četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Liga Šampiona, najava, predlozi za klađenje (SREDA)

U sredu su na programu još dva duela Lige Šampiona. Mi smo za Vas spremili najavu meča za koji smatramo da bi mogao biti interesantan.

21h Benfica – Ajax

Ko bi rekao nakon žreba za grupnu fazu da će se Benfika naći u top 16 klubova. Kada su ih spojili sa Bajernom i Barselonom verovatno ni oni sami nisu verovali u to,ali dogodilo se. Posle 6 godina Benfika se ponovo našla u top 16 klubova u Ligi Šampiona. Počeli su sezonu loše i došlo je do smene Žorža Žesusa. Na njegovo mesto je došao mladi stručnjak Nelson Verisimo. Nije ni on krenuo baš najbolje,u 10 mečeva zabeležio je 5 pobeda,ali najbitniju stvar je ostvario, a to je plasman u narednu fazu. Ključne su bile pobede nad Barselonom i Dinamom iz Kijeva. U ligi im ne cvetaju ruže trenutno su treći sa čak 12 bodova zaostatka za Portom, tako da od titule nema ništa. Ostaje im borba za mesto u Ligi Šampiona, a za to mesto se bore sa najljućim rivalom Sportingom,dok preti i Braga. Sve u svemu jedna ne tako dobra sezona za Benfiku. Jedina svetla tačka je rezultat u Ligi Šampiona. Uspeli su tokom prelaznog roka da zadrže tim,pogotovo tu mislim na Nunjeza koji je postigao 18 golova u ligi i ubedljivo je najbolji strelac.Bilo je priče da će otići,ali ostao je,makar do leta. On će im biti glavna uzdanica u napadu i najveća pretnja po gol Ajaxa.Generalno,napad nije problematičan ove sezone za Benfiku,daju oni baš dosta golova,najefikasnija su ekipa u ligi,ali je odbrana slabija nego ikad. Poređenja radi,prošle sezone su na 34 utakmice primili 27 golova, a ove su na 23 utakmice već na broju od 22 primljena gola. Dakle,ove sezone primaju skoro gol po meču. To i nije baš najbolji podatak pred gostovanje tima koji ima jedan od najefikasnijih napada u Evropi. Na ovom meču Nelson Verisimo neće moći da računa na Pinta,Lukasa Verisima i Seferovića. Postoji još uvek neka šansa da možda Seferović zaigra. Jedan podatak koji bi mogao da utiče na sastav je da su čak 5 igrača Benfike pred suspenzijom ako dobiju kartone na ovom meču. To su: Vajgl,Joao Mario,Otamendi,Silva i Grimaldo. Sve su to bitni igrači.

Šta reći za mašineriju iz Amsterdama. Ajax je bukvalno protunjao kroz grupnu fazu Lige Šampiona sa maksimalnih 18 bodova. Postili su 20 golova, samo je Bajern postigao više (22). Najbolji strelac Lige Šampiona je trenutno Haler sa 10 golova. On je u prvom kolu postigao 4 gola protiv Sportinga. Eto, to su ukratko hajlajtsi Ajaksove grupne faze koja je bila, pa malo je reći impresivna. Generalno, takva je cela sezona. Ajax igra zaista fenomenalno, pogotovo ofanzivni deo tima. U ligi su prvi sa 5 bodova prednosti u odnosu na PSV. Ne zna se da li im je bolji napad ili odbrana. U dosadašnja 23 kola postigli su čak 70 golova impresivno zaista,ali odbrana je još impresivnija. U ta 23 kola su primili samo 5 golova, da dobro ste pročitali, samo 5 golova. Mislim da nema ekipe u Evropi koja ima brutalniju statistiku od njih. Zaista su u sjajnoj formi.Pred ovaj meč imaju seriju od 10 vezanih pobeda u svim takmičenjima. Nema šta mnogo da se priča o njima, sve oni pokažu na terenu. Bukvalno su mašina za postizanje golova.  Najveća pretnja po gol Benfike biće zasigurno gore spomenuti Haler koji igra sezonu života, a ne sme se zaboraviti ni alfa i omega ove ekipe, kapiten naše reprezentacije, Dušan Tadić. On je mozak tima, ubedljivo najbolji igrač. Ove sezone ima u ligi 7 datih golova i čak 15 asistencija. Upravo je ta saradnja njega i Halera jedan od glavnih ključeva njihovog uspeha. Na ovom meču trener Erik Ten Haag ne može da računa na Brian Brobbey-a i Maarten Stekelenburga. Izostanak Stekelenburga pravi male glavobolje Ten Hagu,umesto njega će na gol najverovatnije vremešni Pasveer, mada se priča da bi mogao na gol i Onana koji je imao sjajna izdanja na Afričkom kupu nacija.

Očekivani sastavi:

Benfica possible starting lineup:
Vlachodimos; Lazaro, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo; Silva, Taarabt, Weigl, Everton; Yaremchuk, Nunez

Ajax possible starting lineup:
Pasveer; Mazraoui, Schuurs, Martinez, Blind; Alvarez, Klaassen; Antony, Berghuis, Tadic; Haller

Prognoza: Duel dva tima koja imaju zaista sjajne napade bi trebalo da nam donese efikasan meč.

Tip: 3+ @ 1.65 – 2:2

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje