subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Najave i predlozi za utakmice 5. kola (četvrtak)

Nakon jučerašnjih neverovatnih 5 od 5 pogođenih predloga, kao i 3 od 5 pogođenih tačnih rezultata nadamo se da ni ova poslednja utakmica 5. kola ruske Premijer Lige neće proći neuspešno. U ovom članku Vam predstavljamo kratku najavu i predlog za susret Ahmata i Krasnodara, koji će zatvoriti ovo 5. kolo.


19:00 Ahmat Grozni – Krasnodar

Danas od 19 časova na stadionu “Ahmat Arena“ u Groznom odigraće se utakmica između Ahmata iz Groznog i Krasnodara. Ovde je reč o “derbiju severnog Kavkaza“. koji je jedan od manje poznatih derbija u Rusiji, ali su te utakmice podjednako borbene i atraktivne.

Ahmat se trenutno nalazi na 4. poziciji sa istim brojem bodova (9) kao i petoplasirani CSKA iz Moskve i šestoplasirana Ufa, dok su na samo jednom bodu zaostatka od trećeplasiranog Rostova. Ekipa iz prestonice Autonomne Republike Čečenije je do prošlog kola imala niz od sve 3 pobede na 3 utakmice i to bez primljenog gola, ali je na poslednjem odigranom susretu nakon vođstva do 80. minuta uspela da ispusti prednost i do kraja utakmice bude poražena sa čak 3:2 od ekipe Ufe. Iako u tim poslednjim minutima odbrana “zeleno-belih“ jeste bila katastrofalna, tek nekoliko dana nakon utakmice počelo se pričati o sumnjivim delatnostima vezanim za nju. No, da se vratimo na temu. Svakako da Ahmat važi za dosta stabilnu ekipu koja je veoma kvalitetna i u napadu i u odbrani, a Krasnodar je možda najbolji rival koji je mogao da im zapadne u ovom momentu s’ obzirom da “Bikovi“ imaju problema sa izostancima, a i njihova igra, iako su jedan od fudbalskih giganta nije ni malo zadovoljavajuća. Glavni trener Oleg Kononov danas zbog povrede neće moći da računa samo na napadača Bekima Balaja koji je u ovoj sezoni odigrao  2 utakmice.

Krasnodar je u prva 2 kola zabeležio dve pobede i poraz (od moskovskog Spartaka, mada su igrom zaslužili bar bod), iako su između kola imali i obaveze u Ligi Evrope. Ipak u poslednjem kolu usledilo je iznenađenje od ekipe Urala, koja je vodila do 96. minuta kada je kapiten Krasnodara sa bele tačke poravnao rezultat. Jasno se primeti da su “Bikovi“ na poslednjih par utakmica spustili ritam, što verovatno znači da su umor i gust raspored učinili svoje. Protiv Spartaka to se nije toliko primetilo, ali je ipak kulminiralo protiv Urala gde praktično nisu mogli da se sastave sa loptom. Veliko je pitanje kako će danas moći da se suprostave ekipi Ahmata koja može da igra na takav način da umori protivnika i da za par minuta reši pitanje pobednika. Dodatan problem treneru predstavljaće izostanak povređenog krilnog napadača Rikarda Labordea koji je na jednoj odigranoj utakmici postigao 2 gola i tako postao prvi strelac ekipe u ovoj sezoni, a takođe danas neće nastupiti ni duže odsutni golman Stanislav Kricjuk (prvi golman), ofanzivni vezista Tornike Okriašvili i napadač Fjodor Smolov (prvi strelac prvenstva prošle sezone)

Nema sumnje da danas sve ide u korist Ahmata, koji nakon poraza od Ufe, pod (sudeći po ruskim medijima) sumnjivim okolnostima, sada mora da vija pobedu ili bar remi protiv izuzetno kvalitetnog protivnika. Krasnodar ima kvalitet da ove sezone juri vrh tabele, ali s’ obzirom da su u sezonu ušli sa ozbiljnim hendikepima u vidu povrede Kricjuka, Smolova, pa sada i Labordea to stvari dodatno čini težim. S’ obzirom da je ovo derbi prognoziranje konačnog ishoda jako je težak posao, ali mislimo da stabilnost ekipe Ahmata i ulaganja u klub moraju doći do izražaja.

Naša prognoza rezultata – 2:1

1X @1,45 (pobeda domaćina ili remi)


Nadamo se da smo vam bar malo pomogli oko izbora tipova za utakmice iz ruske Premijer Lige, a nadamo se da će procenat uspešnosti biti dovoljan za zaradu.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje