petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Najava utakmica 9. kola i predlozi za klađenje (28. septembar)

Tinkoff Premijer Liga je prva fudbalska liga Rusije i u ovom formatu postoji od 2001. godine. U ligi učestvuje 16 timova koji imaju priliku da se bore za odlazak u Ligu Šampiona, Ligu Evrope, a oni najlošiji i u drugi rang takmičenja, Fudbalsku Nacionalnu Ligu.

Od sezone 2020-21 prva pozicija vodi u grupnu fazu Lige Šampiona, druga u kvalifikacije tog takmičenja, dok treće i četvrto mesto donose ekipama prolaz u kvalifikacije za novonastalu Evropsku Konferencijsku Ligu.


Himki – Dinamo Moskva (18:00)

Meč koji će zatvoriti deveto kolo ruskog šampionata odigraće se u ponedeljak uveče, sa početkom od 18 sati, kada će se na Areni Himki sastati Himki i moskovski Dinamo.

Himki je u prošlom kolu potvrdio sve ono što smo pisali do sada i dokazao da ne pripada u elitnom rangu. Ipak, ubedljiv poraz od Krasnodara (7:2) nije bio samo pokazatelj njihove igre na početku sezone 2020-21, već i okidač za smenu glavnog trenera. Nakon samo 50 dana od dolaska na klupu podmoskovskog tima Dmitriju Gunku je uručen otkaz, da bi četiri dana kasnije na to mesto postavljen Igor Čerevčenko. Bivši trener Arsenala iz Tule stiže u trenutku kada Himki zauzima pretposlednje mesto na tabeli, sa samo 1 bodom više od poslednjeplasiranog Rotora, i zato je teško predvideti na koji način će pokušati da se izvuče iz te situacije. Definitivno će mu trebati vremena da ekipu prilagodi svom sistemu i ne možemo da očekujemo da će već protiv Dinama zaigrati na visokom nivou.

Dinamo će, sa druge strane, konačno moći da se posveti samo domaćem šampionatu jer je iz Lige Evrope ispao već na prvom stepeniku, iako su trener, igrači i navijači dugo čekali tu famoznu evro-scenu. Nakon poraza od gruzijske Lokomotive, rezultatom 2:1, ekipa Kirila Novikovog je zabeležila pobedu protiv Ahmata i to uz igrača više i zahvaljujući golu u poslednjim minutima meča. Iako se nisu proslavili, ta tri boda stižu u pravi čas, kada se ekipe sa samog vrha nisu previše odvojile od sredine tabele. Utakmica sa Himkijem će takođe biti od velikog značaja za moskovski tim i odnošenje bodova sa iste ne bi smelo da izostane.

Mišljenje urednika: Iako će Himkiju biti potrebno vreme da se stabilizuje pod vođstvom novog trenera, katastrofa kao protiv Krasnodara ne bi smela da se ponovi. Jasno je ipak da je Dinamo veliki favorit za osvajanje 3 boda i očekujemo da u tome uspeju, ali ćemo se zbog njihovih neefikasnih izdanja u prethodnim kolima sada ograditi sa kombinacijom duple šanse i golova.

Predlog za klađenje – X2&0-3 (1,60) – 1:0


Navedeni predlozi predstavljaju lično mišljenje urednika i kao takvi nisu 100% sigurni!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje