sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] LE i Konferencijska liga, najava, predlozi za klađenje(Četvrtak)

U četvrtak su na programu revanš dueli Lige Evrope i Konferencijske lige.

18:45h Real Sosijedad-Lajpcig

Prvi duel ovih timova je završen nerešenim rezultatom. U prvom duelu Sosijedad je uspeo da postigne dva gola i to iz dva penala. Prvi penal je bio regularan, dok se oko drugog digla velika prašina. Inače, Sosijedad u ovaj meč ne ulazi u baš nekom predobrom raspoloženju. U dosta su lošoj formi u poslednje vreme. Na poslednjih 6 mečeva u svim takmičenjima svega jedna pobeda, što je zaista malo. Imali su i veoma loš uvod u ovaj revanš jer su tokom vikenda poraženi od Bilbaa sa ubedljivih 4-0. Dakle, dosta loša forma, pogotovo u odbrani. Primaju baš dosta golova i to nije neki previše dobar podatak pred gostovanje napadačkog tima kakav je Lajpcig. Na ovom meču trener domaće ekipe neće moći da računa na nekoliko igrača. Van tima su : Ander Barrenetxea, Nacho Monreal i Diego Rico dok su Januzaj i Isak pod znakom pitanja,ali bi trebalo da zaigraju na ovoj utakmici. Sigurno da će njih dvojica dosta značiti u ovom meču.

Za razliku od Sosijedada Lajpcig ovaj revanš meč dočekuje u mnogo boljem raspoloženju. Tedeskova ekipa igra zaista sjajno, pogotovo napadački deo tima.Na svakom meču u 2022. godini su postigli makar po dva gola. U ovaj meč ulaze nakon 6 datih golova protiv Herte. Glavna uzdanica i čovek koji igra u životnoj formi Enkuku je u prošlom kolu postigao svoj 21 i 22 gol u sezoni. Igra fenomenalno i nema sumnje da će on biti glavna pretnja po gol domaćina. Lajpcig je tim koji igra napadački od prvog do poslednjeg minuta,oni jednostavno ne znaju drugačije. Nekad to zna da bude pogubno za njih, pogotovo za timove koji imaju dobre kontra napade,kao Sosijedad na primer,ali to je njihov stil. U prvom meču su bili mnogo bolji rival sa čak 21 šutom ka golu rivala, ali eto bilo je nerešeno. Verujem da će istim ritmom nastaviti i na ovoj utakmici.

Očekivani sastavi:

Real Sociedad possible starting lineup:
Remiro; Zaldua, Zubeldia, Le Normand, Elustondo, Munoz; Portu, Zubimendi, Silva, Oyarzabal; Sorloth

RB Leipzig possible starting lineup:
Gulacsi; Klostermann, Simakan, Gvardiol; Mukiele, Laimer, Haidara, Henrichs; Nkunku, Olmo; Poulsen

Prognoza: Očekujem jedan efikasan meč sa golovima na obe strane terena.

Tip: GG @ 1.63 rez: 1-3


18:45h Bodo/Glimt-Celtik

Jedno od najvećih iznenađenja u prvim duelima priredio je Bodo. Oni su na prvoj utakmici na gostovanju u Škotskoj uspeli da pobede Seltik sa 3-1. Ipak, posao nije gotov, pogotovo jer se golovi na gostovanjima ne važe. Moraće Bodo da pristupi ovoj utakmici maksimalno kao i prošloj. Delovali su veoma dobro na tom prvom meču, uprkos svim problemima, manjku takmičarskih utakmica, rasipanju šampionskog tima. Podsećam vas da se njihovo prvenstvo završilo u novembru prošle godine i da oni od tad nisu igrali takmičarski meč. Mnogo im je igrača otišlo uključujući i najboljeg strelca tima Erika Botheima koji je postigao u minuloj sezoni 21 gol. Ipak, i pored svih tih problema eto ostvarili su sjajan rezultat. Oni su na tom meču odigrali onako kako su igrali i sve mečeve u prošlom sezoni, napadački. Napali su Seltik od prvog minuta i to im se i isplatilo. Verujem da će isti stil igre primeniti i na ovoj utakmici, jer jednostavno, drugi stil igre i ne znaju da igraju. Ukoliko uspeju da prođu u narednu rundu, biće to prvi put od 1979te godine. Tada su izbacili Milan ukupnim rezultatom 7-1. Najveći problem će biti izostanak prvog golmana Nikite Khaikina  koji se povredio u nadoknadi prve utakmice.

Šta da se kaže za Seltik. Ušli su u ovaj meč kao veliki favoriti, kao ekipa koja je u najboljoj formi možda i od svih timova učesnika. Oni su pre ove utakmice imali seriju od čak 17 mečeva bez poraza i to u svim takmičenjima. Sve im je išlo na ruku,ali eto, uspeli su po ko zna koji put da razočaraju svoje navijače kada je reč o evropskim takmičenjima. Delovao je Seltik potpuno izgubljeno na tom meču,kao da ih je iznenadio stil igre koji je Bodo igrao. Taman kad su postigli prvi gol, odmah,ali gotovo u sledećem napadu je usledio odgovor Boda u vidu još jednog gola. Pred kraj meča su se malo razigrali,ali je bilo kasno. Upravo je tih poslednjih 15 minuta model igre koji trebaju da forsiraju na ovom meču i ne sumnjam da neće biti tako. Seltik mora da napadne, nemaju šta da izgube. Van tima pred ovaj revanš su Kyogo Furuhashi, David Turnbull,Albian Ajeti i Mikey Johnston.

Očekivani sastavi:

Bodo/Glimt possible starting lineup:
Smits; Sampsted, Moe, Hoibraten, Wembangomo; Saltnes, Hagen, Vetlesen; Solbakken, Esperjord, Pellegrino

Celtic possible starting lineup:
Hart; Juranovic, Carter-Vickers, Starfelt, Taylor; Hatate, McGregor, O’Riley; Abada, Giakoumakis, Jota

Prognoza: Trebalo bi da vidimo još jedan efikasan duel sa golovima na obe strane terena.

Tip: GG3+ @ 1.63 rez: 2-0


21h Glazgow Rangers-Borusia Dortmund

Jedno od najprijatnijih iznenađenja Lige Evrope, makar tih prvih utakmica, bio je zasigurno Rendžers. Oni su odigrali mimo svih očekivanja i do nogu potukli Borusiju na njihovom stadionu. Pobedio je Rendžers sa 4-2 na toj utakmici,ali posao je daleko od gotovog. Pogotovo jer protiv sebe imaju jednu od napadački najboljih ekipa u Evropi. Malo ko je očekivao da će Rendžers tako da odigra tu prvu utakmicu, pogotovo jer i nisu u nekoj najsjajnijoj formi. Još uvek se privikavaju na eru posle Džerarda. U ligi su pali na drugo mesto i kiskom u prošlom kolu Seltik se odlepio na 3 boda i biće zaista teško da i ove sezone osvoje titulu. Ono što može da ohrabri navijače pred ovaj meč jeste forma Rendžesa na domaćem terenu. U poslednjih 9 mečeva imaju svih 9 pobeda i gol razliku od 22-0. Zaista je to impresivna statistika,ipak, sada im predstoji najveći ispit i upravo će se na ovoj utakmici videti od čega su sastavljeni. Samo je jedan tim u istoriji Lige Evrope ispao,a da su prvi meč dobili sa 2 ili više golova razlike. Sigurno da će Rendžers sve uraditi da oni ne budu drugi tim. Van tima su Hagi i Ramzi.

Niko nije očekivao da će Borusija doživeti takav poraz,ali eto desilo se. Vrlo su neprijatno iznenadili svoje navijače koji su očekivali jednu rutinsku pobedu. Sreća pa je ukinuto pravilo golova u gostima pa Borusija itekako ima čemu da se nada na ovom meču. Napravili su sjajnu uvertiru pred ovaj meč i poslali jasnu poruku Rendžersu kakav ih meč očekuje. Za vikend su do nogu dotukli Menhengladbah na svom terenu. Slavili su na toj utakmici sa 6-0 i tako sebi dodatno podigli samopouzdanje pred ovaj revanš. Nema sumnje da će Borusija krenuti ofanzivno na ovom meču, napašče od prvog minuta,jer se upravo u takvom stilu igre oni i osećaju najbolje. Borusija je jedna veoma kvalitetna napadačka ekipa, tim koji voli takav stil igre i ne odstupa od njega ma koliko to nekad bilo pogubno po njih. Najveći problem im je porozna odbrana,ali to je rizik koji su svesno prihvatili. Na ovom meču će opet biti bez Halanda, a osim njega van tima su i Akanđi, Menier, Morej i Šmelcer.

Očekivani sastavi:

Rangers possible starting lineup:
McGregor; Tavernier, Goldson, Helander, Barisic; Lundstram, Jack, Aribo; Arfield, Morelos, Kent

Borussia Dortmund possible starting lineup:
Kobel; Can, Hummels, Pongracic; Hazard, Bellingham, Dahoud, Guerreiro; Brandt, Reus; Malen

Prognoza: Nema sumnje da će gosti krenuti ofanzivno od prvog minuta i takav pristup bi mogao da nam donese još jedan efikasan duel.

Tip: GG i G2+ @ 1.93

sigurnija varijanta je 3+ @ 1.40

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje