Advertisement
Od 20:45 nas u okviru Druge lige Republike Irske očekuje susret, a u sklopu 25.kola sastaju se ekipe Fin Harps i Galvej Junajted.

Fin Harps je tim koji zauzima 2.mesto u ligi sa 5 bodova manje od vodećeg UCD Dablina, koji je za sada na mestu koje vodi u viši rang. Fin Harps ima skor 14-5-5 i gol razliku 36:20. Na domaćem terenu imaju skor 7-2-3 i gol razliku 19:10. Ovaj tim je neporažen u prethodnih 8 prvenstvenih mečeva, imaju skor 6 pobeda i 2 remija.

Što se tiče Galvej Junajteda, oni su na 6.mesto i na 7 bodova su od 4.mesta koje vodi u plej of. Imaju skor 10-6-8 i gol razliku 40:30. Na gostovanjima imaju skor 3-5-4 uz gol razliku 14:15. Što se tiče ovog tima, kada su shvatili da će teško da promocije ove sezone, što i nije bio prvenstveni cilj kluba, pred ovaj meč u tim su prebačeni i neki mladi igrači od kojih se očekuje da dobiju šansu, poput Colin Kelija, Donal Higinsa i Dare Kostela. Uz to za današnji meč trener ne može da računa na dosta igrača, pa neće igrati: napadač Konor Lajing (9/0), vezni igrač Geri Šenahan (22/0), defanzivac Moris Nudžent (13/0), vezni igrač Alen Marfi (15/2), Ronan Mening (18 godina), vezni igrač koji je dobio priliku kao i ostali mladi igrači i dobro je iskoristio jer ne na 7 mečeva postigao 2 gola, danas je pod znakom pitanja zbog povrede.

U prethodna dva meča ove sezone Fin Harps je slavio 1:0 na domaćem terenu i 2:1 na terenu Galvej Junajteda.

Iako ne pratimo Drugu ligi Republike Irske čini nam se da je dosta prednosti danas na strani domaćeg tima, pokazali su već da mogu da pobede Galvej, a čini se danas da su u još većoj prednosti, pobeda domaćina nameće se kao logičan izbor, ali mali oprez jer kao što smo već rekli, osim statistike i izostanaka ne poznajemo kvalitete ove lige.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here