petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Francuska Liga 1 (2020/21): Najava, izostanci i prognoza (1.kolo) – SUBOTA

Kao što ste navikli u prošlim sezonama i ove godine radimo najave Francuske Lige 1, koju naš urednik Miloš prati godinama i sad sasvim solidnim procentom uspešnosti i pogađa, iako je dosta neizvesna i nepredvidljiva za klađenje. Nadamo se da ćemo zajedno uz pomoć statistike, izostanaka, forme, kvaliteta i na kraju poznavanja lige od strane našeg urednika, zajedno imati puno pogođenih parova ove sezone!


 

Prvi duel koji nas očekuje u subotu, odigrađe se na stadionu Dižona od 17 časova, gde će gostovati ekipa Anžea.

Ekipa Dižona je prošlu sezonu koja je prekinuta posle nekompletnog 28og kola, završila na 16.mestu sa skorom 7-9-12, oni su jako dobro igrali na svom terenu gde su na 14 mečeva doživeli samo 2 poraza uz 6 pobeda i isto toliko remija (gol razlika 20:15).

 

Što se tiče prelaznog roka, ekipa Dižona ostala je bez trojice igrača kojima su istekle pozajmice, to su bek Mendyl (18/1/1) koji se vratio u Šalke, potom napadači Mavididi (24/5/1 drugi strelac tima), vratio su u Juventus U23 i Kadiz (17/2/2 – 7 mečeva kao starter) koji se vratio u Benfiku. Uz to defanzivac Augard (11/0/1) prešao je u Ren, dok je dan pred meč prvog kola, tim napustio i defanzivac Alphonse (17/0/1). Što se tiče pojačanja i tu je bilo aktivnosti, a čini se da je krilni napadač Alex Dobre iz Bornmuta potencijalno veliko pojačanje za klub. Tu su još i desni vezni igrač PSŽ-a, 19godišnji Ebimbe, kao i centralni vezni igrač Liona koji stiže na pozajmicu Pape Cheikh.

Trener Stephen Jobard može i dalje da računa na dvojicu golmana koji su prošle godine imali gotovo podeljenju minutaži Gomis i Runnarson. Odbrana je ista, Ekuele Manga, Chafik, Lautoa, dok se u vezi najviše očekuje od internacionalca iz Benina, Mama Baldea, koji je prošle sezone bio prvi strelac tima sa 6 golova uz 2 asistencije, tu su i iskusni Amalfitano i NDong, dok će za golove biti zadužen kao i sezonama unazad Tavares, reprezentativac Zelenortskih Ostrva, a tu je i Chouiar, prošle sezone njih dvojica zajedno 9 golova.

Tokom priprema Dižon je savladao FC Paris sa 2:0, remizirao sa Sošom 0:0, dok su poraženi u poslednja dva pripremna meča od Meca 2:1 i od Lens-a 1:0.

Izostanci: A.Gomis (19/0/0 – golman), Mame Balde (24/6/2 – prvi strelac tima prošle sezone) Benzia (3/0/0 – napad)


Ekipa Anžea standardno na sredini tabele sezonama unazada i 11.mesto sa skorom 11-6-11, ali takođe i još jedan standardna stvar, jako loše partije u gostima i samo skor 3-3-7 i gol razlika 8:20. Prošle sezone igrali su poprilično tvrd fudbal i imali 18 od 28 mečeva u rasponu 0-2 gola na meču.

 

Ekipa je u potpunosti neporomenjena kada se radi o odlascima, tako da trener Mouline koji predvodi klub još od 2011-te godine, može da računa na sve igrače iz prošle sezone, poput prvog golmana Buteilla, defanzivce Traorea, Ait Nouria, Thomasa, veznjake Mangania, Fulginia, Santamaria, Lage-a, a u napadu na prvog strelac tima ALoui-a, Bahokena, Thiouba i Ningu. Uz njih stiglo je i pet pojačanja do sada, to su golman Bernadoni iz Bordoa koji je plaćen 7,5 miliona evra, potom defanzivci Doumbia iz Rena i Ebose (16/0/2) iz Le Mana i Diaw (5/0/0) iz Kaena, kao i vezni igrač Coulibaly (16/0/1) koji stiže iz Serkl Briža.

Oni su u pripremnom delu odigrali 6 mečeva, savladali su Cholet 1:0 i Sent Etijen 1:0, remizirali sa Bordom 1:1 i Lorianom 0:0, dok su poraženi od Avra 3:1 i Rena 1:0.

Izostanci: Manceau (22/0/0 odbrana), Fulgini (20/1/1 sredina)


Mišljenje urednika: Uigranost gostiju je nešto što bi moglo da bude velika prednost ovog tima protiv rivala koji je ostao bez nekoliko važnih igrača uz izostanke još trojice koji su takođe bitni za igru tima, ne usuđujemo se da predložimo neku od igara na goste, najviše iz razloga što to nije isti tim na domaćem terenu i na strani, pa je naš predlog kombinacija golova 1P0-1&2P0-2 po kvoti 1,50.

0:1


Drugi meč u subotu igra se od 21 meč i po nama se radi o mini derbiju gde će se sastati dve odlične ekipe Lil i Ren.

Uprava Lila radi neverovatan posao sa prodajom igrača, sjajana skauting služba donela je veliki novac ovom klubu u poslednjim prelaznim rokovima, a čini se da će se taj trend nastaviti i dalje. Oni su prošlu okrenjenu sezonu završili na 4.mestu sa skorom 15-4-9, na domaćem terneu sjajne partije i skor 11 pobeda, 2 remija i 2 poraza i razlog zašto su ovako dobro pozicionirani u sezoni za nama, gol razlika 24:9.

Što se tiče ekipe, prvi strelac tima, nigerijac Osimhen (27/13/4) prešao je za 70 miliona evra u redove Napolija, dok je veteran Loic Remy (20/7/0) slobodan u izboru nove sredine. Međutim tim je pojačan dolaskom odličnog kanadskog reprezentativca David-a koji stiže posle sjajne sezone u Gentu za 32 miliona evra (40 mečeva/23 golova i 10 asistencija) pa se od njega očekuju golovi i u novom klubu, stigao je i štoper Sven Botman iz Ajaksa (30/2/4 za drugi tim Ajaksa),kao i krilni napadač Lihadji iz Marseja B i veteran iz Bešikataš i dva puta prvi strelac Turske lige, Burak Yilmaz koji je u prošloj sezoni postigao 14 golova uz 7 asistencija na 26 utakmica za istanbulske crno -bele.

Tim je i dalje jak, a može se reći da odlazak Osimhena i Remy-a neće ostaviti poseban utacaj, očekuje se da glavnu reč vode i dalje štoper Jose Fonte,Ikone, Renato Sančez, Bamba i novi igrači koji su stilgi u tim.>Tokom pripema Lil je savladao Anderleht 2:0 i Muskron 2:1, dok je poražen od Klub Briža i AZ Alkmara sa po 2:1.

Izostanci: Gabriel (24/1/0 – odbrana)


Ekipa Rena je oduševila sve prošle sezone jer je uspela da završi na visokom 3.mestu sa skorom 15-5-8, u gostima su ostvarili učinak 6-3-5 uz nekarakteristično tvrdu igru i gol razliku 13:10.

Što se tiče promena u timu ,otišli su 36-godišnji Morel (21/1/0) koji je pojačao Lorijan, dok je pozajmica istekla igraču Sevilje, Gnagnon-u (19/0/1), obojica igrača nastupaju u odbrani

Što se tiče pojačanja, odlični krilni napadač Liona, Martin Terrier stigao je za 12miliona (prošle sezone 35/6/2), dok je iz Dižona stigao štoper Aguerd (12/1/0)Okosnicu tima čine golman Mendy, potom defanzivci Da Silva, H.Traore, Gelin, vezni igrača Kamavinga, Maouassa, Bourigeud, Lea Siliki, Tait, kao i napadači Rapinha i Niang koji su zajedno postigli 15 golova prošle sezone.Tokom pripema su savladali Šateru 3:0, Anže 1:0, Brest 2:1 i Sent Etijen 3:1, remizirali su sa Lorijanom 1:1, dok su poraženi od Nice 3:2.

Izostanci:/

Mišljenje urednika: Meč koji će po nama biti prava poslastica za ljubitelje fudbala uopšte, dva odlična tima sa puno kvalitetnih i talentovanih igrača od kojih će neki ubrzo igrati za najveće evropske klubove, očekujemo da napadači budu raspoloženi i po nama bar po jednom oba tima postignu gol rivalu, naš predlog je igra GG po kvoti 2,00 dok za ljubitelja još većih kvota predlažemo kombinaciju 1P1-2&GG po kvoti 3,00 (oba tima daju gol i u prvom delu igre pada od 1 do 2 gola)

(1:0) 1:1


STATISTIKA FRANCUSKA PREMIUM: 1. 2 od 2 (kvote 1,45 i 1,85)

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje