petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Poslednji i verovatno najinteresantniji duel 19. kola

Danas od 17 časova i 30 minuta, po našem vremenu, na stadionu “Lokomotiva“ u Moskvi odigraće se utakmica koja zatvara 19. kolo ruske Premijer Lige, a u kojoj će se sastati moskovska Lokomotiva i Krasnodar iz istoimenog grada.

Lokomotivu je nedavno završeni zimski prelazni rok očigledno preporodio i u samo dve odigrane utakmice u drugom delu sezone pokazali su da će i oni itekako odlučivati o rasporedu na tabeli. Pobeda nad Tosnom (1:0), koja ih je odvela u 1/4 finala kupa, a zatim i nad ekipom Krila Sovjetova (0:3), uneli su odavno izgubljeno samopouzdanje i motivaciju igrača u zeleno-crvenim dresovima. Odlična partija protiv ekipe iz Samare dovela ih je na trenutnu 10. poziciju sa 26 bodova, a zabeležili 6 pobeda, 8 remija i 4 poraza. Kod kuće su skupili 13 bodova iz 8 utakmica, a zabeležili su 3 pobede, 4 remija i 1 poraz. Protiv Krasnodara neće nastupiti povređeni centralni vezista Dmtrij Tarasov (3n/0g/0a) i centralni napadač Igor Portnjagin (5n/1g/0a), dok novopridošli centralni napadač Ari (2n/2g/0a) neće imati pravo na nastup protiv Krasnodara, ukoliko Lokomotiva do početka utakmice ne isplati “Bikovima“ 500 hiljada evra, s’ obzirom da po uslovima pozajmičnog ugovora Brazilac ne sme da nastupa protiv svog matičnog kluba.

Krasnodar, kao što je to slučaj i kod Rostova, u ovom periodu ima mnogo problema, s’ obzirom da su aktivni učesnici plej-ofa Lige Evrope te u periodu od 9. do 16. marta imaju zakazane čak 3 utakmice. Bez ikakve sumnje “Bikovi“ su mislima već na svom terenu gde će za 3 dana odigrati revanš protiv španske Selte u okviru Lige Evrope, a taj susret im je mnogo bitan iz razloga što imaju rezultat koji im daje odlične šanse za prolaz dalje (poraz 2:1, u gostima). Krasnodar u domaćem prvenstvu trenutno zauzima tek 8. poziciju, iako su do skora bili na 4. mestu, do sada su uzeli 29 bodova, a zabeležili su 7 pobeda, 8 remija i 3 poraza. U gostima su uzeli samo 5 bodova iz 7 utakmica, a zabeležili su čak 5 remija i 2 poraza. Glavni trener Igor Šalimov za ovaj susret neće moći da računa samo na povređenog napadača Fjodora Smolova (22n/18g/1a), ali taj jedan jedini izostanak može da predstavlja veliki problem s’ obzirom da se radi od najboljem strelcu ekipe i prvenstva, uopšte.


Poslednjih 5 međusobnih utakmica Lokomotive i Krasnodara:

28.08.16 PL Krasnodar Lok. Moscow 1 : 2 (0 : 1)
20.03.16 PL Krasnodar Lok. Moscow 1 : 2 (0 : 1)
30.08.15 PL Lok. Moscow Krasnodar 2 : 1 (1 : 1)
25.04.15 PL Krasnodar Lok. Moscow 1 : 0 (1 : 0)
03.08.14 PL Lok. Moscow Krasnodar 0 : 0 (0 : 0)

Kvote: 2,05 | 3,10 | 3,85 (kladionica Sekabet)

Uzimajući u obzir sve najvažnije činjenice, izostanke igrača, formu, stanje unutar klubova, pa i njihovu međusobnu tradiciju, dolazimo do zaključka da će Lokomotiva i na ovoj utakmici ostvariti pozitivan rezultat, ali vam ne savetujemo da igrate na čistog keca. Mnogo bolja opcija bio bi tip W1 (pobeda Lokomotive, a u slučaju remija ulog se vraća) koji se plaća kvotom 1,50 u Sekabet kladionici.

Kao što smo već rekli, Krasnodar je mislima već na svom stadionu, s’ obzirom da su im prolazak Selte i plasman u 1/4 finale Lige Evrope trenutno najveći prioriteti, a povreda najboljeg strelca dodatno je hendikepirala celu ekipu. Sa druge strane, Lokomotiva je u velikom naletu snage i po svemu sudeći pobedonosni niz tek kreće.

Koje je vaše mišljenje za ovu utakmicu?


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje