utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Rostov posle Lige Evrope traži bodove u domaćem prvenstvu

Poslednja nedeljna utakmica 19. kola ruske Premijer Lige odigraće se između Rostova iz istoimenog grada i Tereka iz Groznog, a taj duel na programu je od 17 časova po našem vremenu, na stadionu “Olimp-2“ u Rostovu na Donu.

Rostov na megdan “Čečenima“ pristiže nakom veoma teške utakmice u okviru Lige Evrope, gde su na svom terenu, pre tačno nedelju dana, dočekali ekipu engleskog Mančester Junajteda. Utakmica je završena nerešenim ishodom sa po jednim golom sa obe strane, što je možda i najrealnija opcija s’ obzirom da engleski premijerligaš nije bio dominantnija ekipa. Bez ikakve sumnje “Selmaši“ su već mislima u Mančesteru, gde ih za 4 dana očekuje revanš sa crvenim “Đavolima“. Što se tiče domaćeg šampionata, Rostov se trenutno drži na 8. poziciji sa 28 bodova i učinkom od 8 pobeda, 4 remija i 6 poraza, isto kao i ekipa Terek. Kod kuće su zabeležili 7 pobeda i 2 remija, te se sa 23 boda iz 9 utakmica trenutno nalaze među najboljim domaćinima ruske Premijer Lige, a treba istaći i da su upisali gol neverovatnu gol razliku 15:2. Za susret sa Terekom glavnom treneru Ivanu Daniljancu neće biti dostupan jedino štoper Vladimir Granat (21n/0g/0a), koji će zbog ozbiljne povrede na utakmici protiv Mančester Junajteda propustiti ostatak sezone. Moldavsko-austrijski stručnjak je po pitanju duela sa Terekom izjavio: “Ovaj period je mnogo naporan za nas. Igrali smo protiv Mančestera pre 7 dana, danas nas očekuje utakmica u domaćoj ligi, pa revanš u Ligi Evrope za 4 dana. Momci su umorni, ključni defanzivac je ozbiljno povređen, ali verujem da možemo do 3 boda. To je odlika pravih ekipa“.

Terek rezultatski nije odlično započeo prolećni deo sezone, s’ obzirom da su na svom terenu poraženi od Ufe, 1:0. Bili su “Čečeni“ bolja ekipa tokom svih 90 minuta, ali je promašenim penalom najboljeg strelca domaće ekipe Bekima Balaja (55′) i fantastičnim pogotkom Slaja (79′) Ufa uspela da dođe do mnogo važna 3 boda, koja ih je odvela na čak 4. poziciju na tabeli. Kao što smo napisali, Terek se trenutno nalazi na 7. poziciji sa 28 bodova iz učinkom od 8 pobeda, 4 remija i 6 poraza, ali su zbog pobede nad Rostovom u prvom delu sezone ipak na jednoj poziciji više. U gostima su zabeležili 2 pobede, 2 remija i 3 poraza, što ih sa samo 8 bodova iz 7 utakmica ne stavlja u poziciju dobre gostujuće ekipe. Glavni trener Rašid Rahimov od igrača neće moći da računa na levog krilnog napadača Georgea Grozava (18n/4g/1a) i desnog krilnog napadača Gabriela Toržea (6n/0g/0a), koji su povređeni. Po pitanju utakmice sa Rostovom, Rahimov je izjavio: “Poraz od Ufe bio je kazna za sve naše promašene prilike, to je fudbal. Promašen penal nije slomio ekipu i igrači puni motivacije dočekuju utakmicu sa Rostovom. Imamo prednost u njihovom gustom rasporedu, pokušaćemo to da i iskoristimo!“.


Poslednjih 5 međusobnih utakmica Rostova i Tereka:

28.08.16 PL Terek Rostov 2 : 1 (2 : 1)
21.05.16 PL Terek Rostov 0 : 2 (0 : 1)
18.07.15 PL Rostov Terek 1 : 1 (1 : 0)
02.05.15 PL Rostov Terek 0 : 1 (0 : 0)
28.09.14 PL Terek Rostov 2 : 1 (1 : 1)

Kvote: 2,40 | 3,00 | 3,15 (kladionica Sekabet)

Rostov u ovom periodu ima veoma gust raspored u Ligi Evrope i Premijer Ligi, a za samo 4 dana očekuje ih utakmica sa engleskim gigantom, sa kojim nemaju pozitivan rezultat u prvom meču s’ obzirom da su primili gol kod kuće i da su “prokockali“ ogromnu prednost u vidu lošeg terena. Sa druge strane, igrači Tereka su po rečima glavnog trenera i dalje puni motivacije, uprkos porazu od Ufe, što je možda i očekivani jer su bili dominantnija ekipa tokom cele utakmice. Sve u svemu, ovaj duel je veoma komplikovan za prognoziranje, ali “over“ na žute kartone bi predstavljao veoma realnu opciju, s’ obzirom da se radi o derbiju južnog dela Rusije. Kvota na “over“ 4.5 (žutih kartona) iznosi oko 2,10.

Koje je vaše mišljenje za ovu utakmicu?


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

1 komentar

  1. Rostov – Terek – 0:0 (0:0)
    Žuti kartoni: Navas (16′), Kirejev (28′) i Gatčan za Rostov (64′) / Kuzjajev (70′) za Terek

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje