petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] La liga,najava, predlozi za klađenje (NEDELJA)

U nedelju su na programu 4 duela La lige.

13h Rajo Valjekano-Sevilja

Rajo ovo kolo ne dočekuje u baš najboljem raspoloženju. Oni su u jako lošoj formi,tačnije trenutno su u najgoroj formi od svih ekipa u ligi. Poslednju pobedu su ostvarili u decembru prošle godine, a trenutno su u seriji od 6 vezanih poraza. Sve to je dovelo do mesta broj 13 sa 7 bodova iznad zone ispadanja. Reklo bi se da je ovo jedna dosta uspešna sezona za njih, s obzirom da su prošle sezone bili u nižem rangu i da sada imaju relativno sigurnu situaciju za opstanak,ali nije baš tako. Pred kraj godine su bili među top 6 ekipa, igrali su sjajno u prvom delu sezone,ali eto dogodio se ovaj neshvatljivi pad forme koji još uvek traje. Upravo zbog toga se čini da su mogli i da mogu još više,ali nikako da se trgnu. Imaju kvalitetan tim, zaista je sklopljena respektabilna ekipa koja bi realno trebala da bude u top 10.Na ovom meču u timu neće biti Saveljića, Palazona i Garsije.

Sevilja u ovo kolo ulazi nakon remija protiv Alavesa na gostovanju. Taj remije je doneo Realu priliku da se odlepe na +8 što su oni naravno i učinili. Upravo sa tim remijem se čini da je borba za titulu gotova,ali neće se Sevilja predati. Titulu čekaju jako dugo i neće se predati do poslednjeg kola u to budite sigurni. Dokle god bude i matematičke šanse oni će se boriti. Ne smeju se predavati i zbog činjenice da je Barselona sve bliže i bliže,a igra u sjajnoj formi i postoji i strah da izgube i to drugo mesto. Tokom nedelje su uspeli koliko toliko da se oporave od remija protiv Alavesa pobedom u takmičenju gde su eksperti za osvajanje. Pobedili su West Hem sa 1-0 i sa dobrim šansama putuju na revanš u London. Sevilja je jedna tvrda ekipa koja dosta teško postiže golove,ali ih još teže i primaju ove godine. Na ovom meču će Lopetegi imati problema sa sastavom jer će nedostajati baš dosta igrača. Van tima su Diego Carlos, Fernando, Suso, Gonzalo Montiel, Erik Lamela, Karim Rekik i Papu Gomez,dok je pod znakom pitanja Rakitić koji je zbog povrede napustio meč sa West Hemom. Dakle, Lopetegi na ovom meču ne može da računa na 7 ili 8 igrača i to mahom ofanzivaca.

Očekivani sastavi:

Rayo Vallecano possible starting lineup:
Zidane; Balliu, M Suarez, Maras, F Garcia; Ciss, Valentin; Bebe, Comesana, Trejo; Guardiola

Sevilla possible starting lineup:
Bounou; Navas, Kounde, Gudelj, Acuna; Delaney, Torres; Corona, Ocampos, Martial; En-Nesyri

Prognoza: Jedan tvrd meč u najavi, s ozbirom na kvalitet timova i formu Sevilja je favorit. Zbog broja povredan najbolje je odigrati nešto sigurniju varijantu.

Tip: W2 @ 1.65 (u slučaju nerešenog rezultata kvota je 1) – 1:1


16:15h Betis-Atl Bilbao

Betis je jako dobro počeo ovu sezonu, generalno igraju jako dobro tokom ove godine. U kupu su došli do finala, igraju i Ligu Evrope,a i u ligi su u vrhu. Upravo je ta igra na tri fronta i glavni krivac za pad u njihovoj formi. Previše utakmica u poslednje vreme je dovelo do umora igrača i do serije loših rezultata. Trenutno je Betis u seriji od 5 mečeva bez pobede. U ligi je to dovelo do pada na tabeli pa su sada na petom mestu i pitanje je hoće li uspeti da se domognu top 4 s obzirom na formu rivala (Barselone i Atl Madrida). Istina u opasnosti je i to peto mesto jer i prete Viljareal,ali i današnji rival Bilbao. Mora Betis da se trgne. Tokom nedelje su poraženi na prvom meču u Ligi Evrope od Frankfurta sa 2-1, tako da na gostovanje idu sa negativnim rezultatom. Po njih bi možda i najbolje bilo da ispadnu i da se fokusiraju na finale kupa i završnicu lige kako bi osigurali igranje i sledeće sezone u Evropi. Generalno gledati Betis je tim koji ima jako dobar ofanzivni deo tima,ali im defanziva nije toliko jaka. Pogotovo su u defanzivi pali u poslednje vreme. Upravo su greške u odbrani i bile glavni krivac za većinu poraza.Dodatni problem u odbrani prave i izostanci jer su povređeni Belerin, Montoja, Kamarasa i Moreno.

Bilbao je u mnogo boljoj formi od domaćina. Oni su u poslednjih 6 kola ostvarili 4 pobede i to ih je dovelo do 8mog mesta sa 5 bodova manje i utakmicom manje od Viljareala koji je 6ti. Dakle, još uvek imaju tekako šanse za mesto koje vodi u Evropu, pogotovo sa ovakvom igrom. Od tih poslednjih 4 trijumfa posebno treba naglasiti deklasiranje Real Sosijedada sa 4-0, a i u prošlom kolu su na svom terenu porazili Levante sa 3-1. Domaći teren je njihovo glavno oružije ove sezone. Većinu svojih bodova osvajaju na domaćem terenu, dok na strani i nisu toliko ubedljivi. Igraju otvoren napadački fudbal. U poslednje vreme postižu zaista mnogo golova. Eto u tih 6 mečeva su postigli 11 golova. Odbrana im i nije jača strana jer su za to vreme primili takođe 11 golova. To samo pokazuje koliko otvoren fudbal igraju u poslednje vreme. Nemaju nekih većih izostanaka u ovom kolu.

Očekivani sastavi:

Real Betis possible starting lineup:
Silva; Sabaly, Bartra, Gonzalez, Miranda; Carvalho, Rodriguez; Fekir, Canales, Juanmi; Iglesias

Athletic Bilbao possible starting lineup:
Simon; De Marcos, Vivian, Alvarez, Berchiche; Berenguer, Vencedor, Vesga, Muniain; Sancet, Williams

Prognoza: Ovo bi mogao da bude jedan efikasan meč sa golovima na obe strane terena.

Tip: GG @ 1.78 – 1:0


21h Barselona-Osasuna

Početak sezone i serija loših rezultata uticala je na to da se Barselona ove sezone ne bori za titulu. Real je trenutno na 15 bodova prednosti i nerealno je da ih sustignu. Ipak,bez obzira na to oni imaju motiva i bore se poprilično. Glavni cilj je osiguravanje mesta u Ligi Šampiona sledeće sezone, pre svega zbog veoma aktivnog transfer leta koje ih očekuje. Mnogo lakše će privoleti velike zvezde da dođu,ako budu igrali Ligu Šampiona. Trenutno su na trećem mestu sa istim brojem bodova kao Atl Madrid,a sa 2 boda više od Betisa koji je 5ti. Dakle, daleko od toga da su osigurali to mesto i ne bi smeli sebi da dozvoljavaju nikakve kikseve. U seriji su od tri vezane pobede, a na poslednjih 5 mečeva su 4 puta pobedili. Zaista su u dobroj formi. Malo su pali tokom nedelje kada su u Ligi Evrope odigrali mršavih 0-0 sa Galatasarajom. Ćavi je malo promešao karte na tom meču upravo zbog lige, jer je tu mnogo bitnije pobediti. Dodatni motiv imaju i zbog činjenice da im nakon ovog meča predstoje dve derbija sa Seviljom i Realom i potrebno je pobedom ući u tu seriju mečeva. Igraju veoma dobro, pogotovo u napadu. U ligi su na poslednja tri meča postigli ukupno 10 golova što je prilično impresivno. Na ovom meču Ćavi neće moći da računa na Alejandro Balda, Ansu Fatija, Samuel Umtitija, Sergi Roberta i Nico Gonzaleza.

Osasuna igra jednu sasvim solidnu sezonu. Trenutno se nalaze na 11 tom mestu sa 11 bodova viška u odnosu na opasnu zonu. Nalaze se ušuškani u sredini tabele i mogu prilično mirno da dočekaju kraj sezone. U ovo kolo ulaze nakon pobede nad Viljarealnom minimalnim rezultatom. Reč je o timu koji igra dosta čvrste utakmice, nema baš previše golova na njihovim mečevima. Tj nemogu reći baš da igraju čvrsto kao Sevilja, više su prosečni, nisu ni preefikasni ni previše neefikasni, neka sredina. Ove sezone igraju mnogo bolje na strani nego na domaćem terenu i upravo se u to uzdaju na ovom meču. Protiv Barselone su znali da iznenade, s obzirom da su prošle godine pobedili na Kamp Nou, a prvi ovosezonski meč je završen nerešeno. Nemaju nekih većih izostanaka za ovo kolo.

Očekivani sastavi:

Barcelona possible starting lineup:
Ter Stegen; Alves, Araujo, Pique, Alba; Pedri, Busquets, F de Jong; Dembele, Aubameyang, Torres

Osasuna possible starting lineup:
Herrera; Vidal, D Garcia, Cruz, M Sanchez; J Martinez, Torro, Moncayola, R Garcia; Kike, Budimir

Prognoza: S obzirom na formu u kojoj je Barselona, trebalo bi da slave na ovom meču sa dva ili više postignutih golova.

Tip: 1 i 2+ @ 1.58 – 4:0

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje