subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Američki fudbal: Predlog za klađenje 2 – Subota 9. Januar

Članak otvarati do 23:30.


Došli smo i do plej ofa. Po prvi put u istoriji u prvom kolu plej ofa igraće se šest utakmica, što naravno nije loše. Meč koji je nama zapao za oko odigraće Fudbalski tim iz Vašingtona i Tampa Bej Bakanirsi. Prema kladionicama favorit je Tampa sa kvotom 1,30, a margina na poene iznosi 44,5.

Vašington fudbalski tim:

Veliki uspeh za Vašington ako se uzme u obzir činjenica kroz šta je sve prošao ovaj tim. Ovaj tim je pre početka sezone pratila velika kontroverza, a na kraju su morali da promene ime. Došao je i novi trener koji je sam prolazio kroz težak period. Naime, Ron Rivera je na samom startu sezone saznao da boluje od kacrna kože, i dešavalo se da sa infuzijom prati utakmicu. Bilo je promena i na mestu kvoterbeka. Dvejn Haskins koji je biran visoko na draftu je dobio otkaz, a u vatru je uleteo ni manje ni više nego iskusni Aleks Smit koji se do nedavno borio za goli život. No, i pored svih nedaća sjajni Ron Rivera je uspeo da udari neki zdrav temelj u ovaj tim i nema sumnje da će iz godine u godinu biti bolji.

Taj temelj je odbrana koja je u samom vrhu cele lige po svim statističkim parametrima, i na konto nje je Vašington na kraju uspeo da obezbedi plasman u plej of, bez obzira na katastrofalan skor koji imaju.

Tampa Bej Bakanirsi:

Za mnoge najveći kvoterbek koji je igrao ovu igru, Tom Brejdi je došao na Floridu i za sobom doveo sam krem NFL lige. Zaista, odlazak Toma Brejdija iz Nju Inglanda je bio velika bomba, ali i to se dešava. Njegova tranzcija i traženje konekcije sa saigračima na startu nije bila najbolja, ali su na kraju kliknuli. Majk Evans, Kris Godvin, Antonio Braun, Rob Gronkovski i još mnogi sjajni igrači su osnova ovog tima, a kada imate ovakav skup igrača, plasman u plej of je bukvalno pod moranjem.

Iz nedelje u nedelju Tampa je igrala sve bolje, posebno u napadu, a sada kada su došli do toliko željenog plej ofa biće veoma težak protivnik za sve ekipe.


Tok utakmice i predlog za klađenje:

Cela Amerika je pod uzbunom nakon utakmice koju je Vašington dobio protiv Filadelfije. Činjenica je da Filadelfija nije igrala punim intezitetom u drugom poluvremenu, i da je to glavni, ujedno i jedini razlog zašto je Vašington pobedio.

U ovu utakmicu Vašington ulazi sa mnogo problema, a sve počinje sa kvoterbekom koji ima problema sa povredom. Naime, Aleks Smit je pre nekoliko nedelja doživeo povredu lista noge koju je inače operisao čak 17 puta. Imao je pauzu od dve nedelje i ovu poslednu utakmicu je igrao bukvalno zato što nije imao ko da igra. Smit je igrao sa nekom vrstom proteze i kretanje mu je bilo baš otežano. Postoje neke indicije da bi i rezervni kvoterbek Tejlor Hajnike mogao da zaigra, ali u tom slučaju bi bilo još gore po Vašingtona, jer taj momak nema nikakvog iskustva u ovakvim utakmicama. Problemi oko kvoterbeka su automatski uticali na igru Vašingtona, jer je taj napad na poslednjih pet utakmica postizao 20, 13, 15, 23 i 23 poena. Da, Vašington ima sjajnu odbranu, ali ovo su baš loše brojke i postavlja se pitanje da li Vašington sa ovako jalovim napadom može da pobedi Tampu.

– Vašington je 30. napad lige koji u proseku osvaja 317 jardi i postiže 20,9 (25. u ligi) poena po utakmici.

– Vašington je 25. napad lige po broju osvojenih jardi kroz vazduh. U proseku osvajaju 216,6 jardi.

– Vašington je 26. napad lige po broju osvojenih jardi kroz trčanje. U proseku osvajaju 100,7 jardi.

– Tampa je 6. odbrana lige koja u proseku dozvoljvalja 327 jardi po utakmici, i primaju 22,2 poena.

– Tampa je 21. odbrana lige po branjenju pas igre. U proseku dozvoljavaju 289 jardi, a protivnici su kompletirali 68,8 % svojih pasova.

– Tampa je 1. odbrana lige po branjenjnu trčanja koja u proseku dozvoljava 80,6 jardi.

Kao što se da videti Vašington je po svim parametrima u donjem delu tabele i mi ne vidimo da sa takvim napadom oni nešto mogu.

Sa druge strane imamo Tampu koja iz kola u kolo izgleda sve bolje. Čini se da je glavni trener Brus Arijens konačno malo prilagodio plejbuk Tomu Brejdiju, i ovaj mu to vraća na najbolji mogući način. Brejdi je imao neke sjajne utakmice sa 300+ jardi, a Tampa je postizala poene kao na traci. Antonio Braun, Kris Godvin, Majk Evans i svi ostali su uključeni u napad i to daje rezultate.

Tampa je na poslednjih pet utakmica postigla 24, 26, 31, 44 i 47 poena i sa puno samopouzdanja ulaze u ovaj meč. Tom Brejdi je na poslednjih pet utakmica imao 345, 196, 390, 348 i 399 jardi. Ovo su apsolutno fenomenalne brojke i kako vreme prolazi one su i konstante.

– Tampa je 7. napad lige koji u proseku osvaja 384,1 jard i postiže 30,8 poena.

– Tampa je 2. napad lige kada su osvojene jarde kroz vazduh u pitanju. U proseku osvajaju 289 jardi. Postigli su 42 tačdauna uz 12 presečenih dodavanja.

– Tampa je 28. napad lige po trčanju koji u proseku osvaja 94,9 jardi.

– Vašington je 2. odbrana lige koja u proseku dozvoljava 304,6 jardi i 20,6 poena.

– Vašington je 2. odbrana lige po branjenju pasa koja u proseku dozvoljava 191,8 jardi.

– Vašington je 14. odbrana lige po branjenju trčanja koja u proseku dozvoljava 112,8 jardi,

Da, Vašington ima sjajnu odbranu, ali sa druge strane je kvoterbek koji iza sebe ima šest šampionskih prstenova i neverovatnu grupu skill igrača. Njihova odbrana je kadra da zaustavi jalov napad Vašingtona, a napad Tampa će sigurno u jednom trenutku uspeti da slomi otpor odbrane Vašingtona.

Sve osim pobede Tampe bi zaista bilo iznenađenje i ako ništa drugo oni će ovaj meč dobiti na individualni kvalitet.

Predlog za klađenje: Pobeda Tampe sa 8 i više poena razlike.

Ukoliko vam se ova opcija ne svidi vredi probati i Tampa postiže više od 26,5 poena.

23:31

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje