sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Najave i predlozi za utakmice 3. kola (subota)

U naredna tri dana, tačnije tokom subote, nedelje i ponedeljka odigraće se svih 8 utakmica 3. kola ruske Premijer Lige, a mi smo uspeli da Vam spremimo kratku analizu i predloge za svaku od tih 8 utakmica.

Prvi deo ove najave odnosi se na četiri utakmice koje će se odigrati tokom ove subote, 29. jula. Prva utakmica startuje tačno u 14 časova, dok će poslednji susret ovog dana biti odigran od 19:00.


14:00 CSKA Moskva – SKA Habarovsk

Jedna od dve utakmice koje otvaraju ovo 3. kolo odigraće se između ekipa koje su početkom prolećnog dela sezone potpisale sporazum o saradnji, međusobnoj razmeni igrača i pravu korišćenja trening centara. I pored toga ova dva kluba vezuje dugogodišnje prijateljstvo koje se može primetiti po istoriji, grbovima i naravno imenima, ali to sada i nije baš toliko važno. CSKA se premijerligaškim obavezama vraća nakon utakmice protiv AEK-a u Ligi Šampiona gde su Moskovljani kao gosti uspeli da slave rezultatom 0:2 i praktično reše pitanje prolaska u narednu fazu. Revanš ih očekuje već za nekoliko dana, ali u međuvremenu moraju da slave i u domaćem šampionatu ne bi li se nakon poraza od Lokomotive koliko-toliko vratili u trku za titulu šampiona. Sa druge strane, SKA je očekivano pretrpeo poraze u prva 2 kola iako su i protiv Zenita i protiv Arsenala iz Tule pokazali i više nego odličnu igru. Možda bi i imali neke šanse protiv CSKA da im pre nekoliko dana nije otišao možda i najbolji igrač, ofanzivni vezista Huan Leskano koji je tokom prošle sezone zabeležio 34 nastupa uz 8 golova i 1 asistenciju, kao i nastupe na obe ovosezonske utakmice. Svakako da bi SKA imao neke šanse da se utakmica odigrava u Habarovsku, ali je ipak na obostranu saglasnost ova dva kluba utakmica premeštena u Moskvu, što svakako uliva dozu sumnje. Sve u svemu, CSKA je pod imperativom pobede i mislimo da protiv SKA, kome je praktično već jasno da ide nazad u drugu ligu, neće imati prevelikih problema, ali svakako, uzimajući u obzir činjenicu da u samo 7 dana treba da odigraju 3 utakmice, ne treba očekivati veliki broj golova.

Naša prognoza rezultata – 2:0

1&0-3 @1,80 (pobeda domaćina uz 3 ili manje golova na utakmici)


14:00 Ural Jekaterinburg – Ufa

Ural i Ufa takođe će biti ekipe koje će svojom utakmicom otvoriti 3. kolo ruskog prvenstva, a svakako da su obe strane odlično i više nego neočekivano započele ovu sezonu. Ural je nakon prva dva kola postao petoplasirana ekipa, jer su remizirali sa desetkovanim Rostovom koji se ipak uspeo držati na toj utakmici, dok su već naredne nedelje uspeli da iznenade igrače moskovskog Dinama te u gostima slave minimalnim rezultatom. Svakako da Ural ima veće ambicije u odnosu na one sa početka prošle sezone, jer odlična forma koja ih krasi poslednjih 4-5 meseci itekako stvara neverovatne rezultate. Tokom prošle sezone svakako da nisu mogli da budu veoma konkurentna ekipa u vrhu tabele, s’ obzirom da su tokom prvog dela praktično grejali dno tabele, ali to uopšte ne znači da ove sezone stvari neće biti drugačije. Glavni trener Urala zbog povreda danas neće moći da računa samo na napadače Edgara Manučarjana (15n/2g/1a), koji je jedan od najvažnijih igrača ekipe u proteklih par meseci, kao i na Aleksandra Stavpeca (15n/0g/1a) koji se povredio na uvodnoj utakmici sezone, protiv Rostova. Ufa je uspela da nastavi niz neverovatnih rezultata iz prošle sezone, s’ obzirom da su kao najdefanzivnija i najneefikasnija u prvenstvu ipak bili nadomak plasmana u Ligu Evrope. Svakako treba istaći da Ufa svoj najveći potencijal ima upravo u zadnjim linijama, gde se nalaze jedan od najkvalitetnijih golmana Rusije Aleksandr Beljonov, kao i nekoliko neprikosnovenih centralnih bekova. Ufa jeste jedna od ekipa koje napadaju isključivo preko kontra-napada, ali vidi se da taj stil igre “radi posao“ s’ obzirom da su građani nakon pobede u 1. kolu protiv Tosna (0:1) uspeli da remiziraju sa prošlosezonskim šampionom Spartakom i to bez golova, iako su Moskovljani ka golu Beljonova uputili čak 22 šuta. Jasno se ovde vidi kolikim defanzivnim kvalitetom raspolaže Ufa, a po našem mišljenju veoma malo ekipa će imati priliku da nekoliko puta zatresu mrežu “Građana“. Ural jeste u fantastičnoj seriji, ali ni oni ne igraju previše ofanzivan fudbal, uglavnom se sve svodi na korišćenje grešaka protivnika ili uglavnom na iznenađenje. Mislimo da je skoro pa nemoguće da na ovoj utakmici vidimo veliki broj golova.

Naša prognoza rezultata – 0:1

0-2 @1,40 (2 ili manje golova na utakmici)


16:30 Rubin Kazanj – Arsenal Tula

Danas će se takođe odigrati utakmica i između ekipa koje su sa različitim ambicijama ušle u sezonu, a ispostavilo se da je njihovo izdanje u prva 2 kola sasvim suprotno svemu tome. Rubin je nakon dolaska Kurbana Berdijeva na klupu očekivano postavio visok cilj, a to je pre svega plasman u evropska takmičenja, ali onda su usledile utakmice protiv Krasnodara i Zenita. Protiv “Bikova“ igrači Rubina bili su nemoćni, a sve je već bilo rešeno nakon prvog poluvremena kada je dva puta bio precizan Rikardo Laborde. Do kraja su uspeli samo da smanje poraz prelepim pogotkom Lestijena, ali svakako da je katastrofalno izdanje ekipe iz Tatarstana više upamćeno. Nakon toga usledio je meč sa Zenitom gde su pružili dosta bolju igru u odnosu na onu protiv Krasnodara, ekipa je delovala dosta uigranije i stabilnije, a iako su manje pretili od svog rivala prvo poluvreme okončano je vođstvom s’ obzirom da je Žamaletdinov bio precizan u nadoknadi. Nakon toga Rubin je pretio nešto više, ali kako za svaku neiskorišćenu priliku uglavnom dođe kazna tako se desilo i tada. Samo 5 minuta nakon početka drugog dela Driusi je vratio sve na početak, da bi prelepim pogotkom u poslednjoj minuti utakmice postavio konačnih 2:1 i tako uzeo sva 3 boda ekipi Rubina. Sada se ekipa iz Kazanja nalazi na tek 13. poziciji bez bodova nakon 2 duela. Arsenal je uprkos svim očekivanjima dosta dobro odigrao u protekla dva kola. Na otvaranju sezone jesu poraženi od Lokomotive minimalnim rezultatom, ali taj problem nedostatka kvalitetnog napadača doveo je do toga da “Tobdžije“ ogroman broj prilika nisu uspeli da krunišu pogotkom, jer svakako da su tokom te utakmice bili dominantnija i bolja ekipa. Nakon toga usledio je duel sa premorenim SKA Habarovskom koga su uspeli da savladaju, i pored dosta dobre igre, na jedvite jade. Pre nekoliko dana u ekipu je konačno stigao pravi centralni napadač, mladi Luka Đorđević iz Zenita, koji bi svakako mogao da pravi probleme protivničkim odbranama i da koristi šanse svoje ekipe. Pre svega, on mora da se što pre privikne na novu sredinu što bi moglo da predstavlja problem u narednih nekoliko nedelja jer se stil igre Zenita i Arsenala u mnogome razlikuju. Sve u svemu, nema sumnje da Arsenal može da pruži veoma kvalitetno izdanje, ali nismo sigurni koliko su oni spremni, tj. koliko je najnovije pojačanje u napadu spremno odmah za ovu utakmicu. Rubin u poslednje vreme ima dosta problema sa napadom, lopte jako retko stižu do centralnih napadača onako kako je potrebno za postizanje pogodaka. Na ovoj utakmici veoma je teško predvideti konačan ishod jer iako je Rubin veoma favorizovan od strane kladionica Arsenal takođe ima svoje adute i svakako da bi mogao doći do povoljnog rezultata. Zbog toga mislimo da je klađenje na kontra-hendikep najrealnija opcija.

Naša prognoza rezultata – /

H22 (+2) 1,45 (gost neće biti poražen sa više od 2 gola razlike)


19:00 Ahmat Grozni – Dinamo Moskva

Poslednja današnja utakmica odigraće se na “Ahmat Areni“ u Groznom gde će Ahmat dočekati ekipu moskovskog Dinama. Ahmat je u ovu sezonu ušao sa ciljem da ostvari ono što im je prošle sezone izmaklo bukvalno ispred nosa, a to je Liga Evrope. Sudeći po prikazanoj igri iz prva dva kola to ne bi trebalo da bude nemoguća misija, s’ obzirom da je trenutno Ahmat jedna od najstabilnijih i izbalansiranijih ekipa u ruskom prvenstvu. Zaista odlično deluje ceo tim, od golmana, preko odbrane i sredine, pa do napada gde se od samog početka istakao 18-godišnji Brazilac Leo Žaba. Svakako da stopostotan učinak u prva dva kola, zbog pobeda nad Rostovom (0:1) i Amkarom (1:0), stvara povoljnu podlogu za nastavak borbe, a tek u narednom periodu videćemo da li su “zeleno-beli“ baš i odlučni u nameri da postanu jedan od glavnih konkurenata za evropska takmičenja. Moskovski Dinamo je nakon povratka u rusku elitu pokazao dosta, a ujedno nije pokazao ništa posebno. Na samom uvodu u sezonu uspeli su da uzmu 1 bod od prošlosezonskog šampiona Spartaka i to tek nakon što su gubili sa 2 gola razlike. Svakako da su za to najzaslužniji napadač Kiril Pančenko, najbolji strelac prošle sezone u FNL, kao i vezista Samba Sou nakon čijeg ulaska je “predstava“ i započela, a koji će propustiti današnju utakmicu zbog povrede, kao i napadač Ablaj Mbeng koji je tokom prošle sezone za Ahmat ostvario 23 nastupa, uz 7 pogodaka i 1 asistenciju. Nakon te utakmice sa Spartakom, usledilo je ono čega su se svi u klubu plašili, poraz od Urala koji je praktično pokazao Moskovljanima da još uvek nisu spremni za nešto više u prvenstvu. Ural tada jeste bio bolji u svakom segmentu igre, a Dinamo bi zbog nedovoljno jakih utakmica mogao da ima dosta problema u narednom periodu. Ahmat je svakao u ovom trenutku ekipa koja može da dođe do bodova, zaista i onako kvalitetnu ekipu iz prošle sezone dosta dobro su pojačali i sada zasigurno imaju snage, motivacije, a pre svega šanse da se bore za pozicije na samom vrhu tabele. Dinamo jeste zacrtao sebi zadatak da izbori opstanak, naravno ništa drugo ne treba ni očekivati, ali ukoliko se sa ovakvim izdanjima nastavi povratak u FNL ne bi bio iznenađujuć.

Naša prognoza rezultata – 1:0

1X&0-3 1,55 (pobeda domaćina ili remi uz 3 ili manje golova na utakmici)


Nadamo se da smo vam bar malo pomogli oko izbora tipova za utakmice iz ruske Premijer Lige, a nadamo se da će procenat uspešnosti biti dovoljan za zaradu.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje