četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Kvalifikacije za Svetsko Prvenstvo (Južna Amerika),najava, predlozi

Poslednje kolo Južnoameričkih kvalifikacija za Katar je pred nama. Uoči poslednjeg kola znaju se 4 putnika iz Južne Amerike, a za preostalo 5to mesto u baražu se bore tri tima. Naime 5to plasirana ekipa će igrati u junu sa pobednikom baraža Azijskih kvalifikacija.

Dakle, kao što sam napisao gore, za to jedno mesto konkurišu tri ekipe, pa da počnemo redom, od onih koji imaju najviše šansi.

Peru 21 bod

Peru trenutno sve drži u svojim rukama. Oni su trenutno na tom petom mestu i potrebna im je pobeda protiv Paragvaja kako bi osigurali plasman u baraž bez obzira na ostale rezultate. Mogu da idu dalje i u slučaju poraza ili nerešenog ishoda,ali im je onda potrebno da i njihovi rivali Čile i Kolumbija ne pobede. Igraju pred svojim navijačima protiv Paragvaja koji je ispao i čini se da imaju zicer.

Peru je zaista jako dobro odigrao prvi deo kvalifikacija,bili su u dobrom delu takmičenja i među prva četiri tima,ali su u poslednja dva kola osvojili svega 1 bod, što im je poprilično zakomplikovalo situaciju. U ovaj meč ulaze nakon poraza od Urugvaja. Peru je ekipa koja igra čvrst fudbal i na njihovim mečevima ne pada previše golova.

Njihov rival Paragvaj nema šansi za plasman,ali to ne znači da nemaju motiva. U Južnoj Americi vlada veliki rivalitet među svim reprezentacijama i nema puštanja ni po koju cenu. Paragvaj u dobrom raspoloženju dočekuje ovaj meč jer su u kolu pre ovog ubedljivo savladali Ekvador na svom terenu sa 3-1. Generalno gledano ove kvalifikacije su za zaborav što se tiče Paragvajaca. Najneefikasnija su ekipa, sa samo 12 datih golova u 17 mečeva. Tri od tih 12 su dali u prošlom kolu, što znači da su na ostalih 16 postigli samo 9 golova. Zaista loše. Odbrana je takođe bila jedna od najgorih. Sve u svemu loš kvalifikacioni ciklus je iza njih.

Prognoza: Veoma tvrd meč na kojem ne bi trebalo očekivati mnogo golova. Neverujem da će Peru srljati od početka meča. Istina da im treba pobeda,ali će sigurno strpljivo graditi igru i neće srljati da ih Paragvajci ne bi kaznili. Nerešen rezultat takođe može da ih odvede u baraž ukoliko i rivali ne pobede. Mogla bi ovo biti jedna tvrda i neefikasna utakmica. Jedan gol bi mogao da reši meč.

Tip: 1X i 1-3 golova @ 1.58 2-0 


Kolumbija 20 bodova

Kolumbija se sa 20 bodova nalazi na 6tom mestu. Njima za 5to mesto i odlazak u baraž treba pobeda na gostovanju poslednjeplasiranoj Venecueli,ali im je potrebno i da Peru ne slavi kod kuće protiv Paragvaja. Dakle, Kolumbijci ne drže sve u svojim rukama, potrebna im je i pomoć od strane Paragvajaca.

Generalno, što se tiče Kolumbijaca oni su ove kvalifikacije odradili jako loše. Ekipa koja ima takav kvalitet, takve igrače je morala znatno bolje i znatno lakše da se dokopa mesta na Svetskom prvenstvu. Oni su cele kvalifikacije uprskali u dva kola. Prvo su remizirali sa Paragvajem na svom terenu 0-0,da bi zatim na istom stadionu bili poraženi od Perua sa 1-0. Upravo su tu izgubljeni ključni bodovi. U ovo kolo ulaze nakon veoma ubedljive pobede protiv potpuno nezainteresovane Bolivije rezultatom 3-0. Namestili su nišanske sprave i nema sumnje da će i na ovom gostovanju iz sve snage krenuti od samog starta meča.

Njihov rival ekipa Venecuele je na poslednjem mestu na tabeli. Ubedljivo su najgora ekipa u ovim kvalifikacijama sa svega 10 osvojenih bodova. Imaju jednu od najgorih odbrana,ali i jedan od najgorih napada u kvalifikacijama. U 17 mečeva su doživeli čak 13 poraza. Upisali su 3 pobede i jedan remi. Dakle, vrlo skroman učinak i zasigurno će što pre želeti da zaborave ovaj kvalifikacioni ciklus.

Prognoza: Kolumbija je daleko kvalitetnija ekipa i trebalo bi očekivati njihov juriš na gol Venecuele od samog starta meča. Želeće oni što pre da reše pitanje pobednika i na taj način dodatno pritisnu Peru u nadi da će kiksnuti i da će im prepustiti to 5to mesto.

Tip: 2 i 2+ @ 2.15 0-1


Čile 19 bodova

Čile u ovo poslednje kolo ulazi sa najmanje šansi da se dokopa 5tog mesta.Njima je potrebno zaista mnogo toga da se dogodi kako bi oni prošli dalje. Potrebno im je da ne pobede niti Peru niti Kolumbija, ali im je pre svega potrebna pobeda i to ni manje ni više nego protiv ljutog rivala Urugvaja.Jedina dobra stvar u svemu tome je što igraju na domaćem terenu.

Takođe veoma loše kvalifikacije su iza Čilea. Slična situacija kao sa Kolumbijom. Tim sa tako kvalitetnim sastavom je morao mnogo ranije i mnogo lakše da se dokopa Svetskog prvenstva, a po svoj prilici oni to neće učiniti. Dodatni problem pred ovaj meč je i izostanak najboljeg strelca Čilea u ovim kvalifikacijama Diaza koji je povređen.

Dakle, veoma teška situacija za Čile.

Predlog: Mnogo je bolje preskočiti ovaj meč.


Igraju se još dva meča u ovim kvalifikacija,ali su oba meča bez rezultatskog značaja.

Argentina će ići na teško gostovanje u Ekvador, dok će Brazil ići na noge nezainteresovanoj ekipi Bolivije.

Upravo bi meč Bolivije i Brazila mogao biti interesantan sa kladioničarskog aspekta. Rezultatski naravno ne, jer je Brazil na mondijalu,ali Bolivija odavno prežaljena.

Naime, upravo zbog davnog ispadanja iz kvalifikacija selektor Bolivije je odlučio da napravi presek u reprezentaciji pa je tako napravio veliki broj promena. Za ova dva kvalifikaciona meča je pozvao dosta novih mladih igrača, a izostavio je veterane, proverene igrače. Pa su tako van tima za ova dva meča izostali  Juan Carlos ArceRodrigo RamalloLeonel Justiniano,golman Carlos Lampe,a nema ni najboljeg strelca reprezentacije Marsela Morena (74 meča/29 golova).

Što se tiče Brazilaca oni su odigrali jedne sjajne kvalifikacije. Trenutno su na prvom mestu sa 4 boda više od Argentine i pobedom na ovom meču bi osigurali to prvo mesto. Podsećanja radi njima je ostao još taj jedan meč sa Argentincima koji je odložen. Dakle, kako bi zasigurno bili prvi treba im pobeda na ovom meču. Mislim nije rezultatski bitno da li su prvi ili drugi,njima je to mnogo bitnije zbog rivalstva sa Argentinom. Uvek je bitno biti ispred njih. Verujem da će Brazil i u ovaj meč ući maksimalno angažovano jer žele da nastave seriju pobeda i tako na najbolji mogući način privedu ove kvalifikacije kraju. Za njih na ovom meču neće nastupiti dva najbolja igrača. Van tima zbog kartona su Nejmar i Vinicijus,a nema ni golmana Edersona koji se vratio u Mančester Siti. Bez obzira na te izostanke Brazil raspolaže sa morem kvalitetnih igrača i sigurno će jak sastav igrati na ovom meču.

Prognoza: Brazilci su favoriti na ovom meču i trebalo bi lagano da slave uz dosta golova na meču.

Tip: 2 i 2+ @ 1.85 0-4

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje