četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Američki fudbal: Predlog za klađenje – Nedelja 17. Januar

Aktuelni šampioni Kanzas Siti Čifsi će na svom Eurohed stadionu dočekati Klivlend Braunse. Prema kladionicama veliki favoriti su Čifsi sa hendikepom od 8,5 poena, a margina na poene je postavljena na 56,5.

Kanzas Siti Čifsi:

Patrik Mahoms i družina su odmarali dve nedelje. Njihov glavni trener Endi Rid je rešio da odmara svoje startere u poslednjem kolu regularnog dela. To je bio očekivan potez, jer su Čifsi znali da će biti prvi posle regularnog dela.

Regularni deo sezone je prošao gotovo savršeno za Čifse. Povrede ključnih igrača su izbegnute, a rezultati su bili odlični. U nekim siutuacijama je bilo zeznuto za Čifse, ali taj pobednički mentalitet Patrika Mahomsa je po pravili dolazio do izražaja, te su Čifsi sa starterima doživeli samo jedan poraz. Napad je funkcionisao odlično, a odbrana je bila prosečna, ali dovoljno dobra da se beleže pobede.

Sada dolazi ono pravo i treba očekivati Čifse na najvišem mogućem nivou.

Klivlend Braunsi:

Da, Braunsi su čekali 18 punih godina da se plasiraju u plej of i konačno su dočekali. Da stvar bude još bolja po njih uspeli su da pobede Pitsburg Stilerse na njihovom stadionu. Utakmica je bila više nego šokantna, jer su Braunsi već posle prve četvrtine vodili sa 28:0. Odbrana Klivlenda je maksimalno koristila svaku grešu Bena Rotelsbergera, a napad kasnije sve to konverovatao u poene. Bilo je određenih trenutaka u kojima se činilo da Pitsburg može da zakomplikuje stvari, ali odbrana Klivlenda je znala da istupi u ključnim trenucima i spreči mega povratak protivnika.

Veliki kredit ide za stručni štab Klivlenda koji je bio bez glavnog trenera. Ljudi su odradili fantastičan posao i Braunsi sa mnogo samopouzdanja idu na noge aktuelnom šampionu.

Tok utakmice i predlog za klađenje:

Digao se veliki hajp kod navijača Klivlenda nakon pobede nad Pitsburg Stilersima. Da utakmica je bila velika, pobeda je bila još veća, ali je treba uzeti sa velikom dozom rezerve. Da je neko iz redova Klivlenda pisao idealan scenario za njih, mi mislimo da ne bi napisali ono što se dogodilo u prvoj četvrtini. Bukvalno je prva akcija bila tačdaun za Klivlend i već tu je moglo da se vidi u kom će smeru utakmica ići. Zaista se ne pamti kada je jedan tim imao četiri izubljene lopte u prvoj četvrtini. Klivlend je iz toga crpeo veliku pozitivnu energiju, ali i pored tolike prednosti u jednom trenutku im sigurno nije bilo svejedno. Pitsburg je imao neke svoje mini šanse, ali na sreću Klivlenda nije prošlo.

Ono na šta Klivlend sigurno ne može da računa jesu te prodane lopte. Kanzas Siti Čifsi i njihov kvoterbek jako dobro čuvaju loptu i tih poklona od njih neće biti. To je prvi od mnogo razloga zašto će Klivlend imati mnogo težu utakmicu.

Druga stvar koja je jako bitna jeste napad Kanzas Sitija. Taj napad kojim rukovodi Patrik Mahoms je dosta maštovitiji od napada Pitsburga. Pitsburg je kroz celu sezonu imao velikih problema da uspostavi igru po zemlji, a podatak da je Ben Rotelsberger bacio 60+ puta loptu na utakmici to potvrđuje. Kanzas to sebi sigurno neće dozvoliti, jer u bekfildu imaju dva sjajna trkača u vidu Klaja Edvardsa Elere i Liviona Bela.

Treća stvar možda i najbitnija je stil odbrane Klivlenda koju oni forsiraju. To je zonska odbrana, a po našem skromnom mišljenju to je put za propast kada igrate protiv Čifsa. U takvoj vrsti odbrane ima mnogo rupa za hvatače, a najbolji hvatači su u redovima Čifsa. Ukoliko to budu igreli protiv Čifsa, Patrih Mahoms će sigurni smo imati sjajno veče.

Plasman i pobeda u plej ofu je sjajna priča za Klivlend. Konačno su se pokrenuli sa mrtve tačke, ali protiv Kanzas Sitija će biti vraški teško. Klivlend nema napad koji je sposoban da u kontinuitetu postiže tako veliki broj poena da bi se dobili Čifsi. Nik Čab i Karim Hant jesu sjajni trkači, ali u ovom trenutku njihov doprinos je mali da bi se pobedili aktuelni šampioni.

Verujemo da će Čifsi brzo napraviti veliku razliku koja će naterati Stefanskog da odstupi od prvog plana. U sudaru Mejfilsa i Mahomsa prednost će uvek ići Mahomsu.

Predlog za klađenje: Pobeda Kanzasa sa 10 i više poena razlike

22:17

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje