Advertisement

Članak otvarati do 12:15.


U okviru prve runde mastersa u Monte Karlu snage će odmeriti sprski teniser Dušan Lajović i Britanac Danijel Evans. Prema kladionicama, favorit za prolaz u narednu rundu je Lajović, čija se pobeda plaća kvotom 1,50, a margina na gemove iznosi 21,5.

Zaista bismo voleli da upitamo momka koji je postavjao ove kvote šta mu je bilo na pameti kada je postavio Lajovića za ovako velikog favorita. Value koji postoji u ovoj kvoti na pobedu Evansa ne može da se opiše rečima, te ćemo mi razmotriti pobedu Evansa, ili neki kontra hendikep.

Lajović je verovali vi, ili ne pre dve godine igrao finale u Monte Karlu u kojem je poražen od Fabija Fonjinija. To je možda jedini validan razlog za ovu kvotu, jer Lajović ima obavezu da odbrani veliki broj poena. Ipak, to što je on igrao finale pre dve godine apsolutno ne garantuje da će pobediti i ne potvrđuje ovu kvotu.

Generalno gledano Lajović ne spada u grupu tenisera koje simpatišemo. Za njega se slobodno može reći da je luzer, jer osim tog finala u Monte Karlu nije uradio ništa značajnije u karijeri. Bilo je dosta mečeva u kojima je važio za favorita pa je gubio. Bilo je mečeva kada je igrao sjajno protiv top 10 igrača, ali je opet na sebi svojstven način pronalazio način da izubi dobijene mečeve. Prosto, to je neka karma koja ga prati kroz celu karijeru, i pratiće ga do kraja kako se čini.

Jedina nejasnoća je kako Lajović tako dugo uspeva da se drži tako visoko na ATP listi, ali odgovor je korona i promena sistema bodovanja usled nje. Sada kad bude izgbio mnogo bodova eto njega izvan 50, a tamo mu je realno i mesto.

Što se Evansa tiče jako jako dobar igrač. Na stranu njegov skandal sa kokainom, momak zna da igra tenis. Oduševio je pre neki dan protiv Musetija bez obzira na poraz. Njegova taktička prilagođavanja su nas oduševila i to što on ima dosta poraza u poslednje vreme ne govore kako on igra. Samo onaj ko je gledao mečeve zna da su to bili mečevi maltene na jednu loptu. Federer ga je jedva dobio, Šardi ga je jedva dobio, a bio je u naletu, a protiv Musetija je imao nekoliko meč lopti u taj brejku. Jako jako nezgodan igrač, koji ume i da izađe na mrežu, ume da igra slajs, agresivan je. Dakle, puno puno oružja u svom arsenalu i treba ga se čuvati.

Apsolutno ne postoji nijedan validan razlog zašto bi Lajović bio ovako veliki favorit, te opciju kontra henidkep gemovi moramo da uzmemo i po cenu pada.

Predlog za klađenje: Evans ne gubi sa 4 i više gemova razlike 1,80


Rezultat: Pobeda Evansa 6:3 6:7 6:2 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here