subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Dame ruše čizmu (NEDELJA)

U nedelju je na programu 5 duela Serije A, a mi smo za vas spremili najavu dva meča na kojima su dame akteri. Stara Torinska dama igra derbi Italije, dok dama iz Bergama, takozvana Boginja Provincije ruši sve pred sobom u pohodu na Ligu Šampiona.

18h Atalanta-Genoa

Mašina u Begramu se konačno upalila. Atalanta je na poslednja 4 meča ostvarila isto toliko pobeda uz gol razliku 15/3, dakle više od 4 golova po utakmici postižu. Cilj je mesto koje vodi u Ligu Šampiona i ako ovako nastave nije nedostižno. Veći je cilj bio na početku sezone, ali su pad forme i nemiri u ekipi doveli do toga da su imali seriju poraza. Izgleda da je to sve sada iza njih i da opet gledamo onu staru Atalantu iz prošle sezone. Kod Gasperinija su pod znakom pitanja Pašalić i Pesina, ali postoji šansa i da oni igraju. Ostali igrači su tu. Možda bude malo mešanja karata od strane Gasperinija zbog zgusnutog rasporeda, ali ko god da igra biće veoma opasan. Kod Gasperinija je takva taktika i takav stil igre da svih 11 igrača mogu da postignu golove.

Đenova igra bukvalno toplo-hladno ove sezone. Taman kad odigraju dobar meč usledi loša igra i poraz gde se nije očekivalo. U ovo kolo ulaze relativno u dobrom raspoloženju, jer su dobili Bolonju u veoma bitnom meču, a posle toga su igrali jako dobar meč u kupu protiv Juventusa gde su poraženi tek nakon produžetaka. Ta pobeda nad Bolonjom je veoma bitna, jer je to direktan rival za poziciju, a i ta pobeda im je koliko toliko produžila “ život “ iznad zone ispadanja. Igra Đenova napadački fudbal, vole da igraju na gol više, ali im je odbrana problem koja baš mnogo golova prima. Imaće problema sa sastavom, jer im nedostaje čak 4 igrača.

Očekivani sastavi:

Atalanta (3-5-2): Gollini; Toloi, Romero, Djimsiti; Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens; Pessina, Ilicic; Zapata

Injured: Pasalic, Pessina

Genoa (3-5-2): Perin; Goldaniga, Radovanovic, Masiello; Zappacosta, Behrami, Badelj, Zajc, Criscito; Shomurodov, Destro

Injured: Cassata, Lu Pellegrini, Biraschi, C Zapata

Prognoza: Atalanta je ovde veliki favorit, ali mišljenja smo da bi Đenova mogla makar do gola.

Tip: 1 i GG @ 2.60 – 0:0


20:45h Inter-Juventus

Imali smo ove nedelje derbi grada Rima, ali ipak je glavna tema proteklog vikenda ovaj meč. Večeras će se u Milanu odigrati derbi Italije. Sudar dva najbolja tima na čizmi trenutno. Prava je šteta što neće biti publike, jer bi ovo zasigurno bio spektakl. Ovo će biti meč koji nosi 6 bodova, ne tri, 6. Na ovom meču imaćemo priliku da vidimo na delu dva najbolja tima u Italiji, što se mene tiče, ovo je duel dva glavna pretendenta za Skudeto. Na ovom meču tražimo novog šampiona Italije uz dužno poštovanje Milana i ostalih ekipa u Seriji A.

Inter u ovo kolo ulazi nakon dva loša meča gde su poraženi od Sampdorije i remizirali su protiv Rome. Tokom nedelje su prošli u kupu golom u 120tom minutu protiv Fiorentine. Dosta je taj meč digao prašine, bunili su se iz Firence, ali nije se ništa promenilo. Može se sa pravom reći da Inter u ovaj derbi ne ulazi u baš najboljoj formi, ako je išta izvučeno iz tih kikseva, onda je to lekcija za Kontea, da jednostavno bez Lukakua ne može. Jednostavno ekipa nije ista kada je on van terena. Lautaro ne može sam, potreban mu je Lukaku kako bi ga malo rasteretio, jer Lukaku obično vuče na sebi dva igrača. Zajedno su ubitačni ,ali kada igraju pojedinačno onda to nije to. Sigurno da je Konte to shvatio i biće na ovom meču paklen duo u napadu. Odbrana je ipak gorući problem. Ne znam, da li se iko seća meča na kojem je Inter izašao sa terena bez primljenog gola. Gotovo na svakom meču primaju gol, tako nešto je nedopustivo za ekipu koja pretenduje na Skudeto. Ipak, ovo je derbi i sigurno da će Konte motivisati ekipu dovoljno, pogotovo jer i on sam ima motiv da konačno slavi protiv svog bivšeg, možda i budućeg, kluba. Što se tiče izostanaka neće moće da računa samo na D’ Ambrosija.

Juventus u mnogo boljem raspoloženju dočekuje ovaj derbi. Posle poraza od Fiorentine krajem 2020. godine usledila je serija od 4 vezane pobede. Među tim mečevima je i velika pobeda upravo na današnjem mestu odigravanja meča. Tada su savladali Milan i ta velika pobeda im je dodatno podigla samopouzdanje. Istina je da Juventus nije onaj stari, koji lagano dobija mečeve, znaju malo da se muče, ali bitno je da su pobede tu. Mislim da je glavni problem odbrana. Odbrana prima dosta golova i to nije nešto što je karakteristično za Juventus. Oni su svoju igru zasnivali na tvrdim mečevima sa malo golova, ali sada igraju znatno efikasnije, mnogo više daju golova, ali i mnogo više primaju. Ima Pirlo problema sa sastavom, što zbog povreda, što zbog korone. Van tim su zbog povrede Paulo Dibala, a De Liht, Kvardado i Aleks Sandro zbog korone. Dobra vest je da su se oporavili Kijeza i Mekkeni. Ipak, sve oči će biti uprte u jednog igrača. Igrača koji u poslednje vreme nije toliko ubojit, koji više radi za tim, ali i igrača koji obožava ovakve mečeve. Naravno, u pitanju je Kristijano Ronaldo. On ovakve mečeve prosto obožava, kao što je Zuba Ronaldo pre neki dan izjavio za Kristijana: “ On ovakve mečeve voli, voli da rešava derbije i da po tome bude upamćen, za njega su i takvi mečevi jedna vrsta rekorda“. Zaista je tako, on živi za takve mečeve, posebno ga inspirišu i zasigurno će biti na visini zadatka.

Očekivani sastavi:

Inter (3-5-2): Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Hakimi, Barella, Brozovic, Vidal, Young; Lukaku, Lautaro Martinez

Injured: D’Ambrosio

Juventus (4-4-2): Szczesny; Danilo, Chiellini, Frabotta; Chiesa, Rabiot, Bentancur, Ramsey; Ronaldo, Morata

Injured: Dybala, Alex Sandro, Cuadrado, De Ligt

Prognoza: Previše je na ovom meču napadačkog potencijala, da bi se završilo sa malo golova.

Tip: GG @ 1.70 – 2:0

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje