sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] AFRIČKI KUP NACIJA – najave, analize, predlozi (1.dan)

Dva meča prvog dana Afričkog Kupa Nacija i analize našeg urednika koji godinama prati ovo takmičenje i zaljubljenik je u afrički fudbal. Predložene kvote su 1,75, 1,90 i 1,45.


17:00 Kamerun – Burkina Faso

Domaćin turnira Kamerun će otvoriti ovo prvenstvo na kojem imaju najviše ambicije, odličnu uvertiru imali su u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo gde su savladali Obalu Slonovače i plasirali se u plejof za odlazak u Katar, vezali su četiri pobede i pokazali da sa pravom spadaju u red najvećih favorita, naročito jer su domaćini takmičenja. Sastavje izuzetno iskusan i sastavljen od prekaljenih igrača koji igraju u velikim evropskim timovima, a posle godinu dana suspenzije na gol se vraća Onana, golman Ajaksa. Defanziva je sačinjena od Ngadeu-Ngadjuia visokog štopera Genta, kao i igrača francuskih klubova Harold Moukoudi, Ambroise Oyongo, činjenica da nemaju velikih zvezda u ovom delu tima kao nekad. Igrač italijanskog Napolija – Zambo Anguisa doneće čvrstinu u veznom redu, a čini se da je nedostatak kreatvnog veziste nešto što će im faliti tokom turnira. U napadu dosta dobrih opcija, pre svega Čupo Moting iz Bajern Minhena, kao i Aboubakar iz Al Nasra, nekadašnji napadač Porta, takođe tu su i Klinton Njie, Bahoken Basogog i Ekambi, tako da će selekcija domaćina u napad sa trojicom igrača.

Očekivana postava: Onana – Tolo, Ngadeu, Moukoadi, Fal – Zambo Anguisa, Gouet, Hongla – Ekambi, Aboubakar, Ngamelou.

Što se tiče Burkine Faso, oni su tim koji je bio najprijatnije iznenađenje 2013-te i 2017-te kada su zauzeli drugo i treće mesto, što je bilo i poslednje takmičenje na kojem su igrali, 2019-te ih nije bilo. Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo odigrali su jako dobro i završili su bez poraza, ali nažalost iza Alžira i neće ih biti u plej ofu, od Alžira nisu poraženi u dva meča, odigrali su dva puta nerešeno što govori o snazi ovog tima sa zapada Afrike. Dosta zanimljivih igrača u ovom timu pod vođstvom domaćeg selektora Maloua, koji je dva puta osvajao prvenstvo ove zemlje. Što se tiče tima golman Kofi iz belgijskog Šarola je jako dobro rešenje na gol crti, odbranu vodi Edmond Tapsoba, defanzivac Bajer Leverkuzena, ali ostatak odbrane nije na tom nivou, iako su uspeli da sačuvaju svoj gol u prethodnih 4 od 6 mečeva. U veznom redu dosta defanzivno orjentisanih igrača, ali bez suvog kvaliteta kakvi su bili Čarls Kabore i Brajan Dabo, tako da će biti zanimljivo videti kako će ovaj deo tim funkcionisati sa dva defanzivna vezna igrača. Napad je bolji deo tima, sa prvom zvezdom u ligu Bertranda Traorea iz Aston Vile, veliki potencijal je i Abodu Tapsoba, mladi napadač Standarda koji je postigao 5 golova na 7 mečeva za nacionalni tim. Uz pomenuti dvojca Kabore, Dabo, faliće još dva jako dobra vezna igrača Alan Traore i Abdoul Razak Traore, kao i napadač Šahtojor Donjecka – Lasina Traore.

#Najnovije vesti kažu da su pet igrača Burkine Faso i jedan trener pozitivni na kovid, to su Abass Traore, Edmond Tapsoba, Soumaïla Ouattara, Saidou Simpore, Dango Aboubacar i trener Kamou Mal.

Očekivana postava: Kofi – Isa Kabore, Traore, Dayo, Yago – Sangare, Toure – B.Traore, Guira, Bayala – Konate

Očekivanja: Domaći tim moraće da se nosi sa velikim očekivanjama čitave javnosti i predsednika saveza Samujela Etoa, činjenica da u timu ima dosta iskusnih igrača olakšaće im to, ali i činjenica da gosti imaju dosta neiskusan tim koji će biti bez par izuzetno bitnih igrača koji bi im pre svega iskustvom doneli mnogo, ne očekujemo goleadu na ovom meču, već pre svega čvrstu i disciplinovanu igru gosta, pa je prema tome naš predlog igra 1X&0-2 gola po kvoti 1,75.

2:1


20:00 Etiopija – Cape Verde 

Etiopija je selekcija za koju je i sam plasman na ovo takmičnje izuzetan uspeh, oni su u periodu od 1982. do danas igrali samo još 2013-te kada su takmičenje završili u grupnoj fazi sa jednim remijem i dva poraza (1:7). Slična su očekivanja za njih i na ovom takmičenju iako će oni pokušati da svim timovima budu tvrd takmac. Ono što nedostaje ovom timu jeste internacionalno iskustvo, odnosno igranje van Etiopije, gde samo dva igrača igraju van domaće lige i to u Alžiru i Egiptu. Dvojica najboljih igrača su sigurno veznjak Shimelis Bekele koji nastupa u Egiptu i napadač Getaneh Kebede. Poslednjih par mečeva imali su neke zanimljive rezultate poput dve pobede protiv Zimbabvea, remija protiv Gane, pobede nad Sudanom i tako dalje.

Očekivana postava: Gebremichael – Youssuf, Baye, Seyoun, Hamid – Yohannes, Mohammed, Bekele – Nasir, Kebede, Gebremichael

Što se tiče ekipe Cape Verde, poznato je da tim sačivanjava mnogo igrača koji su fudbalski zanat pekli u Portugalu i da većina igrača ima pedigre iz najboljih škola fudbala iz ove zemlje. Dva poslednja takmičenja na kojima su učestvovali završavali su u četvrtfinalu (2013-te) i u grupnoj fazi (2015-te), pa se sada u najmanju ruku očekuje druga faza takmičenja. Kao što smo rekli, tim čine svi igrači koji igraju u Evropi što timu daje na kvalitetu i iskustvu. Iskusni golman Vozinha iz Ael-a će uz defanzivce Stopiru iz Fehervara, Poncka iz Basaksehira i Fortesa iz De Grafšapa činiti defanzivu tima. U veznom redu se izdvaja Marco Soares iz portugalske Arouce, kao i Monteiro iz mls ligaša Filadelfije, a kao i mnogo drugih afričkih selekcija, najviše potencijala ima u napadu, gde su Rajan Mendeš, Julio Tavares, Djaniny, Geri Rodriges koji su već ostvarili zapažene karijere u Evropi i Aziji.

Očekivana postava: Vozinha – J.Fortes, S.Fortes, Lopes, Stopira, D.Tavares – Monteiro, Andrade, Soares, Mendes – J.Tavares

Očekivanja: Selekcija Etiopije objektivno spada u red najslabijih selekcija na turniru, što je i jasno kada se pogleda njihov sastav, ono što je jako bitno za Cape Verde, jeste da ne potcene rivala, a mi smo mišljenja da tim koji prosečno ima 30,9 godina, teško da to može sebi da dozvoli, a igrači poput nekadašnjeg igrača Lila, Rajana Mendesa, kao i prvog strelca Dijona, Julio Tavaresa, garantuju da mogu do golova koji će im doneti pobedu, pa je naš predlog pobeda gosta po kvoti 1,90, nešto sigurnije deluje predlog X2&0-3 gola po kvoti 1,45.

0:1

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje