utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Prijateljska utakmica reprezentacija: Škotska – Kanada

Danas se od 20:45 na Easter Roud-u sastaju selekcije Škotske i Kanade, koje će odmeriti snage u prijateljskom susretu pred meč kvalifikacija koji reprezentacija Škotske igra protiv Slovenije u nedelju.

 

Škotska reprezentacija nije najbolje odigrala uvodni deo kvalifikacija, mada su dobro krenuli pobedom nad Maltom 5:1, ali su već u narednom kolu odigrali samo 1:1 na domaćem terenu protiv Litvanije, da bi potom bili poraženi identičnim rezultatom 3:0 od Engleske i Slovačke. Pred ovaj meč očekuje se da nekoliko igrača debituje za nacionalni tim, kao što su Tom Cairney i Ryan Fraser, kao i vezni igrač Lidsa, Liam Cooper. Selektor Gordon Strahan, najavio je da će šansu dobiti i neki igrači koji nisu puno igrali u svojim klubovima u poslednje vreme, poput Stevena Flatchera, Steva Naismitha, Ikheci Anya, Chris Martin. Pred ovaj meč Strahan je rekao:    ,, Pokušaću da izaberem tim koji će stvoriti probleme Kanadi i daću šansu neki igračima koji nisu puno igrali u svojim klubovima u poslednje vreme. Tim koji će početi utakmicu protiv Slovenije još uvek nije poznat, tako da će svi imati svoju šansu da se pokažu i dokažu. Nadamo se da ćemo zagrejati navijače za večeras, nadamo se da će navijači doću u velikom broju i da će nam pružiti podršku jer nam je potrebna.“

Selektor Škotkse, Gordon Strahan je najavio da borba za mesto u timu još uvek traje!

Selekcija Kanade je pred ovu utakimcu predstavila novog selektora Octavia Zambrana koji je prošao kroz sve nacionalne selekcije kao trener i sada je dobio priliku da vodi najbolju selekciju. Za ovaj meč selektor gostiju neće moći da računa na najbolji tim, fali većina igrača iz MLS američke lige nije u timu zbog obaveza u ligi (ima ih oko 15-ak, uglavnom igrači Toronta, Vankuvera..) U timu ima nekoliko debitanata, a od standardnih igrača tu su napadači Jackson iz Volsola (48 mečeva/6), Haber iz Dandija (27/3), dvojac iz Edmontona- Ledgerwood (49/1 odbrana) i Straith (41/0 sredina), kao i Arfield fudbaler Burnlya (6/0 sredina), ostatak tima čine uglavnom nedokazani igrači, a ima ih iz Šrusberija, Vašaša, Falkiraka, španskog niželigaša Izzare, Falkirka i poljske Sandencije. O svom novom poslu selektor Zambrano je rekao: ,, Moja strast je da razvijam mlade igrače i fudbal vidim kao delom sport, delom umetnost, a delom kao zabavu. Pokušaću da sve tri stvari ostvarim kroz taktiku i razvoj igrača u Kanadskom nacionalnom timu.“

Novi selektor Kanade, Zambrano debituje na ovom meču na klupi gostiju!

Ovi timovi odigrali su jedan međusobni meč 2002.godine kada je slavila Škotska sa 3:1.

Pred današnji meč sasvim je jasno ko je favorit, Kanada je u prethodnom meču kada je bila u mnogo jačem sastavu primila dva gola od tima Bermude (2:4), a pre toga je doživela poraze od Južne Koreje (2:0) i Maroka (4:0), Škotska ne sme više da se kocka sa poverenjem kod svojih navijača, moraće da ga povrate posle par slabijih partija, naročito na domaćem terenu, a idealnijeg protivnika nisu mogli da nađu. Igru pobeda domaćina i 2 i više pogodka kladionice plaćaju kvotom 1,76, dok se igra domaćin postiže 2 i više gola plaća kvotom 1,67.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/ . Ukoliko imate nekih sugestija ili kritika, pišite nam u komentaru ispod.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje