četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Prija joj Pariz, Krejčikova u finalu Rolan Garosa

Češka teniserka Barbora Krejčikova plasirala se u veliko finale Rolan Garosa. Krejčikova je u drugom polufinalu savladala Grkinju Mariju Sakari rezultatom 2:1, po setovima 7:5 4:6 9:7.

Krejčikovoj Pariz prija. Pored današnjeg plasmana u finale singla, Krejčikova je igrala polufinale miks dubla, a još uvek je u igri za titulu u dubl konkurenciji. Katarina Siniakova i ona su u polufinalu koje je na programu u petak.

Iskustvo je ovde bila prekretnica. Iako nema mnogo uspeha u singlu, Krejčikova je u dublu osvojila mnošto velikih titula i to joj je danas pomoglo.

Danas nije krenula sjajno, jer je Sakari na startu došla do brejka. Mlada Grkinja je povela sa 3:1, ali onda je u sledila serija Čehinje od četiri uzastopna gema za 5:3. Sakari je uzvratila, ali u 12. gemu Čehinja ponovo dolazi do brejka i dobija prvi set sa 7:5.

Drugi set donosi potpunu dominaciju Sakari. Grkinja je znatno pojačala tempo, što se odmah odrazilo na rezultat. Veoma brzo je došla do 4:0 i rutinski privela drugi set kraju.

I treći set je sjajno krenuo za Sakari. Osokoljena nakon izjdnačenja Grkinja je samo nastavila tamo gde je stala u drugom setu. Maksimalno je dominrala u razmenama i prva došla do brejka. Ipak, u odsutnom trenutku na 5:4 uz servis ruka joj se stegla i Krejčikova je to znala da kazni. Čehinja je došla do izjednačenja i nakon toga do još jednog brejka koji joj je doneo veliku pobedu.

Za veliku titulu u Parizu Krejčikova će igrati protiv Ruskinje Anastasije Paljučenkove koja je nešto ranije savladala Slovenku Tamaru Zidanšek.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.wtatennis.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje