četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Francuska Liga 1 (2020/21): Najava, izostanci i prognoza (2.kolo) – PETAK

Kao što ste navikli u prošlim sezonama i ove godine radimo najave Francuske Lige 1, koju naš urednik Miloš prati godinama i sad sasvim solidnim procentom uspešnosti i pogađa, iako je dosta neizvesna i nepredvidljiva za klađenje. Nadamo se da ćemo zajedno uz pomoć statistike, izostanaka, forme, kvaliteta i na kraju poznavanja lige od strane našeg urednika, zajedno imati puno pogođenih parova ove sezone!


Duel koji se igra na otvaranju drugog kola u petak od 21 čas, odigraće favorizovani Lion i ekipa Dižona.

Ekipa Liona je najveći gubitnik prekida šampionata Francuske prošle godine, jer su u tom trentku bili na 7.mestu, što im ove sezone ne donosi igranje u evrokupovima, a videli smo i sami da je tim stigao do polufinala ovogodišnje skraćene Lige šampiona i to izbacivši Mančester Siti u 1/4 finalu, a da je bilo malo sreće oko realizacije, mogli su i bolje da prođu sa Bajernom, zato su sada sve karte bacili na prvenstvo, kako bi ostvarili što bolji plasman, najveće pojačanje za tim je oporavak Memfisa Depaja, reprezentativca Holandije koji je prošle sezone zbog povrede odigrao samo 13 mečeva, ali postigao 9 golova uz 2 asistencije. Što se tiče ostalih promena, vezni igrač Terrier (23/1/2) prodat je Renu za 12 miliona evra, dok je Tousart (18/2/2) vraćen Herti po isteku pozajmice. U klub je stigao samo golman Amijena, Boris Essele.

Trener Liona, Rudi Garsija, izjavio je da će tim ove sezone napasti trofej, kao i plasman u Ligu šampiona, a da će igranje samo jednog meča nedeljno doneti svežinu njegovom timu.

Za ovaj meč nema zvaničnih izostanaka kod Liona, niti najava da će biti velikih rotacija u timu zbog skorašnjih mečeva u Ligi šampiona.


O Dižonu smo već pisali u prvom kolu, to je tim koji nije doživeo previše promena u odnosu na prošlu sezonu, ali na početku ove nisu počeli kako su očekivali jer su u prvom kolu poraženi od Anžea na svom stadionu 0:1, ali mora se reći da su im opravdano poništena dva gola zbog ofsajda u kojima se našao robusni napadač Scheidler koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Orelanu. Ono što je i dalje ogroman problem za tim Dižona jesu izostanci možda i najvažnijih igrača u ovom timu, to su desnokrilni napadač Mama Balde (24/6/2) prošle sezone prvi strelac tima, a nema ni napadača Julio Tavaresa (23/5/2) drugog strelca tima prošle sezone, uz to trener ne može da računa ni na napadač Benziu, potom defanzivce Colibalya (10/0/0 prošle sezone) i Ngonda (6/0/0), uz to, pozajmljeni igrač Liona, Pape Cheikh koji je igrao u prvom kolu danas nema pravo nastupa zbog takvog dogovora klubova.

Pozvani igrači za meč!
(screenshot: https://www.dfco.fr/articles/67F96817-AAFF-4F28-BC18-64D3F808550D)

Mišljenje urednika: Iako nije lako psihički se vratiti posle ispadanja iz Lige šampiona pa čak iako ste bili autsajderi, deluje nam da je Lion čak i sa rezervnim sastavom kvalitetniji rival od Dižona koji je po našim procenama u ovom trenutku slabiji za 40% u odnosu na prošlu sezonu sa trenutnim povredama i odlascima igrača, ono što je posebno zanimljivo to je da Lion nije pobedio Dižon već tri sezone na svom terenu, dva remija i jedan poraz, prošle sezone bilo je 0:0. Danas smatramo da je Lion aposlutni favorit i da će Dižon pokušati da igra na kontre, ali pre svega će pokušati da ide na bod kao i prošle sezone, ne verujemo da će Lion kiksnuti ovde posle najave da žele uspešnu sezonu, naš predlog je 1&2-5 gola po kvoti 1,75!

4:1


STATISTIKA FRANCUSKA PREMIUM:

 1 kolo. 6 od 6 (kvote 1,45,1,85,1,50, 2,00, 3,00, 2,15)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje