utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Zbog COVID-19 i drugih razloga su bez 6 prvotimaca. Trener pod upitnikom.

Jedna od ove dve ekipe se nalazi u velikim problemima zbog COVID-19. Danas neće moći da računaju na šest prvotimaca koji su mahom zaraženi, dok su glavni trener i njegovi pomoćnici pod upitnikom. Utakmica je na programu u nedelju od 13 časova, a naš predlog se plaća kvotom 1,80.


Sa početkom od tačno 13 časova na programu je utakmica 6. kola ukrajinske Premier Lige u kojoj će Olimpik Donetsk ugostiti Vorsklu.

(www.flashscore.com)

Olimpik se uoči današnje utakmice nalazi na 7. poziciji. Ekipa je na prvih 5 utakmica zabeležila 3 pobede i 2 poraza, zbog čega sada ima ukupno 9 poena. Trebalo bi napomenuti da su jedina dva poraza pretrpeli od dve ubedljivo najkvalitetnije ekipe, kijevskog Dinama (1:4) i Šahtjora (2:0), dok su na svom terenu pored tog prvog poraza zabeležili i 2 pobede.

Što se tiče sastava za predstojeći meč, glavni trener Igor Klimovski će moći da računa na skoro sve igrače. Pod upitnikom je samo Igor Romanovskij (3 nastupa) koji je bio deo reprezentacije Litvanije u Ligi Nacija.


Vorskla je ovu sezonu započela na odličan način, zabeleživši 3 pobede i 2 remija, od čega po jednu pobedu i remi ulozi gosta. U ovom trenutku zauzima 3. mesto na tabeli, a na svom kontu ima 11 bodova, 3 manje od vodećeg Dinama i 1 manje od drugoplasiranog Šahtjora.

Iako su do odlaska na reprezentativnu pauzu bili u odličnoj formi, zaista sumnjamo da će i nastaviti u takvom ritmu. Naime, u klubu je izbila zaraza COVID-19, a poslednji testovi su bili pozitivni kod još dva prvotimca, čime se ukupan broj povećao na 5. Zbog toga danas neće nastupiti defanzivni Igor Perduta (6n/0g/3a, prvi asistent) i Pape-Alioune Ndiaye (6n/0g/0a), zatim vezisti Ibrahim Kane (6n/2g/0a, drugi strelac) i Pavlo Rebenok (5n/0g/0a), kao ni napadač Ivan Pešić (4n/0g/0a), dok je vezista Oleksandr Sklyar (5n/1g/1a) suspendovan zbog akumuliranih žutih kartona.

Pored toga, glavni trener Jurij Maksimov je bio pozitivan na prva dva testa i u zavisnosti od trećeg biće odlučeno da li će biti na klupi protiv Olimpika, dok su simptome takođe prijavili i njegovi pomoćnici. U odsustvu ostalih članova stručnog štaba, igrače je za ovaj meč pripremao trener golmana Sergij Dolganski.


Traducija: Kada je reč o prethodnim utakmicama između ova dva tima, Olimpik je imao ulogu domaćina ukupno 9 puta od 2014. godine, a iako je za to vreme igrali na stadionima u Kijevu (što će biti slučaj i ovog puta) zabeležili su samo 1 poraz, uz dodatne 4 pobede i 4 remija.

Međusobne utakmice: Olimpik Donetsk – Vorskla Poltava (www.flashscore.com)

Mišljenje urednika: Čak i da Vorskla nije u problemima u kakvim jeste Olimpik bi imao određene šanse da dođe do bodova, što je činio godinama unazad kao domaćin. Zbog svega gore navedenog njihove šanse za trijumf su sada mnogo veće i verujemo da će na kraju uspeti da opravdaju ulogu favorita koja im je data. Naš predlog je pobeda Olimpika po kvoti 1,80.

0:1

Image by Pexels from Pixabay

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje