petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Serija A, najava, predlozi za klađenje (SUBOTA)

Nakon reprezentativnih obaveza vraćamo se napokon klubskom fudbalu. U subotu su na programu tri duela Serije A. Korona virus je u nažalost u punom zamahu, pa ima dosta izostanaka u ovom kolu.

15h Krotone-Lacio

Krotone je trenutno na poslednjem mestu Serije A. Imaju svega dva osvojena boda i to interesantno baš iz duela sa torinskim ekipama (Torinom i Juventusom). Upravo je taj remi protiv Juventusa i njihov najveći uspeh ove sezone. Bilo kako bilo ukoliko žele da izbore opstanak moraće mnogo bolje da zaigraju. Imaju trenutno najneefikasniji napad i jednu od najgorih odbrana, doduše to je i očekivano s obzirom da su poslednji. Stiče se neki utisak da mnogo bolje igraju protiv velikih timova, tj. motivisaniji su valjda, jer su protiv Atalante izgubili sa 2-1, a moglo je doći i do remija, dok su protiv Juventusa izvukli taj bod. Trebalo bi po tome očekivati da će i na ovom meču pružiti veliki otpor favorizovanom protivniku. Van tima su trenutno tri igrača: Rivier, Benali i Molina.

Lacio ne igra tako dobro kao prošle sezone. Nalaze se na 9tom mestu na tabeli, ali sa svega 6 bodova manje od lidera, što i nije tako mnogo. Ajde, ruku na srce, imaju oni i opravdanja za ovakve rezultate. Pre svega oni su imali težak raspored od početka sezone, bili su tu dueli sa Interom, Juventusom, Atalantom, tek sad za njih predstoji lakši ritam, gde bi trebalo da osvajaju bodove. Druga stvar je da muku muče sa izostancima od početka. Korona je ušla u tabor Lacija i pravi ogromne probleme. Pre ove pauze imali su svega 16 igrača na raspolaganju, to je konkretno bilo na gostovanu Klub Brižu, situacija se sad drastično popravila, vratili su se ti igrači, među kojima su Imobile, Leiva i Strakoša i po najavama medija iz Italije igraće na ovom meču. Ipak, javio se novi problem, Sergej je pozitivan na koronu i on je sigurno van ovog meča.

Očekivani sastavi:

Crotone (3-5-2): Cordaz; Magallan, Marrone, Golemic; Pereira, Zanellato, Cigarini, Vulic, Reca; Messias, Simy

Suspended: Luperto

Injured: Riviere, Benali, Molina

Lazio (3-5-2): Reina; Luiz Felipe, Acerbi, Radu; Lazzari, Parolo, Leiva, Luis Alberto, Fares; Immobile, Correa

Injured: Milinkovic-Savic, Lulic

Prognoza: Jeste Lacio favorit na ovom meču, ali pitanje koliko su svi spremni nakon borbe sa koronom, bolje igrati na golove, trebalo bi da ih bude na obe strane.

Tip: GG @ 1.55 – 0:2


18h Specija-Atalanta

Specija dosta dobro gura u Seriji A. S obzirom da su došli iz druge lige, mesto na sredini tabele je i više nego odlično što se njih tiče. Igraju jako lep fudbal. Njihov trener voli da forsira napadački stil igre, nešto slično kao što Gasperini radi na klupi Atalante, pa bi ovo mogao da bude jedan vrlo zanimljiv duel. U prilog tome govori i činjenica da je na njihovim mečevima ove sezone palo čak 26 golova, što je skoro 4 gola po meču. Sve su najave da ćemo gledati jako dobar okršaj sa Atalantom.

Atalanta dosta loše igra nakon reprezentativne pauze, tj. taj prvi meč dosta teško odigraju što i nije previše čudno. Oni naime daju jako mnogo reprezentativaca, skoro cela njihova postava ide da igra za svoje reprezentacije, a problem je što okosnicu tima čine južnoamerički igrači, koji proputuju pola sveta zbog toga. Naravno da se posle takvih putovanja vrate umorni, a jako je malo vremena između meča i povratka sa puta. Nije isključeno da Gasperini možda malo promeša karte. Dodatni problem za Gasperinija jeste odbrana. Malinovski je pozitivan na koronu i on se priključio listi igrača koji neće moći da igraju na ovoj utakmici, a to su: Palomino, De Roon, Caldara, Piccini, Gosens. Većina tih igrača čini defanzivni bedem ekipe iz Bergama, tako da će Gasperini imati veliku promaju u tom delu terena. Uzimajući u obzir njegov ofanzivni stil igre, kao i ofanzivu protivnika neće se baš lako prošetati na ovoj utakmici.

Očekivani sastavi:

Spezia (4-3-3): Provedel; Ferrer, Terzi, Dell’Orco, S Bastoni; Estevez, Ricci, Pobega; Agudelo, Nzola, Gyasi

Injured: Mattiello, Acampora, Bartolomei, Mastinu, Zoet, Ramos, Sala, Galabinov, Verde, Chabot, Rafael

Atalanta (3-4-2-1): Sportiello; Toloi, Romero, Djimsiti; Hateboer, Pessina, Freuler, Ruggeri; Ilicic, Gomez; Duvan Zapata

Injured: Malinovskyi, Palomino, De Roon, Caldara, Piccini, Gosens

Prognoza: Na osnovu svega gore napisanog ovo bi mogao da bude jedan vrlo efikasan duel.

Tip: 4+ @ 1.90

GG i G2+ @ 1.85 – 0:0


20:45h Juventus – Kaljari

Ne blista baš Juventus ove sezone pod dirigentskom palicom Andrea Pirla. Sve su glasnije priče o njegovoj smeni. U poslednjih par nedelja bilo je par kikseva, ali se situacija malo popravila od povratka Ronalda, tj. da se ne lažemo, on je sam rešio te mečeve i pokazao da Juventus nije ista ekipa sa i bez njega na terenu. Jednostavno bez Ronalda Juve se mnogo muči na terenu, nema previše kreativnosti, nisu previše opasni, dok je sa njim druga priča. Ronaldo ima jako dobru saradnju sa Moratom, njih dvojica jako dobro funkcionišu i sigurno da će biti velika opasnost po gol Kaljarija. E sad, Pirlo za ovaj meč ima ogromnih problema. Mora dosta da menja odbranu. Dva glavna odbrambena igrača, mogu slobodno reći dva stuba odbrane Kijelini i Bonući su povređeni i neće igrati na ovoj utakmici. Pirlo će morati na teren da vrati De Lihta koji nije igrao od avgusta i operacije ramena. Ovi izostanci dolaze u dosta nezgodnom trenutku jer igraju protiv vrlo opasnog rivala.

Kaljari igra kao preporođen pod Di Frančeskom. U poslednjih 5 kola ostvarili su čak 3 pobede i sa dna tabele se popeli u sredinu. De Frančesko je uspeo da sklopi kockice, svakome nađe pravo mesto na terenu i pre svega da ukroti i u pravom smeru usmeri tu vrelu južnoameričku krv i taj njihov borbeni temperament. Kažem to, jer pola ekipe čine igrači sa Južnoameričkog kontinenta. Kaljari sada igra napadački, brz i borbeni fudbal. Glavna pretnja po gol Juventusa biće Nandez i Đovani Simeone, dok je mozak ekipe Joao Pedro.

Očekivani sastavi:

Juventus (3-4-1-2): Szczesny; Demiral, De Ligt, Danilo; Cuadrado, Bentancur, Rabiot, Alex Sandro; Kulusevski; Morata, Ronaldo

Injured: Bonucci, Chiellini, Ramsey

Cagliari (4-2-3-1): Cragno; Zappa, Walukiewicz, Godin, Lykogiannis; Marin, Rog; Ounas, Joao Pedro, Nandez; Simeone

Injured: Ciocci, Pinna, Luvumbo

Prognoza: Juventus je svakako favorit, ali neće ovo lako dobiti.

Tip: 1 i GG @ 2.50

GG i D2+ @ 2.00 – 2:0

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje