja, Fudbalsku Nacionalnu Ligu.

Od sezone 2020-21 prva pozicija vodi u grupnu fazu Lige Šampiona, druga u kvalifikacije tog takmičenja, dok treće i četvrto mesto donose ekipama prolaz u kvalifikacije za novonastalu Evropsku Konferencijsku Ligu.


CSKA Moskva – Arsenal Tula (17:00)

Utakmica koja će zatvoriti 12. kolo ruske Premijer Lige odigraće se od 17 časova po našem vremenu, na VEB Areni u Moskvi, kada će CSKA ugostiti Arsenal iz Tule.

CSKA se nakon gostovanja u Austriji, gde je remijem protiv Volfsbergera otvorio grupnu fazu Lige Evrope, vraća obavezama u domaćem šampionatu. Zenitov poraz od Rubina je omogućio “Armejcima“ da se popnu na drugo mesto, gde će biti prvi pratioci velikom rivalu, Spartaku. Za takav poduhvat potrebna su im tri boda i sigurno je da će osvajanje istih biti imperativ. Ono što bi mogli da ih “omete“ na tom putu jesu brojni izostanci. Gončarenko će danas biti bez igrača kao što su štoper Vadim Karpov (7n/0g/0a), levi bek Georgi Ščenikov (9n/0g/0a), desni bek Kiril Nababkin (3n/0g/0a) i ofanzivni vezista Arnor Sigurdson (8n/0g/1a) dok je desni bek Mario Fernandes (10n/0g/1a) upitan za nastup. Dobra vest je da je iskusni vezista Alan Dzagojev sve spremniji nakon oporavka od povrede, dok se sa dužeg odsustva vraća i Ilzat Ahmetov.

Arsenal je sredinom prošle nedelje igrao meč trećeg kola kupa gde je nakon penala savladao ekipu Tekstiljščika i time se plasirao u osminu finala. Nema sumnje da na meč sa CSKA stižu u odličnom raspoloženju i u nadi da će nastaviti niz bez poraza, posebno zbog činjenice da su i u ligi neporaženi već dva kola, protiv Tambova i Urala. Naravno, problem će im predstavljati činjenica da važe za najgoru gostujuću ekipu u ligi, sa samo 1 bodom na 4 odigrana meča, što ih uz solidne partije na domaćem terenu postavlja na 11. poziciju. Što se tiče izostanaka, Sergej Podpali ni danas neće moći da računa na napadača Jevgenija Lucenka (6n/1g/1a), dok je štoper Aleksandr Denisov (2n/0g/0a) pod upitnikom.

Mišljenje urednika: Iako će CSKA na ovom meču jednostavno morati da zabeleži pobedu čime bi se popeo na 2. poziciju, odmah iza Spartaka, zbog činjenice da će biti bez nekoliko veoma važnih igrača nismo uvereni u “siguran“ trijumf. Arsenal bi poveden dobrim rezultatima u prethodnim kolima možda mogao do gola na ovom meču, ali talentovani napadači Moskovljana imaju potencijal da to nadoknade. Mi ćemo se ipak ograditi kombinacijom duple šanse i golova.

Predlog za klađenje – 1X&2-5 (1,60) – 5:1


Navedeni predlozi predstavljaju lično mišljenje urednika i kao takvi nisu 100% sigurni!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje