AdvertisementDouble Bet

Danas je na programu 16. kolo Evroligi gde ćemo moći da pratimo 4 utakmice.

Tipujemo na igrača na meču između Fenerbahčea i Baskonije koji počinje u 18:45. Gosti su veoma oslabljeni pred ovaj meč. U tom smislu mislimo na Grangera, Garina i Shengeliju. Granger i Garino su imali doprinos od oko 6,7,8 poena po utakmici, dok je Shengelija zajedno sa Janningom bio lider ekipe, pogotovo kada je u klub došao Perasović.

Danas će Baskonia imati veoma težak posao da uradi bilo šta protiv Fenera. Roster će sigurno izgledati drugačije gde će na plejevima igrati Huertas i Vildoza, na poziciji dva Hilliard i Janning, na poziciji tri nominalno je samo Shields međutim popunjavaće je Hilliard i Janning takođe. Na poziciji 4 imamo samo Voigtmanna, dok na poziciji 5 imamo Poiriera i Diopa. Dakle, rotacija će biti veoma skraćena gde će možda Shileds popunjavati poziciju 4 ili čak Diop ili Poirier.

Naš predlog je Vincent Poirier 8.5 +. Pronašli smo ga u Pinnbetu koja jedina nudi ovu marginu, a u svim ostalim kladionicama je 9.5, mada naše mišljenje je ako on odigra dobro kako ume, jedna razlika u margini neće predstavljati problem.

Poirier 15p

Poirier se u poslednje vreme susreće sa blagim padom forme, doduše, poslednje tri utakmice imao je teške protivnike na svojoj poziciji. Danas takođe ide na jaku odbranu međutim, Fener tokom cele sezone ima ispade na poziciji centra gde uglavnom primaju dosta poena. Poirier je može se reći sličnih karakteristika kao i Vesely i može da mu parira, a tome svedoče 3/4 overa prošle sezone u playoffu.

On je na proseku poena od 10.3 i ima 8/15 overa. Protiv Fenera prošlu utakmicu postigao je 7, dakle falio mu je zicer za over. Napravio je 4 faula što mu je smanjilo minutažu, ali je na njemu napravljeno 5 faulova i čini se da se nastavlja taj trend da Fener teško brani Poiriera.

Još jedna značajna stavka je da će Voigtmann dobiti veliku minutažu danas zbog odsustva Shengelije, a dobro znamo da je ovaj momak sjajan passer i da bi pre dodao nego što bi šutnuo tako da očekujemo bar jednu asistenciju od Voigtmanna za Poiriera.

Njegov konkurent Illimane Diop nije još uvek fizički dorastao Evroligi i jako brzo pravi faulove. Dakle još Voigtmann može da pokrije poziciju centra, ali verovatno to danas neće biti slučaj jer su svakako tanki na njegovoj pravoj poziciji, poziciji krilnog centra, tako da bi Poirier trebalo da dobije minute preko 20, a možda čak i 25 ako ga krene dobro.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.