subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Tim ostao sa svega 9 seniorskih igrača!

Jedan od timova ostao je u ovo prelaznom roku sa svega 9 seniorskih igrača, a samo su dvojica imali bitnu ulogu prošle sezone, jedan od njih neće nastupiti zbog povrede, a ostatak su mladi igrači prebačeni u prvi tim iz omladinaca. Drugi tim se pojačavao tokom prelaznog roka i možda može da napravi povoljan rezultat! Meč možete odigrati do večerenjih sati u sredu!

Radi se o susretu kvalifikacija za Kopa Libertadores 1.kolo, a od 23:15 se sastaju bolivijski San Jose i paragvajski Guarani. Radi se o prvom meču, revanš se igra u Paragvaju kroz 7 dana!

San Jose je tim iz bolivijskog grada Oruro koji se nalazi na preko 3700 metara nadmoreske visine što je jedna od glavnih prednosti kada dočekuju rivale, u prošlogodišnjem izdanju Kopa Libertadores, savladali su ovde urugvajskog velikana Penjarol 3:1, remizirali 3:3 sa LDU Kitom i poraženi su samo 0:1 od šampiona Flamenga. Ono što je problem jeste što je pred kraj šampionata tim napustio veliki broj igrača, zbog finansijskih problema pa je u sastavu ostalo svega 9 seniora, od kojih su većina veterani sa preko 35 godina, a ostalo su mladi igrači bez iskusva za ovaj rang takmičenja. Do pre par dana nije se znalo da li će klub uspeti da reguliše dugove i dobije dozvolu FIFA da odigra mečeve u kontinentalnim i nacionalnim takmičenjima.

Od starosedelaca iz prošle sezone tu su: golmani Rolando Rivas (34 godine – 1 meč prošle godine) i  Jesús Carega (22 godine – nijedan nastup), Ronald Segovia (35 godina – napad – 14 nastupa (8 kao starter) bez golova) Jorge Toco (28 godina – odbrana – 10 nastupa) Ivan Vidaurre (32 godine – sredina- 21 nastupa (samo 8 kao starter), 1 gol), Mario Ovando (34 godine – sredina -29 nastupa i 1 gol) i  Marcelo Gomes (38 godina, sredina – 41 nastup – 11 golova).

Link do twitter naloga kluba gde se potvrđuje spisak igrača za Kopa Libertadores:

https://twitter.com/ClubSanJose/status/1219062243867803648

Osim Ovanda  i Gomesa (obojica veterani) nijedan drugi igrač nije imao bitnu ulogu u timu prošle godine, fale najbolji strelac Saucedo (50 mečeva/41 gol), prvi golman Banegas (34/0), defanzivci Rodrigez (43/5), J.Torrico (50/4), Juarez (42/0), Brarrera (30/3), vezni igrači Sangunieti (21/10), D.Torrico (47/2), Gutierez (30/4) i Anez (40/4), kao i napadači Ramalo (33/11) i Iker Hernandez (39/9).

Uz to Ovando je povređen i neće igrati u ovom meču, za koji je San Jose prijavio listu sa samo 20 fudbalera od mogućih 25.


Što se tiče ekipe Guarni, oni su prošlu sezonu u Paragvaju zauzeli 4.mesto u Aperturi, dok su u drugom delu šampionata (Klusura) bili takođe 4. i tako izborili pravo da se kroz kvalifikacije bore za najkvalitetnije takmičenje u Južnoj Americi. Ono što je posebno zanimljivo to je da je njima počelo prvenstvo za vikend, a oni su odigrali samo 0:0 sa San Lorencom na domaćem terenu, a igrao je kombinovani tim. Tokom prelaznog roka ,tim je u odnosu na prošlu sezonu sačuvao sve ključne igrače u timu, naročito bitan je ostanak napadača Fernandeza (20/8/1), mada je otišao prvi strelac tima Ortizgoza (41/14/7), dok je važan vezni igrač Aquino (36/8/6) pred transferom u Cero Porteno i zato ga nema u ovom meču. Stigla su i neka pojačanja poput golmana Servia, potom defanzivca iz argentinskog Lanusa, Rolanda Garcie (21/1/1 prošle sezone), potom krilinog napadača Mane iz Defense, koji je pružao solidne partije u grčkom Panaitolikosu, a najzvučnije pojačanje je nekadašnji napadača Menhengladbaha i Augsburga RAUL BOBADILJA.
Raul Bobadilja u dresu Borusije Menhengladbah, sada napadač Guaranija

Mišljenje urednika: Iako domaći teren može da bude velika prevaga u Južnoj Americi, naročito u Boliviji, ipak smo mišljenja da u ovom trenutku ekipa San Јоse ne može, a da ne oseti probleme koji su je snašli, iako ponavljamo domaći teren ume da bude prevaga ovde, tako da predlažemo igru 1PW2 (Guarani će voditi na poluvremenu, a u slučaju da bude nerešno kvota je 1 i ulog se vraća) po kvoti 2,05, a možete probati i sa igrom G1-2 po kvoti 1,55.

0:1 (0:0)


Fotografija: Image by Z. M. from Pixabay

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje