petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Najave i predlozi za utakmice 5. kola (sreda)

Danas nas u periodu od 16 časova i 30 minuta pa do 19 časova očekuje odigrvanje čak 5 utakmica 5. kola ruske Premijer Lige, a nadamo se da će Vam ovi tekstovi i predlozi biti od pomoći da se odlučite šta da odigrate.


16:30 Ural Jekaterinburg – Zenit Sankt Peterburg

Prva današnja utakmica odigraće se na stadionu “SKB-Bank Arena“ u Jekaterinburgu od 16 časova i 30 minuta kada će Zenit iz Sankt Peterburga gostovati ekipi jekaterinburškog Urala.

Ural je u prošlom kolu bio nadomak iznenađenja protiv ekipe Krasnodara, ali ih je iskorišćen penal od strane kapitena gostujuće ekipe u 6. minutu nadoknade sprečio na putu da dođu do svoje 2 pobede u sezoni. Svakako da ih disciplinovanost tokom te utakmice može dodatno “podići“ pred duel sa Zenitom, prvenstveno zbog činjenice da iako je Krasnodar ka golu “Bumbara“ uputio čak 17 šuteva gol za spas postigao je tek sa penala, dok je Ural sa samo 8 šuteva bio daleko opasnija ekipa. Nakon tog remija ekipa iz Jekaterinburga zauzima tek 9. poziciju na tabeli sa 6 bodova nakon 4 kola, tj. 1 pobede i 3 remija, a sada su jedina ekipa van top 5 zone  koja nije pretrpela poraz.

Zenit iz kola u kolo dokazuje da se radi o ekipi sa visokim ambicijama, što je dodatno potvrđeno pobedom nad moskovskim Spartakom u jednom od najvećih derbija današnjeg ruskog fudbala i to sa neverovatnih 5:1, gde su jedini gol primili tek sa bele tačke. Do sada neefikasni i defanzivni Zenit konačno je pokazao svoj puni kapacitet, te nema sumnje da im ništa više ne može predstavljati mentalnu prepreku za uzimanje bodova i u narednom periodu. “Lavovi“ iz Sankt Peterburga sada su jedina ekipa uz Lokomotivu sa stoprocentnim učinkom nakon 4 kola, a pritom su igrači su plavo-belim dresovima postigli čak 10 i primili samo 2 gola, zbog čega su možda i najkompaktnija ekipa prvenstva Rusije. Zbog crvenog kartona na samom kraju utakmice protiv Spartaka danas pravo na nastup nema desni bek Igor Smoljnikov koji je odigrao sve 4 utakmice ove sezone.

Svakako da Zenit danas mora ići na novu pobedu, s’ obzirom da njihovog sada najvećeg konkurenta za 1. poziciju (Lokomotivu) očekuje težak susret sa raspoloženim Rubinom. Zbog toga “plavo-beli“ ne smeju da previše rizikuju jer bi ih eventualno srljanje moglo skupo koštati s’ obzirom da je Ural veoma jaka ekipa po pitanju korišćenja grešaka protivnika, a da su problemi u preciznosti kod dodavanja itekako mogući zbog umora igrača. Pored toga, dodatnu prepreku za lako savladavanje Urala biće činjenica da “Bumbari“ imaju veoma neverovatnog golmana, koji ove sezone blista i nema sumnje da može dosta uraditi u narednom periodu, ali takođe i izostanak Smoljnikova koji je jedan od glavnih igrača za centar-šuteve u Zenitu, preko kojih ova ekipa uglavnom dolazi do golova.

Naša prognoza rezultata – 0:1

X2&0-3 @1,40 (remi ili pobeda gostiju uz 3 ili manje golova na utakmici)


18:30 Spartak Moskva – Arsenal Tula

Od 18 časova i 30 minuta na stadionu “Otkritje Arena“ u ruskoj prestonici Moskvi ekipu Arsenala iz Tule dočekaće posrnuli šampion Spartak.

Spartak nakon više nego katastrofalnog poraza od Zenita mora podhitno da se preusmeri na utakmicu protiv Arsenala gde su bodovi imperativ kako od strane rukovodstva, tako i od strane navijača. Nema sumnje da Spartak danas mora biti višestruko ofanzivnija ekipa u odnosu na prethodne utakmice, s’ obzirom da trenutni plasman koji je tek 10. pozicija (sa samo 5 bodova) i više nego zabrinjava, pogotovo nakon neukomponovane, raštimovane, loše pre svega, i nadamo se neponovljive igre Moskovljana protiv prošlosezonskog osvajača bronze. Kao što je to slučaj kod Zenitovog defanzivca Smoljnikova, zbog direktnog crvenog kartona pravo na nastup u ovom kolu nema ni napadač Spartaka Luis Adriano, koji je tokom ove sezone ostvario 3 nastupa u prvenstvu (1 gol) i 1 nastup u Super Kupu (1 gol).

Arsenal je jedna od ekipa koje iako igraju dosta dobro ne mogu da dođu do prave forme za uzimanje bodova, a “Tobdžije“ osim trijumfa nad SKA Habarovskom iza sebe imaju još i 3 poraza koji ih stavljaju tek na 14. poziciju. Njihov cilj ove sezone jeste dolazak do direktnog opstanka, ali trener Božović da bi tako nešto ostvario mora dosta da promeni, pre svega u psiho-fizičkoj snazi igrača, koji su nakon vođstva u prvom poluvremenu uspeli da prime 2 gola i tako pretrpe poraz od Tosna, do tada ekipe bez postignutog gola. Teško da tako nešto može da se uradi u kratkom vremenskom periodu, posebno bez povređenih ključnih igrača kao što su štoper Gija Grigalava (2 nastupa), desno krilo Kiril Kombarov (2 nastupa, 1 asistencija) i centralni napadač Federiko Rašić (2 nastupa).

Motivacija, kvalitet i naravno domaći teren ubedljivo su na strani ekipe Spartaka, koja može imati ogromne probleme ukoliko danas ne dođe do 3 boda. Iako je igra Moskovljana daleko ispod njihovog nivoa ni na jednoj utakmici ne bi smela da se podcenjuje ekipa koja je pre par meseci proglašena za šampiona države. Mislimo da su male šanse da se katastrofalna igra Spartaka ponovi, te da će problemi sa igračkim kadrom u Arsenalu danas doći do izražaja.

Naša prognoza rezultata – 2:0

*1&2-5 @1,70 (pobeda domaćin uz 2 do 5 golova na utakmici)*


19:00 Rostov – Dinamo Moskva

Jedan od tri duela koji će se odigrati sa početkom u 19 časova jeste susret ekipa Rostova i moskovskog Dinama, koji će se održati na stadionu “Olimp-2“ u Rostovu na Donu.

Rostov je nakon početnog prilagođavanja na novog trenera i naravno međusobno prilagođavanje igrača “plavo-žutih“ uspeo da uhvati takmičarski ritam i da pored prvobitnog remija sa Uralom odnosno poraza od Ahmata ostvari minimalne pobede nad ekipama Amkara i Anžija. Iako su imali zaista dosta problema trenutno ekipa deluje sasvim fino i uz dosta defanzivnu formaciju 5-4-1 veoma pametno koriste skoro pa svaku grešku protivnika, što verujemo da će im mnogo značiti protiv moskovske ekipe koja ima veliki broj grešaka u dodavanjima posebno na sredini terena. Zbog povrede na današnjoj utakmici za ekipu Rostova neće nastupiti centralni napadač Aleksandr Buharov, koji je ove sezone odigrao 2 utakmice.

Dinamo je tek pobedom nad Amkarom u prošlom kolu uspeo da dođe do svoja prva 3 boda u Premijer Ligi, a to su uradili na manje-više neverovatan način pošto su jednoj od najdefanzivnijih ekipa Rusije uspeli da daju čak 3 gola i to iz praktično 3 najozbiljnije šanse. Pitanje je koliko će uspeti da se nakon samo 4 dana pripreme za ekipu Rostova koja je višestruko zahtevnija ekipa, a sigurno da će određenom dozom na “plavo-bele“ uticati i umor.

Sigurno da ukoliko Dinamo bude igrao ofanzivnije Rostov bez mnogo problema može da utakmicu okrene u svoju korist i praktično nakon pogotka zatvori ceo susret, s’ obzirom da su slično tome radili i protiv Amkara i protiv Anžija, ali i protiv Urala kada se znalo da su hteli pošto poto da ostanu neporaženi, tj. da odigraju nerešeno. Ekipa iz Rostova na Donu u ovom trenutku svakako jeste kompletnija i kvalitetnija ekipa da dođe do bodova, te mislimo da danas mogu da odigraju bar nerešeno ili čak dođu do pobede.

Naša prognoza rezultata – 1:0

1X&0-3 @1,55 (pobeda domaćina ili remi uz 3 ili manje golova na utakmici)


19:00 Rubin Kazanj – Lokomotiva Moskva

Jedan od najzanimljivijih duela ovog 5. kola odigraće se od 19 časova na stadionu “Kazanj Arena“ u Kazanju između kazanjskog Rubina i moskovske Lokomotive.

Rubin je protekle 4 utakmice odigrao sa dosta oscilacija te su nakon poraza od Krasnodara i Zenita uspeli da slave nad Arsenalom i ekipom moskovskog CSKA, zbog čega se sada nalaze na 7. poziciji sa 6 bodova. Sigurno da im je pobeda protiv Moskovljana u prošlom kolu, koja je može se reći i bila poklon od neiskusnog golmana Pomazuna, dodatno motivisala da u narednom periodu pokušaju ući u sam vrh tabele, ali kao što smo rekli, tokom proteklih kola imali su dosta oscilacija u igri te je jako teško prognozirati njihove mogućnosti protiv jakog rivala kao što je Lokomotiva, koja im je ipak kod kuće uzela 3 boda svega jednom za prošlih 8 godina. Za ekipu iz Kazanja danas neće nastupiti povređeni štoperi Taras Burlak i Serhio Sančez, koji imaju po 1 nastup u ovoj sezoni.

Lokomotiva je u odnosu na prošlu sezonu na protekle 4 utakmice igrala na veoma visokom nivou, te nije ni čudo što sada sa svih 12 bodova (4 pobede) i samo jednim primljenim golom (najbolja odbrana u ligi) dele lidersku poziciju sa ekipom Zenita. Možemo slobodno da kažemo da je Lokomotiva jedna od najkvalitetnijih ekipa Rusije u ovom trenutku, ako uzmemo u obzir činjenicu da igraju veoma stabilno u formaciji 3-2-4-1, što je u početku čak nerealno i zvučalo, ne prave mnogo grešaka na terenu, a da su podjednakon na visokom nivou i ofanzivan i defanzivan red na čelu sa fantastičnim golmanom Giljermeom. Njihov pun kapacitet moći će da se vidi tek kada im nekoliko gola za redom na megdan budu izlazili jači rivali, a može se reći da taj period počinje upravo danas.

Lokomotiva danas mora da odigra izuzetno kvalitetnu utakmicu s’ obzirom da zaslužuju sam vrh tabele, dok sa druge strane Rubin je uhvatio takmičarsku formu i iako imaju dosta oscilacija moguće je da je upravo u protekla 2 kola započeo povratak ekipe iz Kazanja na vrh tabele. S’ obzirom da Moskovljani u proteklih nekoliko meseci igraju u formaciji 3-2-4-1 sa “samo“ 3 štopera sigurno da igrači Rubina danas mogu praviti probleme golmanu, a s’ obzirom da se radi o kvalitetnoj ekipi, koja odlično koristi prilike po boku, mislimo da golova bar sa njihove strane neće faliti.

Naša prognoza rezultata – 1:1

DA1 @1,40 (domaćin daje gol)


19:00 Tosno – CSKA Moskva

Za sam kraj dana očekuje nas i utakmica u kojoj će na stadionu “Petrovski“ u Sankt Peterburgu ekipa Tosna iz malog gradića u Lenjingradskoj utakmici dočekati ruskog velikana CSKA iz Moskve.

Tosno je u prošlom kolu uspeo da dođe do svojih prvih bodova i golova u ovoj sezoni pošto su u gostima uspeli da savladaju ekipu Arsenala iz Tule rezultatom 1:2 i to nakon preokreta. Svakako da im ta pobeda sada može samo još više podići moral, a ne treba izostaviti njihov cilj da do kraja prvog dela sezone budu na sredini tabele, te sada moraju nastaviti u istom ritmu i igrati na veoma ozbiljnom nivou. Trenutno se ekipa iz okoline Sankt Peterburga nalazi na 12. poziciji sa istim brojem bodova kao i ekipe SKA, Arsenala i Anžija koje su sada u crvenoj zoni, jer su nakon 4 utakmice kod Arsenala, odnosno 5 utakmica kod SKA i Anžija zaradili samo 3 boda. Svakako da to nije nemoguća misija, ali pitanje je koliko će “zeleno-beli“ sada moći da igraju na istom nivou s’ obzirom da ih je juče napustio kapiten defanzivni vezista Mladen Kašćelan koji će najverovatnije danas potpisati za Tambov, a koji na svom kontu ove sezone ima 2 utakmice.

CSKA nakon poraza od Rubina u prošlom kolu mora pod hitno da se preorijentiše na nešto defanzivniji stil igre njihovog današnjeg protivnika koji svakako može biti veoma opasan preko kontra-napada, ali i preko direktnih šuteva sa distanci, što sigurno neće biti lak zadatak za mladog golmana Ilju Pomazuna koji je od ekipe iz Kazanja za 10 minuta primio 2 gola, a čista katastrofa sprečena je jačanjem defanzivne linije i jednostavno činjenicom da Rubin više nije imao sreće. Mladi golman će sigurno i danas nastupiti pošto je prvi golman i legenda CSKA Igor Akinfejev još nije oporavio od povrede kolena.

Zbog činjenice da Pomazun još nije sazreo kao pravi golman, a da trener trenutno nema drugog izbora očekujemo dosta defanzivnu formaciju moskovske ekipe, a zbog standardnog igranja kroz posed i sporog građenja napada u tim situacijama Tosno svakako da može imati prilike preko kontra-napada. S’ obzirom da je domaćin još uvek nošen pobedom na Arsenalom treba očekivati njihovo kvalitetno izdanje i protiv ruskog velikana, te mislimo da bez velikih problema mogu pokriti kontra-hendikep, tj. da neće biti poniženi u rezultatskom smislu.

Naša prognoza rezultata – 0:1

H1 (+2) @1,55 (poraz domaćina do 2 gola razlike – evropski hendikep)


Nadamo se da smo vam bar malo pomogli oko izbora tipova za utakmice iz ruske Premijer Lige, a nadamo se da će procenat uspešnosti biti dovoljan za zaradu.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje