četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Najave i predlozi za utakmice 10. kola (subota)


15:30 CSKA Moskva – Rostov

Prva današnja utakmica biće ujedno i derbi ovog 10. kola pošto će se na stadionu “VEB Arena“ u Moskvi sastati ekipe moskovskog CSKA i Rostova iz istoimenog grada.

CSKA na ovu utakmicu stiže posle veoma neočekivane pobede nad ekipom portugalske Benfike i to nakon preokreta u sred Lisabona (1:2). Svakako da im u veoma teškoj grupi ta 3 boda mogu doneti i više nego što su očekivali, ali da bi izborili proleće u Ligi Šampiona moraju svaku predstojeću utakmicu da shvate ozbiljno. Pošto ih tek za 2 nedelje očekuje utakmica sa Mančester Junajtedom sigurno da sada imaju dovoljno vremena i da se odmore, ali i da na visokom nivou nastupe protiv Rostova i moskovskog Dinama u prvenstvu, tj. Avangarda u Kupu. Sigurno da će im zbog forme i kvaliteta ekipa Rostova najviše biti u mislima, pa nema sumnje da će svi igrači dati sve od sebe ne bi li tu utakmicu na najbolji mogući način priveli kraju. Treba naravno očekivati nešto slabiji ritam na tom meču, čemu će naravno doprineti kvalitetna defanziva CSKA (koja je možda i najjača u Rusiji), kao i činjenica da će zbog blagog umora Moskovljani pokušati da umrtve utakmicu, ali sigurno je samo da brzu igru od njih ne možemo da očekujemo.

Rostov je uspeo i da u prošlom kolu dođe do novih bodova te tako po 7. put u nizu ostane neporažen. Sada se nalaze 5. poziciji, jednoj ispod ekipe CSKA iako imaju takođe 16 bodova, a nakon ovih 9 kola na svom kontu imaju po 4 pobede i remija, ali i 1 poraz. Na početku sezone veoma malo se očekivalo od igrača Rostova, ali kako sezona odmiče popularni “Selmaši“ beleže sve bolje i bolje rezultate pa ne bi bilo čudo da ove sezone urade isto kao i pre 2 godine kada su izborili učešće u Ligi Evrope. Sve u svemu, iako su ostali bez 80% prošlosezonskog sastava Rostov može da bude dosta opasan i ove sezone. CSKA im dolazi u dosta dobrom trenutku, kada su na vrhuncu samopouzdanja, motivacije i forme, ali takođe određena doza umora zbog teškog meča i dugog puta daju im ogromne šanse da savladaju Moskovljane.

U ovom derbiju kola jako je teško dati prednost nekoj ekipi, s’ obzirom da se radi o dosta jednakim stranama, sa sličnom formom i taktikom pre svega, koja je očekivano defanzivna. Mišljenja smo da na ovoj utakmici nećemo gledati atraktivan fudbal, jer će biti dosta kalkulacija, čuvanja bodova, itd… Sve u svemu, naš savet je da najbolju opciju predstavlja klađenje na broj golova, kojih bi po našem mišljenju trebalo da zafali.

Naša prognoza rezultata – 1:1

1P0-1&2P0-2 @1,45 (od 0 do 1 gola u prvom pol. i od 0 do 2 gola u drugom pol.)


18:00 Anži Mahačkala – Krasnodar

Druga današnja utakmica odigraće se na stadionu “Anži Arena“ u Kaspijsku gde će se sastati Anži iz Mahačkale i Krasnodar iz istoimenog grada.

Anži je nakob bruke sa Rubinom, uspeo nekako da popravi situaciju te da zabeleži trijumf nad Ufom i nekako uzme 1 bod ekipi Tosna. Sve u svemu, nakon ove 3 utakmice Anži je konačno počeo da liči na sebe, a iako igra i dalje nije stabilna (bar ne po našem mišljenju) šanse da u narednom periodu vežu niz pozitivnih rezultata itekako postoji. Svakako da motivacija sada mora biti na visokom nivou, ekipa zauzima tek predposlednju poziciju sa svega 7 bodova iz 9 utakmica i učinkom od 2 pobede, 1 remija i 6 poraza, ali i sa najgorom defanzivnom u ligi sa 18 primljenih golova. Od sigurne zone deli iih samo 2 boda, pošto moskovski Dinamo juče nije uspeo da odoli Arsenalu, pa će sada čak i remi biti dovoljan ekipi Anžija da donekle sačuva šanse za miran završetak jesenjeg dela sezone. Sve u svemu, danas očekujemo dosta tvrdu igru “Orlova“ i naravno građenje akcija nakon grešaka protivnika jer to dosta dobro znaju da rade. Glavni trener Vadim Skripčenko zbog povreda na raspolaganju danas neće imati kapitena i levog krilnog napadača Pavela Jakovljeva (9n/1g/0a), levog beka Mahomeda Musalova (7n/0g/0a) i defanzivnog vezistu Pavela Karasjova (5n/0g/1a).

Krasnodar je nakon poraza od Crvene Zvezde u Ligi Evrope nastavio da se okreće domaćem šampionatu i borbi za Ligu Šampiona, a već nakon 2 kola uspeli su da ostvare 2 pobede i to bez primljenog gola. Sada “Bikovi“ iz Krasnodara na svom kontu imaju ukupno 18 bodova iz 9 utakmica, a zabeležili su 5 pobeda, 3 remija i 1 poraz. Krasnodar nastavlja da igra dobro iz utakmice u utakmicu što su dokazali protiv Ufe, gde su ka golu protivnika uputili čak 16 šuteva. Sigurno da nakon ispadanja iz Lige Evrope sada imaju dosta motivacije za nastavak borbe u Premijer Ligi, pogotovo zbog činjenice da ih od 1. mesta deli samo 3 boda, odnosno 2 boda za 2. pozicijom. Zbog svega toga očekuje se da već protiv Anžija zaigraju kao i pre par sezona, dosta tvrdo u odbrani i generalno defanzivnoj polovini, ali da istovremeno naprave veliki broj prilika za postizanje pogotka što bi bar u nekoj meri trebalo da se ostvari. Mišljenja smo da to, pogotovo posle povratka Fjodora Smolova, itekako jeste moguće, pa se nadamo da će to biti i realnost.

Sve u svemu, Krasnodar danas može da napravi mnogo problema Anžiju koji bi po svemu sudeći trebao da bude dosta defanzivno orijentisan i da time donekle smanji broj primljenih golova. Zbog toga naš savet je da ako već hoćete da se kladite na golove to bude tip vezan za minimalan broj uz povoljan rezultat gostiju.

Naša prognoza rezultata – 0:1

X2&0-3 @1,50 (remi ili pobeda gostiju uz 3 ili manje golova na utakmici)


Nadamo se da smo vam bar malo pomogli oko izbora tipova za utakmice iz ruske Premijer Lige, a nadamo se da će procenat uspešnosti biti dovoljan za zaradu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje