petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] AFRIČKI KUP NACIJA: najave, analize i predlozi (četvrtak) – 2 meča!

Danas dva susreta na Afričkom Kupu Nacija, oba u A grupi, analizirali smo oba susreta i došli do predloga kvota 1,50 i 1,85.


17:00 Kamerun – Etiopija

Selekcija domaćina Kamerun, otvorila je takmičenje pobedom nad Burkinom Faso, iako su se dosta namučili i tek nespretnošću defanzivaca Burkine Faso i dva napravljena penala uspeli su da preokrenu rezultat i slave 2:1. Ono što smo i napisali u prvoj najavi, najveći problem za tim jeste činjenica da nemaju kreativnog veznog igrača, pa se igra dosta svodi na to da se lopta gura na bok gde zaista imaju eksplozivne i brze igrače koji potom pokušavaju da pronađu Abobukara u samom srcu napada. Odbrana za sada deluje ok, iako Ngade Ngađui ima problema kada se tim pomeri ka napred i ostane veliki prostor iz njih, uz to golman Onana je pokazao nesigurnost što je sigurno posledica dugog nebranjenja zbog kazne. Danas ih očekuje još lakši protivnik nego što je to bio slučaj u prvom susretu, pa treba očekivati u postpunosti dominaciju Kameruna.

Što se tiče Etiopije, iako je dosta selekcija odigrala slabo i nije prikazala ništa, Etiopija svakako spada u krug selekcija koji baš ništa nisu pokazali. Ono što ih je saseklo u meču sa Zelortskim ostrvima je činjenica da su rano dobili crveni karton, sasvim zasluženo, ali su defanzivno bili dosta kompaktni i organizovani, pa da nije bilo kasnog gola u nadokandi prvog poluvremena, igrači rivala bi se namučili još više u drugom delu igre. Nedostatak kvaliteta i iskustva je primetan kod Etiopije i deluje da će završiti takmičenje u grupnoj fazi.

Za ovaj meč, trener neće moći da računa na: Yared Bayeha, defanzivca koji je dobio crveni karton

Očekivanje: Definitivno je ovo još jedan meč gde ćemo gledati jednostranu utakmicu, verovatno poprilično dosadnu za gledanje, jer kao što smo već rekli, Kamerun nema igrača u veznom redu koji može da diktira ritam i konstatno organizuje napade, pa se ne očekuje da Kamerun dobije sa velikom razlikom, naš predlog je igra 1&0-3 gola po kvoti 1,50!

4:1


20:00 Cape Verde – Burkina Faso

Cape Verde uradio je u prvom kolu ono što se od njih očekivalo, savladali su najslabiji tim grupe Etiopiju i tako sebe stavili u jako dobru poziciju za prolazak dalje, jer sada čak i kao trećeplasirani mogu da prođu iz grupe, pa će u ovom meču imati manjak pritiska za razliku od rivala. Tim je dobro balansiran, a u prvom susretu neki jako dobri igrači poput Mendesa i Đaninija nisu igrali pa su odmorni za ovaj meč i mogli bi da budu ključni u borbi za nove bodove. Videćemo da li se neko od igrača oporavio, jer bi svakako značilo da mesto u odbrani zauzme igrač Basakshirspora – Carlos Ponck. Igrač Šamroka Pico, odigrao je požrtvovano u odbrani, ali i pokazao da ima dosta mana, pre svega u taktičkom postavljanju što bi igrači Burkine mogli da iskoriste danas.

Što se tiče Burkine Faso, odlično odigran veći deo meča protiv domaćina Kameruna, vođstvo 1:0, ali i potom poraz iz dva penala, koji su napravljeni pre svega iz velike želje da se protivnik spreči da dođe u bolju šansu za gol, pa je nepromišljenost glavni razlog za poraz. Izostanak igrača Levekuzena – Tapsobe u odbrani definitivno je veliki problem, a još uvek nije sigurno da li će biti dostupan za ovaj meč protiv Cape Verdea, ali bi svakako bio ogromno pojačenje protiv napada koji je verovatno najbolji deo tima protivnika. Selektor tima se vraća posle preležanog kovida pa će i to biti plus za tim Burkine Faso, koji će morati da odigra pametnije u odbrani i da iskoristi svoje najbolje oružije Bertranda Traorea.

Očekivanja: Važan susret za Burkinu Faso iako će i u slučaju poraza moći da se nadaju prolasku dalje ukoliko pobede Etiopiju u poslednjem susretu na turniru, sa druge strane Cape Verde bi bio zadovoljan i sa bodom, ali svakako da neće propustiti bilo kakvu priliku koja im se bude dala, igra Xpp (nerešeno na poluvremenu) plaća se odličnom kvotom 1,85 i to je naš predlog za ovaj meč.

0:1 (0:1)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje