petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Već neko vreme su u slabijoj formi, a večeras su bez sedmorice!

Domaći tim će danas biti oslabljen jer neće moći da računa na sedmoricu fudbalera, a osim toga, u katastrofalnoj je formi. Ovo je i više nego solidna prilika za goste. Utakmica je na programu večeras od 21 čas po našem vremenu.


Reč je o šesnaestini finala Lige Evrope, a od 21 čas po našem vremenu sastaće se Roma i Gent. Da nam je neko na početku sezone rekao da će Roma imati toliko poteškoća u prvenstvu, teško da bismo mogli da mu poverujemo. Na 24 susreta, „vučica“ ima svega 11 pobeda uz 6 remija i 7 poraza, što je čini petom na tabeli sa čak 18 bodova manje od prvoplasiranog Juventusa. Borba za prva 3 mesta se ni ne dovodi u pitanje, jedino je bitno da se izbori Evropa i naredne godine. Na poslednjih 5 susreta Roma ima svega 1 remi i 4 poraza, a porazi su od Juventusa, Sasuoloa, Bolonje i od Atalante, dok su remizirali 1:1 sa Laciom kod kuće. Na poslednjih 10 susreta, Roma ima svega 3 pobede, što nije uobičajeno za ovakav tim. Grupnu fazu su prošli kao 2. ekipa, sa bodom manje od Bašakšehira, ali i sa bodom više od Menhengladbaha, te se može reći da nisu glatko uspeli da prođu ni kroz grupu, u kojoj su, objektivno gledano, bili 1. favoriti.

Sa druge strane terena nalaziće se Gent koji dominira belgijskom ligom, nalazi se na 2. mestu sa 52 boda i 15 pobeda, 7 remija i svega 4 poraza na proteklih 26 mečeva. Klub Briž je u prednosti od čak 9 bodova, ali je i Gent u prednosti u odnosu na ostale rivale. Na poslednjih 13 susreta, Gent ima čak 9 pobeda, 2 remija i 2 poraza, dok je u Ligi Evrope grupu završio na 1. mestu sa 12 bodova, iza je bio Volfsburg sa 11, dok su Sent Etjen i Oleksandriya bili faktički bez prave šanse da se domognu nokaut faze. Gent je ekipa koja iz godine u godinu postaje standardan tim evropskog fudbala, a utakmice, kao večerašnja sa Romom, su prava poslastica za njih i nemoguće je očekivati da će u meč ući pognute glave.

Kada je reč o izostancima, za Romu neće igrati Nicolò Zaniolo (24n/6g/2a, ofanzivni vezni), Javier Pastore (13n/0g/2a, ofanzivni vezni), Mert Cetin (5n/0g/0a, centralni bek), Bruno Peres (6n/0g/1a, centralni bek), Antonio Mirante (3n/0g/0a, golman), Davide Zappacosta (1n/0g/0a, desni bek) i Amadou Diawara (19n/0g/0a, defanzivni vezni). Za Gent neće igrati Roman Yaremchuk (30n/17g/4a, centarfor, drugi strelac ekipe).

Izvori:
https://www.asroma.com/en/news/2020/2/squad-list-20-players-available
https://twitter.com/KAAGent/status/1230184368364302336/photo/1

Mišljenje urednika: Treba biti objektivan i reći da je Roma, uprkos svemu, kvalitetniji tim. Ali, s obzirom na to da je u pitanju takmičenje gde je gotovo sve moguće i gde iznenađenja ne manjka, mišljenja smo da bi Gent ovde mogao makar do gola po kvoti 1,70. Iako je Ukrajinac van ekipe, tu je fantastični Jonathan David i Laurent Depoitre, koji je blago povređen, ali je ipak uvršten u spisak od strane trenera. I Roman Bezus je odličan ove sezone, tako da svakako postoje fudbaleri koji bi mogli da postignu pogodak u Rimu večeras.

1:0


Image by brokerx from Pixabay

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje