četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Najava utakmica 6. kola i predlozi za klađenje (29. avgust)

Tinkoff Premijer Liga je prva fudbalska liga Rusije i u ovom formatu postoji od 2001. godine. U ligi učestvuje 16 timova koji imaju priliku da se bore za odlazak u Ligu Šampiona, Ligu Evrope, a oni najlošiji i u drugi rang takmičenja, Fudbalsku Nacionalnu Ligu.

Od sezone 2020-21 prva pozicija vodi u grupnu fazu Lige Šampiona, druga u kvalifikacije tog takmičenja, dok treće i četvrto mesto donose ekipama prolaz u kvalifikacije za novonastalu Evropsku Konferencijsku Ligu.


Spartak Moskva – Arsenal Tula (17:00)

Utakmica koja će otvoriti šesto kolo ruske Premijer Lige odigraće se ove subote od 17 časova kada će na Otkritje Areni u Moskvi domaći Spartak dočekati Arsenal iz Tule.

Iako je igra Spartaka tokom prošle sezone dosta spustila lestvicu očekivanja, izabranici Domenika Tedeska beleže dosta dobre rezultate na startu ove sezone i posle 5 odigranih kola jedini su tim, uz Soči, koji ne zna za poraz. Nakon dve pobede i dva remija Moskovljani su u prošlom kolu zabeležili pobedu na gostovanju u Volgogradu, ali su i pored brojnih prilika jedini pogodak postigli sa bele tačke. Iako su napadali i stvarali šanse, stamena odbrana i iskusni Dovbnja na golu domaćeg tima nisu dopustili ništa više od toga. Sada im predstoji utakmica kod kuće gde uvek deluju mnogo stabilnije i gde su do sada zabeležili pobede nad Ahmatom i Lokomotivom, dok su remizirali sa Sočijem na utakmici u kojoj zaista nisu imali sreće. Domeniko Tedesko će za meč protiv Arsenala imati na raspolaganju skoro najjači sastav, a odsustvovaće samo napadač Ezekijel Ponse zbog povrede mišića.

Arsenal nas je mnogo iznenadio u prošlom kolu kada je odigrao nerešeno na svom terenu protiv Himkija, rezultatom 1:1. Taman kad se učinilo da su konačno proigrali i da su ušli u željenu formu, ekipa iz Tule je odigrala katastrofalno, posebno tokom prvih 45 minuta kada su i primili gol, a na kraju su uz mnogo muka uspeli da ostanu neporaženi. Izjednačujući gol postigao je Zambijac Evans Kangva u 76. minutu, čime se iskupio za mnoštvo propuštenih prilika u uvodnom delu drugog poluvremena. Iako je katastrofalno izdanje “Tobdžija“ samo po sebi veliki problem za glavnog trenera Sergeja Podpalog, mnogo više muka će mu zadati povreda prvog strelca iz prošle sezone, Jevgenija Lucenka, na kojeg neće moći da računa bar do sredine septembra. Iskusni napadač je teren napustio u završnici prvog poluvremena, a njegov izostanak se mnogo osetio u drugoj polovini meča. Pored Lucenka (5 mečeva, 1 gol, 1 asistencija), okršaj sa Spartakom će propustiti i duže odsutni golman Mihail Levašov, dok su štoperi Aleksandr Denisov (2 meča) i Maksim Beljajev (3 meča), kao i vezista Jurij Kovalev (3 meča, 1 asistencija) pod upitnikom.

Mišljenje urednika: Moskovski tim je na ovoj utakmici veliki favorit i sve osim pobede na domaćem terenu bi bilo, ne samo negativno iznenađenje, već i katastrofa. Na prethodnih 5 mečeva su bili vrlo dominantni, napadali su, stvarali šanse, a protiv Rotora su jedini problem imali u vidu snažnih i visokih protivničkih defanzivaca koji su odlično branili svoj gol. Arsenal je odigrao dosta loše i sada će morati da spusti loptu i čeka greške protivnika. Koliko će imati uspeha u tome dosta zavisi i od domaćeg tima, ali iako “crveno-beli“ imaju uočljive probleme u zadnjoj liniji, njihov napadački potencijal, pre svega u vidu Soboleva i Larsona,  pravi prevagu.

Predlog za klađenje – 1&D2+ (2,00) – 2:1


Navedeni predlozi predstavljaju lično mišljenje urednika i kao takvi nisu 100% sigurni!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje