četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Domaćin bez drugog i trećeg strelca i nekoliko fudbalera, i gost ima izostanaka!

Domaći tim će večeras biti bez drugog i trećeg strelca ekipe, kao i još četvorice fudbalera. Gost zasigurno bez dvojice, dok su još neki fudbaleri upitni, ali je u fenomenalnoj formi i očekuje nas spektakularan duel. Utakmica je na programu večeras od 19 časova po našem vremenu.


Reč je o šesnaestini finala Lige Evrope, a od 18:55 po našem vremenu jedan od parova biće utakmica između Ajntrahta iz Frankfurta i Salzubrga. Gotovo komšijski derbi, a ulog je ogroman za obe ekipe. Ajntraht je prošle sezone ispao u polufinalu od Čelsija, dok je ove sezone kao 2. u grupi prošao dalje, prvi je bio Arsenal, a Standard Lijež i Gimaraeš su bili ispod nemačkog kluba. Nakon prošlogodišnje senzacije, ambicije ne mogu da budu male, a odlazak Luke Jovića delimično je uticao na igru kluba, koji se sada nalazi na tek 10. mestu u nemačkom prvenstvu.

Sa druge strane terena imamo austrijski Salzburg koji na poslednjih 6 utakmica ima 5 pobeda, a na svih 5 susreta na kojima je slavio postigao je najmanje 3 pogotka, dok je na 3 od tih 5 susreta postigao čak 6 golova. Reč je o prijateljskim utakmicama, ali takva efikasnost svakako nije slučajna. Kao trećeplasirani tim grupe E Lige šampiona, Salburg je bio ispod Liverpula i Napolija, a iznad Genka, te zasluženo prošao dalje. Prošle sezone Salzburg je zaustavljen u osmini finala Lige Evrope od Napolija, iako je kod kuće slavio rezultatom 3:1, jer je prethodno poražen od Italijana rezultatom 3:0. Naravno, ne treba izostaviti ni odlazak fudbalera po imenu Erling Braut Håland, koji je naprosto eksplodirao u dresu „milionera“ iz Dortmunda, ali se Austrijanci snalaze i bez njega, te zauzimaju 2. mesto austrijskog šampionata sa svega bodom manje od LASK-a.

Večeras će domaćin biti oslabljeniji. Za Ajntraht neće igrati Mijat Gacinović (25n/1g/2a, ofanzivni vezni), Bas Dost (20n/7g/0a, centarfor, treći strelac ekipe), Gelson Fernandes (20n/0g/0a, defanzivni vezni), Lucas Torró (7n/1g/0a, defanzivni vezni), Marco Russ (1n/0g/0a, centralni bek) i Martin Hinteregger (33n/7g/3a, centralni bek, drugi strelac ekipe). Za Salzburg neće igrati Antoine Bernede (11n/0g/3a, centralni vezni), Philipp Köhn (0n/0g/0a, golman) i Rasmus Kristensen (17n/0g/1a, desni bek), a upitan je trojac Antoine Bernede (11n/0g/1a, centralni vezni, upitan), Youba Diarra (4n/0g/0a, centralni vezni) i Alexander Walke (0n/0g/0a, golman, upitan). Reč je o trojici fudbalera koja su povređena, te njihov izostanak ne bi trebalo da čudi, a svakako nije novost u timu. Ipak, oni su upitni, a ne zasigurno van ekipe.

Izvor: https://www.bundesliga.com/en/bundesliga/news/eintracht-frankfurt-red-bull-salzburg-live-line-ups-stats-chandler-silva-hwang-10024

Mišljenje urednika: Mišljenja smo da je Ajntraht ovde favorizovaniji zbog imena, kao i domaćeg terena, a da treba posmatrati širu sliku i videti da je i Salzburg ekipa koja ume da igra u Evropi, koja se nosi sa jakim timovima i koja će gotovo sigurno želeti dalje nego prošle sezone. Stoga, mišljenja smo da uz malo fudbalske sreće gosti ovde mogu da dođu makar do remija po kvoti 1,65. Šta vi mislite?

4:1


Image by Pexels from Pixabay

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje