četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Ukrajina): Najave i predlozi za utakmice 3. kola (subota)

Pored ruske, u narednim danima očekuje nas odigravanje i ukrajinske Premijer Lige, a kroz kratku najavu i predlog predstavićemo Vam svaku od 6 utakmica koje su na programu u subotu i nedelju.

Već danas očekuje nas odigravanje prve 3 utakmice ovog kola, a nadamo se da će ovo što smo Vam spremili biti dovljno da se odlučite da li da se kladite ili da izbegnete neku od utakmica ukrajinskog prvenstva.


16:00 Stalj Kamjanske – Šahtjor Donjeck

Utakmica koja otvara ovo treće kolo ukrajinskog šampionata odigraće se između Stalja i Šahtjora, na stadionu “Meteor“ u Dnjepropetrovsku. Stalj je ovu sezonu započeo fantastično, a stopostotan učinak u prva dva kola daje ekipu iz Kamjanski nadu da se ovaj put mogu boriti za nešto više od samo opstanka, kao što je to bio slučaj tokom proteklih godinu dana. Zaista iznenađuje činjenica da su u dve gostujuće utakmice uspeli da slave minimalnim rezultatima nad Zarjom, jednom od najjačih ekipa Ukrajine, kao i nad Černomorecom iz Odese koji važi za dosta nezgodnog protivnika, ali koga je tokom poslednjih meseci pogodila finansijska kriza. Zbog tog učinka trenutno se nalaze na 2. poziciji, a pored prvoplasiranog kijevskog Dinama jedina su ekipa sa obe pobede u prva 2 kola. Šahtjor je manje-više dobro startovao u novoj sezoni, iako ih je poraz od kijevskog Dinama u prošlom kolu Premijer Lige stavio tek na 4. poziciju sa istim brojem bodova kao i Vorskla. Pre toga, uspeli su da zabeleže pobedu upravo nad Vorsklom, na samom uvodu u sezonu, kao i pobedu u finalu Super Kupa Ukrajine nad Dinamom iz Kijeva. Primeti se jasno da je Šahtjor i protiv Vorskle imao malih nestabilnosti u igri, što se naravno više odrazulo na rezultat protiv večitog rivala kada praktično nisu šta mnogo mogli da urade sa loptom. Svakako da će španski stručnjak pokušati da to sve reši u vrlo kratkom roku, nema ni sumnje da već danas možemo da očekujemo dominantan Šahtjor kao što smo navikli, ali videćemo kako će se stvari razvijati. Posebno dobra stvar za ekipu jeste povratak brazilskog centralnog veziste Freda kome je pre nekoliko dana istekla suspenzija zbog korišćenja doping supstanci, a koji je tokom prošle sezone ostvario 29 nastupa, uz 4 gola i 4 asistencije. Naravno, Šahtjor je ovde izraziti favorit i sudeći po kladionicama sve osim pobede od 3 ili 4 gola razlike bilo bi čudno, ali Stalj je dosta popravio igru tokom leta i mislimo da ipak mogu koliko-toliko da pariraju ukrajinskom šampionu i da pretrpe eventualno poraz maksimalno do 2 gola razlike. U korist ovoga ide i međusobna istorija ove dve ekipe, s’ obzirom da smo videli 3 pobede Šahtjora sa maksimalno 2 gola razlike, kao i 1 remi.

Naša prognoza – 0:1

H1 (2,5) @1,85 (domaćin neće pretrpeti poraz sa više od 2 gola razlike)


18:30 Dinamo Kijev – Karpati Lavov

Druga današnja utakmica predstavljaće duel dve ekipe čiji su navijači u jako dobrim odnosima, ali zasigurno su na terenu stvari drugačije. Dinamo je u ovu sezonu ušao sa ambicijom da nakon nešto lošije prošle sezone ponovo vrati trofej šampiona u svoje vitrine. Nakon poraza od Šahtjora u finalu Super Kupa usledila su fantastična izdanja Kijevčana, gde su zabeležili stopostotan učinak u domaćem šampionatu pobedivši Černomorec i upravo večitog rivala Šahtjora iz Donjecka, kao i švajcarske Jang Bojse u okviru 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope te su praktično pitanje prolaska već rešili, s’ obzirom da je bilo 3:1. Dolaskom nekadašnjeg selektora reprezentacije, Aleksandra Hackeviča, na klupu Dinamo je zaista počelo da igra bolje nego prošle sezone i svakako da sudeći po prva dva kola imaju možda najveće šanse da podignu trofej, iako do kraja ima još veoma mnog ovremena. Ekipa Karpata iz Lavova je tokom prošle sezone izborila opstanak u plej-aut grupi, ali imali su zaista mnogo sreće jer da Dnjepru nije oduzeto preko 10 bodova upravo bi ova ekipa pala u niži rang.  Svakako da ove sezone imaju želju da izbegnu takav scenario, tj. plasman u “crvenu grupu“, a dolaskom španskog stručnjaka na klupu “Lavovi“ su postali nešto ofanzivnija ekipa nego inače što je opet dalo polovičan učinak. Zaista ekipa fino funkcioniše i zasigurno da mogu praviti probleme jačim protivnicima, ali veliki problem predstavlja baš ta napadačka orijentacija, koja praktično otvara mnogo prostora rivalima. To se moglo videti i u prvoj utakmici protiv Zirke gde su gosti, iako su remizirali, mogli do još nekog gola s’ obzirom da su imali zaista finih šansi stvorenih nakon katastrofalnih grešaka Karpata. Nakon toga usledila je utakmica sa Vorsklom koja je potvrdila i pokazala da se sa ovim stilom igre neće daleko dogurati, a taj poraz rezultatom 1:3 stavio je “Lavove“ tek na 10. poziciju. Videćemo kakav će sastav i kakvu formaciju će Navaro spremiti za ovu utakmicu, ali svakako da se napadačka orijentacija mora pod hitno menjati. Dinamo je trenutno u naletu, odigrali su odlično prva dva kola u Premijer Ligi, a još bolje utakmicu u Ligi Šampiona što im je pred gostujuću utakmicu praktično rešilo pitanje prolaska i zasigurno će danas biti koliko-toliko rasterećeni. Trener Karpata pod hitno treba da promeni trenutni stil igre, jer ukoliko to ne uradi imaće ubedljivo najgoru odbranu u ligi i samim tim naći će se u zoni iz koje pokušavaju da pobegnu. Kijevčani imaju više nego perfektan napad i sigurno da mogu da unište odbranu “Lavova“ i eventualno pored defanzivnije formacije.

Naša prognoza – 2:0

1&2-5 @1,50 (pobeda domaćina uz 2 do 5 golova na utakmici)


18:30 Vorskla Poltava – Zirka Kropivnicki

Poslednji duel za danas ujedno bi trebao da predstavlja i najnezanimljiviju utakmicu ove subote, s’ obzirom da se sastaju ekipe Vorskle i Zirke. Vorskla je nakon katastrofalnih priprema sezonu u Premijer Ligi započela ubedljivim porazom od prošlosezonskog šampiona Šahtjora, rezultatom 0:3 i praktično na terenu se nisu ni videli, dok su pak u sledećem kolu uspeli da savladaju Karpate iz Lavova sa 1:3. Raduje činjenica da su od ekipe koja je počela da igra veoma ofanizvno uspeli da prime svega taj 1 gol, dok su mrežu protivnika zatresli čak 3 puta i sada sa 3 boda zauzimaju 5. poziciju na tabeli, odmah iza Dinama, Stalja, Olimpika i Šahjora. Zirka se nakon 2 kola nalazi na 7. poziciji, a trenutno imaju samo 2 boda pošto su na obe utakmice odigrali nerešeno, prvobitno protiv lavovskih Karpata, a nakon toga i protiv donjeckog Olimpika. Sve u svemu, Zirka je i tokom prošle, a po svemu sudeći biće i tokom ove sezone, jedna od najdefanzivnije orijentisanih i najneefikasnijih ekipa u čitavoj Ukrajini. Njihov stil igre jako je teško protumačiti, ali svakako da ukoliko se nešto ne promeni u narednom periodu njihov realan domet na velikom broju utakmica biće najviše nerešeni ishod i taj 1 bod. Jedno je sigurno što se tiče ove utakmice, sudeći po trenutno stanju ekipa teško da na večeras možemo videti više od 2 gola na utakmici. Iako je Vorskla uspela da iskoristi sve greške Karpata u prošlom kolu i da slavi sa 1:3 i dalje je reč o ekipi koja igra neefikasne utakmice, a dodatno to potvrđuje činjenica da su pre uporaza od Šahtjora i pobede nad Karpatima vezali čak 14 utakmica gde nismo videli više od 2 gola. Sa druge strane, već smo vam objasnili da Zirka jednostavno ne može da bude neko ko će prirediti goleadu u ovako važnim utakmicama, jednostavno, nemaju kvalitetnih igrača i pre svega nemaju hrabrosti da napadnu gol nekog jačeg protivnika, kao što je to Vorskla. Mislimo da će ova utakmica na kraju ostati na minimalnom broju golova, zbog svih navedenih činjenica, a takođe ovaj tip bio je prolazan na svih 10 međusobnih utakmica ove dve ekipe.

Naša prognoza – 1:0

0-2 @1,60 (2 ili manje golova na utakmici)


Nadamo se da smo vam bar malo pomogli oko izbora tipova za utakmice iz ukrajinske Premijer Lige, a nadamo se da će procenat uspešnosti biti dovoljan za zaradu.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje