petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Subotnje jutro obeležiće susret ekipa od kojih se mnogo očekuje ove sezone

Zenit Sankt Peterburg – Rubin Kazanj

Danas od 16 časova i 30 minuta na stadionu “Sankt Peterburg Arena“ u Sankt Peterburgu odigraće se utakmica 2. kola ruske fudbalske Premijer Lige u kojoj će se sastati ekipe Zenita iz Sankt Peterburga i Rubina iz Kazanja. Sve u svemu, od ovih ekipa se mnogo očekuje ove sezone te će ova utakmica predstavljati jedan od derbija 2. kola.


Zenit Sankt Peterburg

Zenit je dolaskom Roberta Manćinija počeo svoj put ka tituli šampiona, ali i ka jednoj od dve pozicije koje vode u grupnu fazu Lige Šampiona. Sudeći po transferi tokom ovog leta, kada su ugovore potpisali veoma kvalitetni igrači kao što su Driusi i Paredes, to putovanje ne bi trebalo da bude problem, što je na kraju krajeva dokazano pobedom nad SKA Habarovskom u 1. kolu iako su za to gostovanje morali preći više od 6 hiljada kilometara. Tokom te utakmice Habarovčani su priredili neočekivano kvalitetnu igru, ali je na kraju i pored 10 šuteva mreža golmana Lunjova ostala netaknuta, dok su plavo-beli uspeli fantastičnim pogotcima da slave sa 2:0. Sada, u 2. kolo Zenit ulazi sa 2. pozicije i svakako je da će i protiv Rubina, koji je poražen od Krasnodara iako je bio favorit, igrati za 3 boda. Italijanski stručnjak je odmah posle te utakmice sa ekipom SKA izjavio da nije zadovoljan igrom iako su momci postigli 2 pogotka i pritom sačuvali svoju mrežu. Kako je rekao u intervjuu, mora dosta da se radi i da taj centralni prostor u formaciji deluje još kompaktnije. Sve u svemu, nema sumnje da je nekadašnji trener Lacija, Intera, Mančester Sitija uložio mnogo truda u ekipu i biće veoma interesantno videti kako će tim izgledati protiv Rubina. Manćini za ovaj susret neće moći da računa na novopridošlog centralnog vezistu Kristijana Nobou (40n/7g/5a – Rostov) koji je u poslednjem kolu prošle sezone zaradio suspenziju od dve utakmice.


Rubin Kazanj

Iako se očekivalo da će Rubin dolaskom Kurbana Berdijeva na klupu od samog starta praviti probleme jačim ekipama i tako raščišćavati put ka vrhu tabele, od svega toga ostao je samo poraz od Krasnodara u uvodnom kolu, kada su i pored uloge favorita uspeli da prime 2 gola i to već do 33. minuta. Tokom cele utakmice Rubin je delovao smešno, a “Bikovi“ su se praktično poigravali sa njima. Na kraju je Lestjen ipak uspeo da postigne počasni pogodak i to sa nekih 20-ak metara te koliko-toliko popravi utisak. Zbog tog poraza Rubin sada zauzima tek 11. poziciju, a nema sumnje da će sada svim snagama krenuti ne bi li došli do bodova koji znače i previše u borbi za vrhom tabele koja je imperativ. Kao što se i može očekivati Kurban Berdijev nije bio ni malo zadovoljan igrom svoje ekipe, a, kako je i sam rekao – ima još dosta da se igra i dosta da se radi. Zbog povrede na toj utakmici protiv Krasnodara u protokolu za 2. kolo neće biti štoper Taras Burlak koji je tokom prethodne sezone uspeo da odigra 26 utakmica i da pritom postigne 2 asistencije, te je naznačen kao jedan od vođa ekipe iz Kazanja. Sa druge strane, na utakmici sa Zenitom najverovatnije će se pojaviti vezisti Mijo Caktaš (21n/2g/2a) i Aleks Song (16n/0g/3a) koji nisu bili u protokolu za 1. kolo zbog suspenzija iz prošle sezone, a svakako je reč o veoma važnim igračima.


Poslednjih 5 međusobnih utakmica:

02.04.17 PL Rubin Kazanj Zenit St. Peterburg 0 : 2
19.09.16 PL Zenit St. Peterburg Rubin Kazanj 4 : 1
13.03.16 PL Zenit St. Peterburg Rubin Kazanj 4 : 2
24.08.15 PL Rubin Kazanj Zenit St. Peterburg 1 : 3
12.04.15 PL Zenit St. Peterburg Rubin Kazanj 1 : 1

Prognoza:

Sigurno je da će gosti sa svim raspoloživim snagama ući u ovaj derbi, pobeda je sada imperativ, a kada je takva situacija mnogo puta smo viđali goleade na utakmicama Rubina. Kako je sam Berdijev i rekao Zenit je jak, ali niko nije nepobediv i ne treba da očekuju da će se gosti braniti. Naravno da sada Zenit mora da postigne više ukoliko želi pobedu, imaju probleme u defanzivi, ali napad koji radi perfektno može da nam priredi pravi spektakl. Sudeći po kvalitetu Zenita nema sumnje da će biti nadmoćniji i mislimo da će se za svaki postignut gol Rubina oni žestoko revanširati.

1 @1,50 (pobeda domaćina)

1&D2+ @1,90 (pobeda domaćina uz bar 2 gola na utakmici)


Kvote su preuzete iz kladionice Maxbet


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje