četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Najava utakmica 9. kola i predlozi za klađenje (26. septembar)

Tinkoff Premijer Liga je prva fudbalska liga Rusije i u ovom formatu postoji od 2001. godine. U ligi učestvuje 16 timova koji imaju priliku da se bore za odlazak u Ligu Šampiona, Ligu Evrope, a oni najlošiji i u drugi rang takmičenja, Fudbalsku Nacionalnu Ligu.

Od sezone 2020-21 prva pozicija vodi u grupnu fazu Lige Šampiona, druga u kvalifikacije tog takmičenja, dok treće i četvrto mesto donose ekipama prolaz u kvalifikacije za novonastalu Evropsku Konferencijsku Ligu.


Tambov – Spartak (13:00)

Ove subote počinje i deveto kolo ruske Premijer Lige, a prva od tri utakmice današnjeg programa odigraće se od 13 časova u Saranjsku, između Tambova i Spartaka iz Moskve.

O kvalitetu i ambicijama Tambova smo već pisali i nema potrebe ponovo trošiti reči na to. Sve supokazali time što su 85% svojih bodova osvojili protiv ekipa koje se na tabeli nalaze ispod njih (pibede protiv Ufe i Himkija), dok su jedini preostali bod nakon 8 kola uzeli u Kazanju, uz mnogo sreće. Prošle nedelje su odigrali utakmicu na gostovanju moskovskoj Lokomotivi i tu su stvari počele da se vraćaju na svoje mesto. Pretrpeli su minimalan poraz, rezultatom 1:0, što više govori o problemima u klubu iz Moskve, jer sam Tambov nije bio velika pretnja (samo jedan šut ka golu protivnika). Ni danas ne očekujemo ništa bolje, jer je Spartak definitivno dosta stabilniji na početku ove sezone u odnosu na “Lokose“.

Spartak više nije ekipa bez poraza na startu sezone, jer ih je u gradskom derbiju, pre dve pre dve nedelje, savladao CSKA sa 3:1. Već u sledećem kolu su uspeli da trijumfuju nad Rubinom sa 2:0 (iako su imali mnogo manje prilika od svog protivnika) i time se vrate na sam vrh tabele. “Crveno-beli“ sada zauzimaju 2. poziciji i to sa istim brojem bodova kao i vodeći Zenit, pa nema sumnje da u ekipi vlada odlična atmosfera.

Mišljenje urednika: Dakle, Spartak je ovde veliki favorit i očekujemo da bez velikih problema opravdaju tu ulogu. Bodovi jednosravno ne smeju biti prosuti, posebno zbog toga što Zenit igra sve lošije i lošije te ekipa Domenika Tedeska ima priliku za lidersku poziciju. Nominalni domaćin (jer se utakmica igra u Saransku) nije pokazao kvalitet dovoljan za elitni rang, a nakon sezone u kojoj je bod odlučio njihov opstanak mislimo da više sreća nije na njihovoj strani.

Predlog za klađenje – 2 (1,65) – 0:2


Navedeni predlozi predstavljaju lično mišljenje urednika i kao takvi nisu 100% sigurni!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje