petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM]Kopa Libertadores – Grupa faza takmičenja 2020. (najave i prognoze) – 01:30

Danas počinje grupna faza Kopa Libertadores takmičenja, najkvalitetnijeg takmičenja u Južnoj Americi, a biće na programu 6 mečeva u toku večer i noći, ovde ćemo analizirati četiri meča koja su na programu od 01:30!


01:30 Atletiko Paranense (Brazil) – Penjarol (Urugvaj)

Tim koji je u 2018-toj osvojio Kopa Sudamerikanu, a prošle godine Kup Brazila, ponovo je u grupnoj fazi Kopa Libertadoresa pošto je prošlu sezonu završio na 5.mestu lige. Pored promene trenera, dosta igrača koji su imali bitnu ulogu u ovim uspesima napustili su tim, pre svega veznjak Bruno Guimaraeš koji je pojačao Lion, potom Rony koji je pojačao Palmeiras, Leo Pereira otišao je u Flamengo, kao i Marko Ruben koji se vratio u Rosario Central, ali i pored toga ima tu još igrača koji su igrali važnu ulogu, a stigla su i pojačanja, Marquinhos Gabriel, Fernando Canesin i Carlos Eduardo. Velika prednost ovog tima je što domaće mečeve igra na veštačkoj podlozi, pa je prošle godine dobio sve mečeve na svom stadionu u okviru Kopa Libertadores takmičenja u grupi, a potom su izgubili od Boke Juniros na svom terenu 0:1, koju su u grupi dobili 3:0.

Velikan južnoameričkog fudbala, urugvajski Penjarol, nije uspeo da prođe grupu u poslednjih 7 učešća, a ove godine žele to da promene, tim je pun iskustva, ali ono što će im remetiti planove jeste povreda važnog igrača i reprezentativca Urugvaja, Jonathan Urretaviscaya, pa će teret u veznom redu pasti na mladog 18-godišnjeg Facundo Pellistria. Veliki problem predstavlja i tradicija koja kaže da Penjarol na gostovanjima u okviru Kopa Libertadoresa ima skor 1-3-13 u poslednjih 17 mečeva.

Iako smatramo da će u Urugvaju biti sasvim drugačiji meč, zbog veštačke podloge i generalno igara Penjarola u gostima u ovom takmičenju, predlažemo pobedu domaćeg tima po kvoti 1,65

1:0


01:30 Amerika de Kali (Kolumbija) – Gremio (Brazil)

Legendardni kolumbijski tim Amerika iz Kalija, posle šest sezona vratila se u prvu ligu prošle godine i odmah osvojila titulu prvaka zemlje, a u Kopa Libertadores vratili su se posle 12 godina. Tim igra veoma ofanzivno sa tri napadača, Micahel Rangel je mozak čitavog tima, Duvan Vergara i nekada jedan od najboljih strelaca Bundeslige, Adrian Ramos su opasni u napadu, a ni ostatak tima nije na lošijem nivou. Očekuje se da budu tvrd orah za sve timove, naročito na svom prepunom stadionu u Kaliju.

Gremio je tim koji je u prethodne tri godine, sva tri puta stizao najmanje do polufinala takmičenja, koje su i osvojili 2018-te godine. Iako je jedan od glavnih igrača tima Luan, napustio tim i otišao u Korintijans, mada su tu i dalje Everton, kao i defanzivni bedem Geromel i Kaneman, takođe tu su i Alison, Diego Souza, kao i jedan od najtalentovanijih mladih brazilaca Jean Pyerre. Često su umeli da slave i u gostima u prethodnim sezonama, tako da nigde neće biti autsajderi kada gostiju.

Smatramo da je u ovoj grupi Gremio opet favorit za prvo mesto, ali svakako da im neće biti nimalo lako na vrućem terenu u Kaliju, ono što očekujemo jeste tvrd meč, a naš predlog je X prvo poluvreme po kvoti 1,85, jer smatramo da ćemo videti čvrst meč, koji bi mogao da ode u sva tri smera kada je konačan rezultat u pitanju.

0:2(0:1)


01:30 Karakas (Venecuela) – Boka Juniors (Argentina): Iako je ovde Boka neusmljivi favorit, činjenica da na put u Karakas nisu pošli nekoliko standardnih i važnih igrača Boke, nameću nam predlog preskoka ovog meča, u timu nema defanzivca Lopeza (14/1/1), drugog strelac tima, veznjaka Salvia (16/6/3), kao i napadača Teveza (prvi strelac 16/8/2) i Zarate (12/2/2). Ruso i pored toga ima na raspolaganju jak tim, ali smatramo da kvota nije vredna rizika.

01:30 Independiente Medeljin (Kolumbija) – Libertad (Paragvaj)

Domaći tim izborio je učešće u Kopa Libertadoresu osvajanjem kupu Kolumbije, a u obe faze lige, nije uspeo da uđe u top 8 timova, ono što je bio glavni kvalitete tima jeste napadač German Cano koji je napustio klub, a postigao je u prethodne dve godine 66 gola na 84 utakmice za tim, ipak prošli su i pored toga venecuelanskog predstavnika Deportivo Tachiru, a posle penala i argentinski tim Atletiko Tucuman. Dvojica igrača odskaču od ostatka tima, to su Andres Ricaurte i Javier Reina će biti glavna napadačka pretnja uz Caiceda koji često ume da promaši dosta izgledne šanse i čini se da je napadač koji nije dorastao kvalitetu takmičenja.

Sa druge strane Libertad je jedan od najjačih timova Paragvaja, ustvari treći po snazi, nešto kao Vojvodina u Srbiji, oni su ove zime oborili transfer rekord u Paragvaju, plativši Hector Villalba ekipi Atalanta čak 4 miliona dolara, uz to stigao je i Daniel Bocanegra iz Atletiko Nacionala (osvajač ovog takmičenja 2016-te), kao i Sebastián Ferreira koji dolazi iz meksičkog Monkarasa. Tu je i defanzivac da Silva nekadašnji igrač Sautemptona, kao i nekadašnji napadač Benfike, Oskar Kardozo koji je i najbolji igrač tima. Svi ovi igrači su pod vođstvom nekadašenjeg selektora Paragvaja, Diaza koji će imati za cilj prolazak grupne faze takmiečnja. Posle sedam odigranih kola u domaćoj ligi, Libertad je prvi na tabeli sa 17 bodova.

Ekipa Libertada je i prethodnih sezona možda i u slabijem sastavu dobijala mečeve u gostima i to protiv većih i jačih timova od Medeljina, a iskustvo igrača i na kraju kvalitet sa dosta iskustva, stavlja ih po nama i danas na mesto favorita na ovom meču iako kladionice misle drugačije od nas, naš predlog je igra X2&1-3 po kvoti 2,60!

1:2

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje