četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Gosti vrše rotaciju ekipe, šansu dobijaju oni sa manjom minutažom, a uz to su bez 8 fudbalera!

Kao što ste mogli da pročitate i u naslovu, gosti su danas bez osmorice fudbalera, među njima su 1. i 2. golman ekipe, kao i kapiten, tako da na raspolaganju imaju samo 1 golmana. Pored toga svega, trener je izjavio kako će menjati sastav i kako će na teren da istrče fudbaleri koji su tokom sezone imali manju minutažu, kao i da je njegovoj ekipi trenutno prioritet nešto drugo. Utakmica je na programu od 18:30, a predložena kvota je 1,65.


Reč je o poslednjem, tj. 2. kolu kvalifikacija za švedski Kup pod nazivom „Svenska Cupen„. Od 18:30 po našem vremenu sastaće se Torns i Trelleborgs, trećeligaš i drugoligaš. Torns je u 1. kolu savladao Kristianstads rezultatom 3:2 na strani, a reč je o četvrtoligašu, dok je Trelleborgs bio slobodan.

Torns je ekipa koja se takmiči u trećoj ligi, zauzima 5. mesto od ukupno 16 timova i tačno 4 boda je dele od 2. mesta, koliko joj treba za plej-of za ulazak u viši rang. Sa druge strane, Trelleborgs se nalazi na 11. mestu u drugoj ligi, od ukupno 16, takođe, i ima svega bod više od ekipa koje su u ugroženoj zoni. Pored toga, na poslednjih 7 utakmica imaju 2 remija i čak 5 poraza, te je jasno da je reč o slaboj formi ove ekipe.

Za Trelleborgs, čija se tržišna vrednost procenjuje na oko 3.8 miliona evra, neće igrati Andreas Larsen (4n/0g/0a, golman), Hampus Nilsson (17n/0g/0a, prvi golman ekipe), Božidar Veličković (1n/0g/0a, centralni bek), Fredrik Liverstam (11n/1g/0a, centralni bek), Oscar Johansson (20n/1g/3a, desni vezni), Herman Hallberg (19n/1g/2a, defanzivni vezni), Salif Camara-Jönsson (18n/3g/1a, centarfor, kapiten) i Carl Björk (17n/3g/0a, centarfor). S obzirom na to da su prva dva golmana van ekipe, na gol će morati dvadesetogodišnji Merlin Nuhanović, koji je ove sezone upisao svega 1 nastup, na kom je primio 6 golova. Nemamo relevantnih informacija vezanih za Torns, jer na oficijalnom sajtu kluba nisu naveli izostanke, već su pisali da je ovo 8. put da je Torns stigao do 2. kola kvalifikacija za Kup, gde se priključuju timovi iz 1. i 2. lige. Jedan od ciljeva ekipe ove sezone je da se kvalifikiju za Kup, dok je Kalle Ringhov, trener domaćih, izjavio kako je uvek zabavno takmičiti se sa ekipama iz višeg ranga.

Za goste, sa druge strane, neće igrati igrači koje smo najavili, a trener gostiju je za oficijalni sajt izjavio da će vršiti rotaciju u postavi za ovaj meč, da u ovom momentu prioritet stavljaju na ligu. Kristian Haynes je izjavio da poštuje protivnika, da je to tim koji igra dobro poslednjih godina i da očekuju fizički težak meč. Oni su kvalitetan tim sa jakim ofanzivnim kvalitetom. Takođe, izjavio je da će na teren igrači sa manjom minutažom tokom sezone, tako da će oni da dobiju šansu.

Izvori:
http://www.tornsif.se/nyheter/?ID=168225&NID=731479
http://www.trelleborgsff.se/nyheter/post/3298


Treba biti hladne glave i reći da u ovom trenutku zaista spona u rangu ne predstavlja toliko veliki problem, a toga su svesne i kladionice, koje nisu izrazito favorizovale goste. Jednostavno, domaćin je blizu ulaska u 2. rang, a gosti blizu ispadanja u 3. rang. Pored toga, gosti su u jako lošoj formi, imaju velik broj izostanaka, prioritet im je liga i vršiće rotacije na terenu, dok domaćin žarko želi da se domogne Kupa, jer je to jedan od ciljeva ekipe za ovu sezonu. Kvota da će domaćin ostati neporažen iznosi sasvim dobrih 1,65, a da li će padati, ne možemo da znamo.

1:1


Image by Comfreak from Pixabay

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje