utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Najave i predlozi za utakmice 7. kola (nedelja)

Tokom današnjeg dana na programu su još 3 utakmice 7. kola ruske Premijer Lige, sa kojim dolazimo do brojke od ukupno 7 odigranih susreta, a kao što to i očekujete u ovom članku možete pogledati kratku najavu i prognozu za svaku od utakmica koje će se odigrati ovog nedeljnog popodneva.


14:00 Amkar Perm – Zenit Sankt Peterburg

Prva današnja utakmica odigraće se sa početkom od 14 časova na stadionu “Zvezda“ u Permu gde će ekipa Zenita iz Sankt Peterburga gostovati najlošijoj ekipi ove sezone, Amkaru iz Perma.

Amkar je može se reći ubedljivo najlošija ekipa u ruskom prvenstvu ove sezone, jer zbog dosta neukomponovane i neodređene igre zauzimaju poslednje mesto na tabeli sa samo 2 boda nakon 6 odigranih utakmica, gde su još uvek bez pobede, tj. imaju 2 remija i 4 poraza, a pritom su postigli samo 1 gol. Sigurno da šanse za direktan opstanak ove sezone praktično i ne postoje, s’ obzirom da trenera, koji je nekada preporodio Amkar, a sada ga definitivno i uništio, rukovodstvo kluba nema nameru da smeni. Iako su “crveno-crni“ u protekla 2 kola (gde su uzeli svoje prve bodove) konačno uspeli da “igraju fudbal“ mislimo da su minimalne šanse da se u bližoj budućnosti oni izvuku sa dna tabele. Na današnjoj utakmici trener Gadži Gadžijev neće moći da računa na levog krilnog vezistu Rolanda Gigolajeva (3n/0g/0a) koji se još uvek nije oporavio do povrede.

Zenit ni nakon 6 kola ni malo ne posustaje, te sa maksimalnom snagom i dalje ulaze u utakmice koje su pred njima. Trenutno su pored Urala jedina neporažena ekipa u prvenstvu sa čak 5 pobeda, kao i sa 1 remijem, a na tih 6 utakmica postigli su čak 15 i primili samo 3 gola, zbog čega sada imaju najbolji napad i najbolju odbranu u ligi. Sigurno da pod komandom Roberta Manćinija Zenit mora da koristi ovakve utakmice, jer se u vrhu tabele vodi ogromna borba između njih, Lokomotive, kao i Rostova i CSKA. Na ovoj utakmici trener će na raspolaganju imati sve igrače, ali pitanje je da li će na teren izaći u najjačoj postavi s’ obzirom da ih nakon poraza u prvoj utakmici (1:0) očekuje revanš susret u Ligi Evrope sa Utehtom. Po našem mišljenju šanse da zbog Lige Evrope žrtvuje ovu utakmicu praktično su minimalne s’ obzirom da ih trenutni učinak u Premijer Ligi može odvesti i do Lige Šampiona za sledeću sezonu.

Bez ikakve sumnje Zenit na ovoj utakmici mora da traži samo pobedu, ali domaćin koji je konačno počeo da se vraća u normalu sigurno neće odmah podići belu zastavu. Gostujuća ekipa dosta je izmorena nakon prve utakmice sa Utrehtom, ali kvalitet višemilionskih igrača koji brane plavo-bele boje moraju doći i danas od izražaja. Pre svega očekujemo pobedu Zenita, ali uz ogromnu borbu domaćina koji je počeo da se budi.

Naša prognoza rezultata – 1:2

G1-2 @1,60 (gost postiže 1 ili 2 gola na utakmici)


16:30 Dinamo Moskva – Ufa

Druga utakmica koja je danas na programu odigraće se na “Areni Himki“ u podmoskovskom gradu Himkiju, a sastaće se ekipe moskovskog Dinama i Ufe iz istoimenog grada.

Dinamo donekle igra onako kako su svi očekivali od početka sezone. Iako su do pre par godina bili glavni konkurenti za titulu relegacija u drugu ligu, pa povratak u elitu donele su mnogo promena te će ova sezona služiti najviše za navikavanje “plavo-belih“ na novi/stari tempo igre. Oni za sada manje-više uspešno ispunjavaju svoj cilj, s’ obzirom da se nalaze na 11. poziciji sa 7 bodova nakon 6 kola i učinkom od 2 pobede, 1 remija i 3 poraza. Svakako da Kalitvincev i dalje mora da gradi ekipu i da se po mogućnosti penje ka gornjem delu tabele, ali već danas susret sa Ufom može sve to da poremeti te je potrebna maksimalna koncentracija u celoj ekipi. Sigurno da je i koncentracija i motivacija narušena mogućim izostankom jednog od najboljih igrača, napadača Alekseja Ionova (4n/0g/0a), koji je odmah po povratku iz CSKA postao važan šraf u ekipi Jurija Kalitvinceva.

Ufa se nakon i više nego odličnog starta sezone dosta izmorila, te je u protekla 2 kola uzela svega 1 bod, a sada se nalaze na samom centru tabele gde imaju ukupno 9 bodova iz 6 utakmica i učinak od 2 pobede, 3 remija i 1 poraza. Ubedljivo najdefanzivnija i najčvršća ekipa u ligi zbog dosta napornog i zahtevnog stila igre suočila se sa slabijim rezultatima u poslednjih nekoliko kola gde su pretrpeli poraz od Rostova sa 4:1 (svi golovi postignuti u drugom poluvremenu) i odigrali nerešeno sa najlošijom ekipom u ligi, permskim Amkarom i to bez golova. Umor svakako čini svoje, ali protiv moskovskog Dinama koga Ufa nikada u svojoj istoriji nije uspela da pobedi, motivacija svakako mora da postoji. Od važnijih izostanak u taboru Ufe treba istaći samo povređenog štopera Denisa Tumasjana (3n/0g/0a) za koga se govori da čak i postoje šanse da se pojavi na terenu.

Obe ekipe praktično moraju da dođu bar do boda na ovoj utakmici, ali svakako u dosta boljoj poziciji za tako nešto jeste Ufa koja je zbog plasmana na tabeli sigurno motivisanija. Izostanak jednog od ključnih igrača Dinamu može da predstavlja samo minus, ali činjenica da igraju kod kuće može da promeni mnogo toga.

Naša prognoza rezultata – 1:1

P/K X @1,60 (remi na poluvremenu ili na kraju utakmice)


19:00 Rostov – Krasnodar

Zasigurno najzanimljivija današnja utakmica odigraće se od 19 časova na stadionu “Olimp-2“ u Rostovu na Donu gde će ekipa domaćeg Rostova pokušati da nastavi pobedonosni niz i trijumfom nad ekipom Krasnodara.

Rostov je uprkos svim negativnim stvarima koje su ih zadesile ovog leta uspeo da uhvati ritam i da nakon katastrofalnog starta sezone, remijem sa Uralom i porazom od Ahmata, zabeleži čak 4 pobede u nizu, gde su kao kao laka prepreka bili između ostalih moskovski Dinamo i Ufa. Pobeda upravo nad Ufom u prošlom kolu gde su postigli čak 4 gola u roku od 20 minuta tokom sredine drugog poluvremana unela je dodatnu motivaciju u tim Leonida Kučuka i sada je sigurno da nemaju nameru da se zaustave te da je njihov cilj borba za Ligu Šampiona. Na ovoj utakmici, koja je proglašena za najveći derbi južnog dela Rusije, sigurno da postoji određena doza želje za osvetom, s’ obzirom da ekipu Krasnodara nisu uspeli da savladaju čak na poslednjih 6 utakmica. U toj borbi trener na raspolaganju neće imati napadača Aleksandra Buharova (2n/0g/0a) čiji izostanak naravno nije ozbiljniji hendikep.

Krasnodar se trenutno nalazi na 5. poziciji si sa 11 bodova nakon 6 kola (3 pobede, 2 remija i 1 poraz) vode aktivnu borbu za vrh tabele. Iako je utakmica sa Rostovom od preke važnosti pred očima igrača Krasnodara zasigurno jeste revanš utakmica sa beogradskom Crvenom Zvezdom, kojoj će gostovati za svega 4 dana. Pobeda koju su ostvarili kod kuće (3:2) svakako nije dovoljna za prolaz jer 2 pogotka daju srpskom klubu velike šanse za dalji prolaz. Naravno zbog vlasnika kluba, Krasnodaru je bitnije takmičenje u Evropi nego li u Rusiji, pa upravo u tome vidimo priliku ekipe Rostova. Zbog svega toga šanse da na ovoj utakmci nastupi praktično kombinovan sastav dosta su velike, a glavnom treneru na raspolaganju neće biti samo duže odsutni golman Stanislav Kircjuk, vezista Tornike Okriašvili i napadač Rikardo Laborde, dok se pak najbolji prošlosezonski napad ruskog prvenstva Fjodor Smolov oporavio od povrede.

Iako je reč o velikom derbiju od gostujuće ekipe ne očekujemo preveliku borbu, bar ne na ovom nivou kako se to očekuje, s’ obzirom da je zbog “starosti“ kluba takmičenje u Evropi trenutno mnogo bitnija stvar. Upravo u tome Rostom ima priliku da nastavi pobedonosni niz, te da stupi na 2. ili pak 1. poziciju.

Naša prognoza rezultata – 1:0

1X&0-3 @1,55 (pobeda domaćina ili remi uz 3 ili manje golova na utakmici)


Nadamo se da smo vam bar malo pomogli oko izbora tipova za utakmice iz ruske Premijer Lige, a nadamo se da će procenat uspešnosti biti dovoljan za zaradu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje