sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Francuska Liga 1 (2020/21): Najava, izostanci i prognoza (1.kolo) – PETAK

Kao što ste navikli u prošlim sezonama i ove godine radimo najave Francuske Lige 1, koju naš urednik Miloš prati godinama i sad sasvim solidnim procentom uspešnosti i pogađa, iako je dosta neizvesna i nepredvidljiva za klađenje. Nadamo se da ćemo zajedno uz pomoć statistike, izostanaka, forme, kvaliteta i na kraju poznavanja lige od strane našeg urednika, zajedno imati puno pogođenih parova ove sezone!


Prvi duel koji nas očekuje, odigrađe se u Bordou, gde će domaćin dočekati ekipu Nanta, meč se igra u petak od 19 časova.

Ekipa Bordoa je prošlu sezonu koja je prekinuta posle nekompletnog 28og kola, završila na 12.mestu sa skorom 9-10-9, a tako lošem plasmanu doprinele su jako slabe igre na domaćem terenu gde je od mogućih 39 bodova, osvojeno svega 17.

Tokom prelaznog roka ekipa nije doživela aposlutno nijednu promenu u timu, niti je neko od nosilaca igre otišao iz kluba, niti je bilo pojačanja, prošle sezone kada je reč od defanzivi tima, ključne uloge su igrali veteran na golu, Benoa Costil, kao i još jedan iskusan igrač i nekada član Arsenala, Koscielny, a tu su i Pablo Castro, Benito i Mexer. U veznom redu ključne uloge imali su Otavio, kao i mladi 20-godišnji Adil koji je sakupio 20 nastupa uz 3 gola i asistencije, a ove sezone se očekuju još bolje partije od ovog igrača. Napad tima predvodio iskusni 37-godišnji Jimi Briand, sa 7 golova prvi strelac tima prošle sezone, a odlične role imali su i mladi nigerijci Kalu, kao i Maja koji je odigrao 21 meča, od čega samo 6 kao starter, a imao je učinak od 6 golova i 2 asistencije. Ne smemo zaboraviti ni odličnog De Preville-a (24/6/4).

Ono što je novo u Bordou, to je trener, iz Sent Etijena je stigao Jean Louis Gasset, stručnjak koji je imao vrlo pozitivan skor na klupi ,,zelenih“ pa se nadaju da bi mogao da podigne kvalitet igre Bordoa ove sezone. Tokom pripremnog prioda odigrali su 3 meča i nijednom nisu slavili, 2 remija (1:1 sa Anžom, 0:0 sa Tuluzom) i poraz od Sent Etijena 4:2

Izostanci: Za ovaj meč u timu nema štopera Pablo Castra (25/4/0) i veznog igrača Adil-a (20/3/3)


Što se tiče Nanta, sličan rezultat prošle sezone kao i njihov današnji domaćin, 13.mesto sa istim brojem bodova kao i Bordo, uz skor 11-4-13, jedan su od timova sa najmanje remija u ligi. U gostima su odigrali solidno i zabeležili skor 5-2-7 uz gol razliku 17:20.

Ekipa Nanta je takođe gotovo u nepromenjenom sastavu u odnosu na prošlu godinu, trener Kristijan Gurkuf, može da računa na sve bitne igrače iz prošle sezone, a kao pojačanja su stigli defanzivni vezni igrač iz Liverpula, Pedro Chirivella, koji je prošle sezone nastupao kao pozajmljen igrač Ekstremaduri (12/2/1) i za koga je Gurkuf izjavio da će doprineti kvalitetom jer se neverovatno brzo uklopio u tim i sistem igre, a stigao je i štoper Bresta, Castelletto (22/1/0). Od igrača iz prošle sezone treba istaći golmana Lafonta, defanzivce Traorea, Pallois-a, Appiah-a, veznjake Blisa (prvi strelca tima sa 5 golova), Abeida, Toure-a, Girotto-a, Louza, Bambu, kao i napadače Moses Simona (26/5/5 – na deobi prvog mesta strelaca i najbolji asistent tima), kao i Coullibaly-a (21/4/0).,

Oni su u pripremnom delu odigrali 3 meča, savladali su Nyon 6:0 i Avr 3:1, dok su sa Anderlehtom odigrali 0:0.

Izostanci: Nema napadača Emonda (6/0/0 prošle sezone), potom defanzivca Waguea (9/0/0), veznjaka Abeida (25/1/2), kao i novajlije Castelletto-a i rezervnog golmana Petrića.


Mišljenje urednika: Derby de l’Atlantique ili Derbi Atlantika kada se sastaju ove dve ekipe u prošlosti nam je uglavnom donosio tvrde mečeve sa malo golova, radi se o rivalima sličnog kvaliteta i po nama će ovaj meč biti jako tvrd i neizvestan u većem delu, tako da ni sada ne očekujemo goledu, a smatramo da i kvalitet golmana na obe strane može da ide tome u prilog, za ovaj meč imamo dva predloga i to su: Xpp (nerešeno na poluvremenu) po kvoti 1,85, kao i predlog na golove 0-2 gola po kvoti 1,45!

(0:0) 0:0

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje