utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Najava Premier lige – 10. kolo (petak)

KRISTAL PALAS – NJUKASL

KRISTAL PALAS u ovom trenutku zauzima 11. mesto na prvenstvenoj lestvici sa do sada 13 osvojenih bodova, te imaju skor od po četiri trijumfa i poraza uz jedan nerešen ishod. Londonski klub ove sezone bolje rezultate ostvaruje na svom terenu nego na gostovanjima, što nije bio slučaj predhodnih godina. Njihov prevashodni cilj jeste opstanak u elitnom rangu engleskog fudbala, nešto što za „Orlove“ ne bi smeo da bude problem. Kristal Palas svoju igru bazira uglavnom na defanzivi (protivniku prepuštaju posed lopte), dok uglavnom „prete“ preko kontranapada. Ipak, na ovom duelu neće moći da računaju na svog ponajboljeg igrača, ali i strelca – W.Zaha (5 pogodaka, 2. asistencije), što je veliki hendikep za ovaj tim. Pored njega, van stroja su i – W.Hennessey (golman), N.Ferguson (defanzivac), L.Milivojevic (vezista), C.Wickham (napadač), dok je upitan nastup – J.Tomkins (defanzivac).

Očekivani sastav (4-5-1) V.Guaita – N.Clyne, M.Sakho, G.Cahill, P.Van Aanholt – J.McArthur, J.Riedewald, J.Schlupp, A.Townsend, E.Eze – M.Batshuayi

NJUKASL je nakon dva vezana prvenstvena poraza „pao“ na 15. poziciju na tabeli uz 11 sakupljenih poena. Stoga, popularne „Svrake“ u predstojeći meč ulaze sa namerom da pre svega prekinu seriju neuspeha i da barem stignu do boda. „Crno-beli“ su poznat kao tim koji bolje rezultate beleži na svom terenu u odnosu na utakmice odigrane na strani. I njihov pristup igre je uglavnom defanzivan, što se pogotovo vidi kada igraju na gostovanjima, te na četiri odigrane utakmice van svog stadiona imaju gol razliku samo 4:4. Ne postižu mnogo golova, a potencijalan problem mogli bi da imaju, jer je neizvestan nastup ubedljivo najboljeg golgetera tima – C.Wilson (6 pogodaka, 1. asistencija). Pritom, biće oslabljeni neigranjem – M.Dubravka (golman), P.Dummett (defanzivac), D.Gayle (napadač), M.Ritchie (vezista), R.Fraser (vezista), dok je upitan nastup – J.Lascelles (defanzivac).

Očekivani sastav (5-4-1) – K.Darlow – J.Murphy, F.Fernandez, J.Lascelles?, C.Clark, J.Lewis – M.Almiron, J.Shelvey, I.Hayden, A.Saint-Maximin – C.Wilson?

Rezultati njihovim predhodnih međusebnih duela:

22.02.20 PL Crystal Palace Newcastle 1 : 0
21.12.19 PL Newcastle Crystal Palace 1 : 0
06.04.19 PL Newcastle Crystal Palace 0 : 1
22.09.18 PL Crystal Palace Newcastle 0 : 0
04.02.18 PL Crystal Palace Newcastle 1 : 1
21.10.17 PL Newcastle Crystal Palace 1 : 0
30.04.16 PL Newcastle Crystal Palace 1 : 0

 

Mišljenje urednika: Očekuje nas duel dva tima koji nisu mnogo efikasni, te svoju igru baziraju na čvrstoj odbrani, gde je primarni cilj sačuvati svoj gol. Pritom, domaćini neće u sastavu imati svoj najboljeg strelca, a kod gostiju je prvi golgeter pod velikim znakom pitanja za predstojeću utakmicu. U poslednjem periodu njihovi međusebni susretu su „po pravilu“, dosta neefikasni, jer granica od 2.5 pogodaka po meču nije bila nadminuta na predhodnih sedam duela u nizu. Stoga, svi parametri ukazuju da nećemo videti goleadu u Londonu…

Glavni sudijaG.Scott

Predlog za tipovanje 0-1I&0-2II / @1.60 – 0:2 (0:0)

Utakmica je na programu u petak sa početkom od 21h na stadionu „Selhurst Park“.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje