subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Najava utakmica 7. kola i predlozi za klađenje (12. septembar)

Tinkoff Premijer Liga je prva fudbalska liga Rusije i u ovom formatu postoji od 2001. godine. U ligi učestvuje 16 timova koji imaju priliku da se bore za odlazak u Ligu Šampiona, Ligu Evrope, a oni najlošiji i u drugi rang takmičenja, Fudbalsku Nacionalnu Ligu.

Od sezone 2020-21 prva pozicija vodi u grupnu fazu Lige Šampiona, druga u kvalifikacije tog takmičenja, dok treće i četvrto mesto donose ekipama prolaz u kvalifikacije za novonastalu Evropsku Konferencijsku Ligu.


Ahmat Grozni – Soči (18:00)

Septembarska pauza zbog reprezentativnih obaveza je završena i aktivnosti u ruskom šampionatu se nastavljaju. Ove subote odigraće se tri utakmice 7. kola ruske Premijer Lige, a poslednja od njih, između Ahmata i Sočija, na programu je od 18 sati.

Igrači Ahmata se polako ali sigurno prilagođavaju sistemu novog glavnog trenera i u ovom trenutku svi u klubu mogu da budu zadovoljni prikazanim. Nakon šest odigranih kola tim se nalazi 7. poziciji sa ukupno 10 bodova, a nakon što je vezao tri pobede, protiv Rotora (3:1), Himkija (1:2) i Lokomotive (2:3), usledio je ubedljiv poraz od moskovskog CSKA (0:3). Taj rezultat ne govori mnogo o igri “zeleno-belih“ jer zaista nisu bili loš protivnik. Od samog početka su bili agresivni i uputili nekoliko ozbiljnih udaraca ka golu moskovskog velikana, a može se reći da su krajem prvog poluvremena bili i oštećeni za penal. Ipak, senku na njihovo izdanje bacila su dva primljena gola u samoj završnici meča, oba iz prekida.

Soči takođe može da se pohvali dobrim rezultatima na početku ove sezone, ali mnogo više od bilo koga drugog, s obzirom na to da se tim koji se prošle sezone borio za opstanak sada nalazi na 3. poziciji sa 12 bodova i pritom nema ni jedan poraz (3 pobede i 3 remija). Iako definitivno imaju kvalitet, retko ko je mogao da očekuje ovakav start sezone, a sada nema sumnje da u ekipi vlada odlična atmosfera i da su igrači puni motivacije.

Mišljenje urednika: Duel dva kluba koji su sezonu započeli iznad očekivanja svakako bi trebalo da bude interesantan. I Ahmat i Soči su pružali veoma kvalitetna izdanja, posebno u napadačkom delu, pomoću kojeg su uspeli da naprave probleme i ozbiljnijim protivnicima. I danas očekujemo veliku borbu, a bar po jedan gol u obe mreže deluje kao realan scenario.

Predlog za klađenje – GG (1,90) – 0:1


Navedeni predlozi predstavljaju lično mišljenje urednika i kao takvi nisu 100% sigurni!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje