petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Liga Evrope i Konferencijska liga, najave, predlozi za klađenje (Četvrtak)

U četvrtak su na programu prvi dueli osmine finala Lige Evrope i Konferencijske lige.

Liga Evrope:

21h Barcelona-Galatasaray

Čini se da je Ćavi tempirao Barseloninu formu samo tako. U ovaj odlučujući tj završni period sezone Barselona ulazi u sjajnoj formi. U seriji su od 8 mečeva bez poraza. U poslednja tri duela u ligi, tri pobede i čak 14 postignutih golova. Na impresivan način su porazili Napoli u prethodnoj rundi. Slavili su protiv Napolija ukupnim rezultatom 5-3. Kod kuće su remizirali 1-1,ali su na gostovanju pregazili Napolitance sa 4-2. Pogodio je Ćavi sa pojačanjima, dovedeni su sjajni igrači u vidu Traorea, Toresa, Obamejanga i Dani Alvesa. Svi oni su dali čvrstinu timu i na neki način podigli samopouzdanje mladim igračima iz Barsine škole.Dakle, Ćavi je napravio jedan sjajan spoj mladosti i iskustva. U narednom periodu im u ligi predstoje teški mečevi sa Realom i Seviljom,ali neverujem da će Ćavi nešto kalkulisati,jer je ovo jedino takmičenje gde Barselona ove godine može da uzme trofej. Nema sumnje da će Ćavi dati sve od sebe kako bi uzeo prvi trofej kao trener. Na ovom meču će biti bez Baldea, Fatija, Umititija i Sergi Roberta koji su povređeni, a Dani Alveš nema prava nastupa jer nije registrovan. Gavi takođe neće biti u timu jer je suspendovan.

Galatasaraj svoju Evropsku odiseju nastavlja na najtežem mogućem mestu. Zasigurno su izvukli najgoreg mogućeg rivala,ali šta je tu je. Galatasaraju ove sezone ne cvetaju ruže. Od titule nema ništa, nema verovatno ni od izlaska u Evropu sledeće sezone, tako da će na leto uslediti remont tima. Zima je bila zaista loša po njih. Nakon katastrofalne serije od 5 mečeva gde nisu pobedili, došlo je do smene na klupi i umesto Fatiha Terima došao je Domenek Torent. Pokrenuo je ekipu, vezali su dve pobede i dva remija,ali su isto tako najgoru moguću uvertiru napravili pred ovo gostovanje. Tokom vikenda su poraženi od Konijasporta sa 2-0. Trenutno se nalaze na 12tom mestu i bliže su zoni ispadanja nego ekipama koje se bore za Evropu. Za razliku od domaćeg takmičenja u ligi Evrope su odigrali odlično. Osvojili su u grupi 12 od 18 bodova i to protiv Lacija, Marseja i Lokomotive. Na ovom meču u timu neće biti Arda Turan, Fegouli i Arslan.

Očekivani sastavi:

Barcelona possible starting lineup:
Ter Stegen; Dest, Araujo, Pique, Alba; Pedri, Busquets, De Jong; Traore, Aubameyang, Torres

Galatasaray possible starting lineup:
Pena; Elabdellaoui, Marcao, Nelsson, Van Aanholt; Pulgar; Morutan, Kutlu, Cicaldau, Akturkoglu; Mohamed

Prognoza: Barselona je veliki favorit u ovom meču i trebalo bi da pobedi sa nekoliko postignutih golova.

Tip: 3+ @ 1.40 – 0:0

Barselona daje 3+ golova @ 1.65


21h Atalanta-Leverkuzen

Atalanta ne dočekuje ovaj meč u baš najboljoj formi. U poslednjih 8 ligaških mečeva imaju 1 pobedu, 3 remija i čak 4 poraza. Ovaj niz loših rezultata je doveo do pada na tabeli, pa su sada 5ti i polako im klizi mesto u Ligi Šampiona naredne sezone.Dugo nisu bili u ovako lošoj formi. Jedina svetla tačka je Liga Evrope. Tu su u prošlom kolu bili sjajni. Ubedljivo su porazili Olimpijakos u dvomeču sa 5-1 i plasirali se u ovu fazu. Generalno imaju sjajnu sezonu u Evropi jer su na skoro svakom meču postizali dva ili više golova. Ne treba previše pričati o njihovom stilu igre. Kod njih bukvalno svako može da postigne gol, jer svi idu napred. U poslednje vreme ofanzivna linija je zatajila, više su golova dali defanzivci,ali to i nije neočekivano. Ta loša forma i neefikasnost se nekako poklopila sa izostancima koji su im se dogodili. Van tima su Zapata, Iličić,Mirančuk je rovit, jedina dobra stvar je povratak u tim Muriela. U prethodnih par kola zbog takve zdravstvene situacije sa timom, Gasperini je pokušao da igra i sa lažnom devetkom i dalo je rezultata protiv Olimpijakosa. Videćemo da li će i protiv Leverkuzena.

Leverkuzen u ovaj meč ulazi nakon velikog remija na gostovanju u Minhenskom Bajernu. Kada pogledate šta je Bajern uradio Salzburgu, shvatićete koliko je veliki taj bod koji je Leverkuzen izvukao.Generalno Leverkuzen igra sjajno tokom cele sezone. U ligi su na trećem mestu sa dobrim izgledima da se dokopaju mesta u Ligi Šampiona. U ligi Evrope su takođe sjajno odigrali u grupi, sve u svemu jedna veoma uspešna sezona za njih. Igraju otvoren, napadački fudbal, vole da se nadigravaju sa rivalom i sigurno da nas očekuje sjajan meč. Imaju problema sa povredama pred ovo gostovanje. Van tima je najbolji strelac Šik, koji je postigao 20 golova ove sezone, a osim njega nema ni kapitena Demirbaja.

Očekivani sastavi:

Atalanta BC possible starting lineup:
Musso; Toloi, Demiral, Djimsiti; Hateboer, De Roon, Freuler, Maehle; Pasalic, Koopmeiners; Boga

Bayer Leverkusen possible starting lineup:
Hradecky; Frimpong, Tah, Tapsoba, Bakker; Aranguiz, Andrich, Palacios; Diaby, Alario, Wirtz

Prognoza: Bez obzira na probleme sa sastavom na obe strane, sasvim je dovoljno tu napadačkog potencijala kako bi mogli da vidimo jedan efikasan duel.

Tip: 3+ @ 1.63 – 3:2


Liga Konferencija:

21h Bodo/Glimt-Az Alkmar

Ima li kraja čudima od Bodo-a ove sezone. Igraju zaista sjajno u Evropi. U grupnoj fazi su bili bez poraza, sa tri pobede i tri remija, pamti se pobeda sa 6 postignutih golova protiv Rome. U prvom dvomeču nokaut faze su deklasirali Seltik ukupnim rezultatom 5-1. Taj rezultat dobija na značaju kada se zna da su oni bez takmičarskog meča još od decembra meseca jer je kod njih sezona završena. Igrali su samo prijateljske mečeve, a mora se napomenuti i da ih je tokom prelaznog roka napustio najbolji strelac koji je otišao u Rostov. Pored svih tih muka oni su odigrali sjajno. Napali su Seltik od prvog minuta i na jednom i na drugom meču i nema sumnje da će to uraditi i na ovoj utakmici. Sjajnu su uvertiru napravili pred ovaj meč jer su pobedili u norveškom kupu sa 3-0. Bodo je dakle tim koji voli da igra ofanzivno, voli da se nadigrava sa protivnikom. Jedan sjajan primer tima koji igra na gol više. Na ovom meču trener Bodoa može da računa na najjači sastav.

Az igra jako dobru sezonu. U domaćem šampionatu su na četvrtom mestu sa 9 bodova zaostatka za liderom. U seriji su od 14 mečeva u ligi bez poraza.  U ligi Evrope su takođe sjajno odigrali i bili prvi u grupi. Kod kuće su posebno jaki,ali im malo lošije ide na gostovanjima i to je segment koji bi trebalo da poprave. Igraju slično kao i Bodo. Vole napadački fudbal, napadaju protivnika od prvog minuta.Odbrana im takođe nije jača strana, pogotovo na gostovanjima i to je šansa koju će vrebati domaćin na ovom meču. Vrlo su retki mečevi kako u ligi, tako i u Evropi na kojima oni ne primaju golove, ali sreća pa imaju jak napad koji uspeva da pokrije sve te greške odbrane. Trener Az Alkmara takođe može da računa na najjači sastav na ovom meču.

Očekivani sastavi:

Bodo/Glimt possible starting lineup:
Smits; Sampsted, Moe, Hoibraten, Wembangomo; Vetlesen, Hagen, Saltnes; Solbakken, Pellegrino, Espejord

AZ Alkmaar possible starting lineup:
Vindahl-Jensen; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Fonn Witry; De Wit, Reijnders, Clasie, Evjen; Karlsson, Pavlidis

Prognoza: Ovo bi mogao da bude jedan efikasan duel jer je reč o timovima koji vole napadačku igru na gol više.

Tip: 3+ @ 1.68 – 2:1

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje