petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Serija A, najava, predlozi za klađenje (NEDELJA)

Danas je na programu 6 duela Serije A.

18h Fiorentina-Napoli

Fiorentina u ovo kolo ulazi nakon osvojena tri boda na teškom gostovanju u Udinama. Veoma dobar start sezone za ekipu iz Firence. U prvih 6 kola 4 pobede i 2 poraza. Rezultat koji budi nadu među navijačima ljubičastih da bi nakon par šušnih sezona konačno mogli do vrha Serije A, tj do gornjeg dela. Porsećanja radi, poslednje dve sezone su za dlaku izbegli ispadanje. Istina, bio bi i ove sezone rezultat kao i ranije da vlasnički bord nije okrenuo novi list. Ovo je prva sezona da ekipa nije doživela poptuni remont  u prelaznom roku, prva sezona da zvezda tima nije prodata. Zapravo, ovo je prva sezona gde se Fiorentina zaista pojačala u odnosu na prošlu. Napredak je zaista vidljiv, upravo se potvrđuje ono što ja iz sezone u sezonu pišem. Fiorentina je mlad, veoma kvalitetan tim i ukoliko uspeju da zadre tim na okupu dve-tri sezone, oni bi bili na vrhu Serije A, borili bi se za skudeto, tu nema šta. Dušan Vlahović je nastavio gde je stao prošle sezone. Za sada je na broju od 4 postignuta pogotka. Dakle, napad nije diskutabilan. Više se radilo na odbrani, dovedeni su dobri igrači poput Nastasića. Treba vremena malo to još da se ukombinuje, da bude ono pravo. Odbrana za sada još uvek dopušta dosta golova, pogotovo protiv napadačkih ekipa kakav jeste Napoli. Na 6 mečeva su primili 9 golova, od toga po tri od Rome i Intera. Ima tu mesta za napredak. Napoli igra sličan stil igre kao i ta dva gore pomenuta rivala, videćemo kako će se Fiorentinina odbrana snaći sa njima.

Ako kažemo da Fiorentina ima dobar početak sezone, šta tek reći za Napolitance. Šest odigranih kola, šest ostvarenih pobeda, vrh tabele, najbolja odbrana lige, drugi najefikasniji napad lige. Eto to je učinak Napolitanaca u prvih 6 kola. Start sezone kao iz snova. Nisu mogli da požele bolji start. Polako, stidljivo počinju da se javljaju snovi njihovim navijačima, kako bi mogli na kraju sezone konačno da proslave taj dugo čekani skudeto. Godinama im izmiče, nekoliko godina su bili na dohvat tog trofeja,ali je pobegao, možda je ovo ta sezona kada će se na stadionu Diego Armando Maradona zaoriti pesma Napolitanaca  sa skudetom u rukama. Duga je sezona,ali ako se po jutru poznaje dan…. videćemo. Bilo kako bilo, Napoli zaista sjajno igra u ligi. Čini se da već sada sve karte bacaju na ligu, vidi se po rezultatima u ligi Evrope gde imaju samo 1 osvojen bod. Izgubili su od Spartaka u četvrtak,ali se čini da su mislima več bili u Firenci. Za današnji meč nemaju problema sa sastavom, dakle svi su spremni. Nema sumnje da će najveća pretnja po gol Fiorentine biti dvojac Insinje-Osimhen. Osimhen je trenutno na koti od 7 golovai čini se da igra sezonu života.Njegov partner Insinje je u dosadašnjem delu sezone na svim frontovima učetvovao u 8 golova, 5 je postigao,a tri namestio. Od njih se najviše očekuje na ovom meču.

Očekivani sastavi:

Fiorentina possible starting lineup:
Dragowski; Odriozola, Milenkovic, Igor, Biraghi; Bonaventura, Torreira, Duncan; Callejon, Vlahovic, Gonzalez

Napoli possible starting lineup:
Ospina; Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Rui; Anguissa, Ruiz, Zielinski; Insigne, Osimhen, Lozano

Prognoza: Sudar dva jako dobra napada, predvođenja sjajnim napadačima, mogli bi videti golove na obe strane.

Tip: GG3+ @ 2.10 – 1:2


20:45h Atalanta-Milan

Atalanta u ovaj meč ulazi sa serijom od tri meča bez poraza. Čini se da su se nakon poraza od Fioretine konsolidovali i da su krenuli da igraju onako kako svi od njih i očekuju. Ako se tome pridodaju i dva dobra rezultata u Ligi Šampiona, oni su u seriji od 5 mečeva bez poraza (3 pobede i dva remija). U prošlom kolu su odigrali sjajno na gostovanju protiv Intera, istina bilo je 2-2,ali su vrlo lako mogli, čak su po igri, i zaslužili sva tri boda. Postigli su i taj treći gol u 86min,ali je poništen zbog vara. Bilo kako bilo navijači Atalante su mogli da budu zadovoljni sa svim što su videli na tom meču. Njihovi ljubimci se polako vraćaju u prepoznatljivu formu. Dobra stvar za tim je i povratak Muriela posle povrede, odigrao je malo u ligi šampiona i vrlo je moguće da na ovom meču počne i od početka. Osim njega tu je i Zapata i ove sezone sjajni Malinovski. Od njih će pretiti najveća opasnost po gol Milana. Doduše, generalno, Gasperinijeva ekipa igra tako da svako u svakom trenutku može da postigne gol. Utisak je da oni igraju meč sa 10 ofanzivnih igrača i to je njihova najveća prednost i najveća mora za protivničke odbrane.

Milan je sjajno počeo ovu sezonu. Osvojili su 16 bodova iz 6 duela i nalaze se na samo 2 boda zaostatka za liderom Napolijem. Ovaj rezultat posebno dobija na značaju kada se zna koliko Milan ima problema sa povredama i zapravo koliko Milan ima mlad tim. Imaju jedan od najmlađih timova u ligi. Eto, primera radi, na prošlom meču protiv Juventusa gol je postigao Maldinijev sin koji ima samo 19 godina. On je predvodio napad. Ukoliko zadrže ovaj tim za par godina mogli bi biti veoma ozbiljan konkurent za skudeto. Za sada, iako su dobro startovali, čini se da ne mogu to da izvuku do kraja sezone. Dosta je tu bilo pobeda gde se izvlače u poslednjim minutima, nije to toliko ubedljiva igra, a ruku na srce, tek sad im predstoji težak raspored. Velika su enigma, teško je prognozirati,ali eto, moj neki utisak je da ovo nije ta sezona. Top 4 će biti ogroman uspeh za njih,ali mislim da će i do tog mesta teško jer je ovo jedna od najujednačenijih sezona u Seriji A u poslednjih 10 godina. Što se tiče današnjeg meča dosta igrača je pod znakom pitanja i bukvalno će se za neke pred sam početak znati hoće li igrati ili ne. Za sada van tima su: Ibrahimović,Krunić,Bakajoko i Florenci, a Kalabrija i Žiru su pod znakom pitanja.

Očekivani sastavi:

Atalanta BC possible starting lineup:
Musso; Toloi, Demiral, Djimsiti; Zappacosta, Freuler, De Roon, Maehle; Pessina; Malinovskyi, Zapata

AC Milan possible starting lineup:
Maignan; Calabria, Tomori, Kjaer, Hernandez; Tonali, Kessie; Saelemaekers, Diaz, Leao; Rebic

Prognoza: Njihovi dueli su znali da budu sa dosta golova, pa je vrlo moguće da to bude tako i na ovoj utakmici.

Tip: GG i D2+ @ 2.70 – 2:3

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje